Francesca’s Weekmenu #248 – In 30 minuten klaar

Op de dag dat de scholen weer volledig opengaan en we als ouders weer een beetje structuur terugkrijgen, leek het me een prima plan om een weekmenu te maken met gerechten die allemaal binnen 30 minuten klaar zijn. Gelukt! En ik moest deze blog ook va mezelf maken binnen 30 …

Op de dag dat de scholen weer volledig opengaan en we als ouders weer een beetje structuur terugkrijgen, leek het me een prima plan om een weekmenu te maken met gerechten die allemaal binnen 30 minuten klaar zijn. Gelukt! En ik moest deze blog ook va mezelf maken binnen 30 minuten, nou dat is wel even zweten kan ik je vertellen, haha.

Maar dat is ook gelukt, en ik heb voor jullie heerlijke recepten verzameld. Toevallig ook met heel veel lente ingrediënten! Zo staan er Zeeuwse mosselen op het menu met een zelfgemaakte rode curry-kokossaus (je eet je vingers er bij op!), gegrilde witte asperges met aardappel, zachtgekookte eitjes en een vinaigrette, gnocchi met een verrassende saus van soja, paksoi en paddenstoelen, zelfgemaakte kip kerrie met rijst én op zondag maken we een zalig toetje: rabarbertiramisu in een glaasje. Oké, die laatste heb je wel in 30 minuten gemaakt, maar moet daarna nog een uurtje of 4 opstijven. Maar dat mag op zondag, om te vieren dat we weer een eerste volledige werkweek hebben gehad na 3,5 maand ;-).

Geniet van alle gerechten en deze nieuwe week vol kansen. Liefs, Francesca ♥.

Maandag

Als ik me niet vergis, duurt het aspergeseizoen nog 2 of 3 weken: dus geniet nog even goed van het witte goud! Maak er bijvoorbeeld deze gegrilde asperges met aardappel, zachtgekookt ei en vinaigrette van.

Dinsdag

Genieten, er zijn weer Zeeuwse mosselen! Die gaan deze week zeker bij ons op het menu komen :-D. Deze variant waar de mosselen geserveerd worden in een zelfgemaakte rode curry-kokossaus is echt zalig.

Woensdag

Gnocchi zoals je ‘m waarschijnlijk nog niet eerder hebt gegeten, want voor dit recept van gnocchi met paddenstoelen, paksoi en soja heb ik me laten inspireren door de Aziatische keuken. En lekker dat het was!

Donderdag

Een van mijn meest recente recepten is deze salade met groene asperges, burrata, gegrilde nectarines en krokante beenham. Een kleurrijk bord vol groenten en fruit om van te smullen. Hopelijk laat de zon zich vandaag meer zien zodat je lekker buiten kunt eten.

Vrijdag

Jaaa, kip kerrie met ananas vandaag op het menu! De versie zonder potje, pakje of zakje, want je maakt ‘m heel makkelijk zelf. In 30 minuten dus.

Zaterdag

Lekker lunchen op zaterdag met deze quesadilla’s met geitenkaas en spinazie. Zo gemaakt en een heerlijk hapje.

Zondag

Ik eindig de week met een heerlijk toetje. Frisse tiramisu in een glaasje, maar dan met rabarbercompote en zonder alcohol, dus iedereen kan ‘m eten :-D. Wij hebben zo gesmuld van deze rabarbertiramisu!

Bewaar het weekmenu op Pinterest!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om te taggen met #francescakookt. Zo kan ik je foto vinden en dat vind ik hartstikke leuk om te zien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)