Francesca’s Weekmenu #247 – Kidsproof plus

Als ik aan mijn oudste kind vraagt wat hij wil eten, krijg ik standaard het antwoord ‘kip, kip en nog eens kip’. Gisteravond vroeg ik het nog eens aan ‘m om te checken en ja, toen kreeg ik weer hetzelfde antwoord ;-). Nou is Jessey een prima eter, en zijn …

Als ik aan mijn oudste kind vraagt wat hij wil eten, krijg ik standaard het antwoord ‘kip, kip en nog eens kip’. Gisteravond vroeg ik het nog eens aan ‘m om te checken en ja, toen kreeg ik weer hetzelfde antwoord ;-). Nou is Jessey een prima eter, en zijn kleine broertje al helemaal. Maar toch heeft hij voorkeuren, net als ieder kind, en ik maak hem gelukkiger met pasta, wraps, ovenschotels en bami dan met andere gerechten. En dat is ook prima, ik maak het vaak en graag voor hem. Want juist ook in dit soort gerechten kun je veel voedingsstoffen en groenten verwerken. En dat inspireerde me deze week tot het ‘kidsproof plus’ weekmenu. Een menu boordevol kidsproof gerechten met iets extra’s. Extra groenten, vezels én plezier aan tafel om precies te zijn.

Zo vind je onder andere mijn recepten voor pasta met spinazie en courgette, ovenschotel met kabeljauw, tomaat en aardappel (die hij geweldig vond!), heerlijke wortelwraps met gegrilde kip van de barbecue, Surinaamse bami met kip waar we nog wat snijbonen bij stoven en zijn eigen recept voor het weekend: enchiladas mét een loaded nachos topping. En op zondag gaan we op de zoete tour en maken we zelf snickers. Een geweldig leuk recept voor de kids wat ze zelf kunnen maken.

Geniet van alle gerechten, de prachtige week en de laatste rustige week voordat de school weer echt helemaal opengaat. Liefs, Francesca én Jessey ♥.

Maandag

We starten de week met een heerlijk pastagerecht wat zowel vegetarisch is als boordevol groenten en vezels zit. Een volkoren pasta met courgette, citroen en spinazie. Tip voor de allerkleinsten: snijd de pasta en spinazie wat fijner en meng alles door elkaar zodat het een pastasalade wordt. Dan kunnen ze het makkelijker eten.

Dinsdag

Een ovenschotel gaat er altijd in bij onze kids. Zoals deze ovenschotel met kabeljauw, wortel en aardappel. Subtiele smaken van pure ingrediënten bij elkaar in een ovenschaal, maar wel heel goed op smaak. En daar houden kinderen ook van.

Woensdag

Zoals ik al zei in de inleiding: het liefst zou mij oudste kind elke dag van de week kip willen eten. Maar dat doen we natuurlijk niet iedere dag ;-). Maar wel vandaag! Heerlijke gemarineerde kip van de barbecue waar je daarna wraps van maakt. Vooral de wortelwraps zijn favoriet bij ze. Voor extra groenten kun je courgette, paprika of aubergine op de barbecue bereiden. Of maak groentenspiesen met krieltjes erbij, een recept daarvoor vind je hier.

Donderdag

Omdat het kan, eten we vandaag nog een ovenschotel: deze met zoete aardappel en zwarte bonen. Heerlijk op smaak en heel zacht van smaak.

Vrijdag

Geen kids weekmenu zonder Surinaamse bami! Als ze ergens blij van worden thuis, is het deze bami wel. Je kunt er roergebakken spinazie bij serveren of deze gestoofde snijbonen. Willen de ouders nog wat pit? Maak dan ook deze sambal. Dit is een flinke portie, maar wat over is kun je weken bewaren in de koelkast. Zorg er dan wel voor dat je het bewaard in een goed gesteriliseerd en afsluitbaar potje.

Zaterdag

Nog niet zo lang geleden bedacht Jessey dit recept: zelfgemaakte enchiladas met een topping van loaded nachos. Super lekker en een echt weekend gerecht. De kinderen kunnen deze, al dan niet met een beetje hulp, heel goed zelf maken.

Zondag

Nog een heel leuk recept voor de kinderen om zelf te maken, maar deze keer zoet. Deze zelfgemaakte snickers zijn onweerstaanbaar lekker. Je hebt er geen oven voor nodig en kunt de gemaakte snickers in de diepvries bewaren. Heel handig, zo heb je altijd een tussendoortje in huis.

Bewaar het weekmenu op Pinterest!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om te taggen met #francescakookt. Zo kan ik je foto vinden en dat vind ik hartstikke leuk om te zien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)