Francesca’s Weekmenu #250 – Feest!

Mijlpalen moet je altijd vieren, hoe groot of klein ze ook zijn. En vandaag ga ik een flinke mijlpaal met jullie vieren… want jullie lezen het 250ste weekmenu op mijn blog! Bijna 5 jaar aan weekmenu’s die ik bijna iedere week voor jullie heb gemaakt. Met soms een weekje of …

Mijlpalen moet je altijd vieren, hoe groot of klein ze ook zijn. En vandaag ga ik een flinke mijlpaal met jullie vieren… want jullie lezen het 250ste weekmenu op mijn blog! Bijna 5 jaar aan weekmenu’s die ik bijna iedere week voor jullie heb gemaakt. Met soms een weekje of 2 niet, want er zijn momenten dat ik ook even geen inspiratie heb ;-). Maar jeetje jongens, wat zijn het er veel hè!

Laatst vroeg iemand aan mij of ik het nog steeds leuk vind om ze te maken en het antwoord daarop is een volmondig ‘ja’. Vooral omdat ik weet dat jullie er zo blij mee zijn en dat er duizenden mensen zijn die wekelijks mijn weekmenu raadplegen voor inspiratie. En dat is precies de reden waarom ik het nog steeds heel graag doe.

Dan nu door naar het feest weekmenu! Zoals wel te verwachten was heb ik al mijn favoriete recepten opgenomen deze week. Een aantal klassiekers van de blog, maar ook een aantal nieuwe recepten waar ik dol op ben. Zoals mijn smokey beef taco’s, de paprikasoep met orzo en basilicum, de kip cacciatore met kastanjechampignons en oregano, een bloemkoolsteak met groene salsa en krokante aardappels uit de oven én mijn allergrootste favoriet: de Portugese rijstschotel met gamba’s en schelpen. Oh, en natuurlijk brownies! De allerlekkerste die er zijn :-).

Geniet van alle feestgerechten. Liefs, Francesca ♥.

Wil je de wekelijkse e-mailnieuwsbrief ontvangen met daarin het weekmenu? Schrijf je dan hier in, dit is uiteraard helemaal gratis en je kunt je altijd weer uitschrijven.

Maandag

We beginnen de week vegetarisch met een waanzinnig lekkere bloemkoolsteak uit de grillpan. Deze heb ik eerst gemarineerd met gerookt paprikapoeder en daarna gegrild. Geserveerd met een groene salsa, krokante ovenaardappeltjes en een simpele salade.

Dinsdag

Misschien zou je het niet zo snel bedenken, maar deze ovenschotel met garnalen, kabeljauw, broccoli én kaas is om te smullen. De vulling is extreem romig en zacht. Heerlijk comfort food.

Woensdag

Door naar de kip cacciatore met kastanjechampignons, kappertjes en oregano. Vrij recent recept wat ik zelf al meerdere keren heb gemaakt omdat het zo ontzettend lekker is. Je kunt het eten met pasta (bijvoorbeeld tagliatelle) of met brood en salade. Maar ook met witte rijst is dit gerecht heerlijk.

Donderdag

Vandaag staat er een maaltijdsoep op het menu en wat voor een: paprikasoep met venkelzaad, basilicum en orzo. Een soep die bomvol groenten zit en ook een grote favoriet is bij kinderen. Wat ik van velen van jullie al heb begrepen :-).

Vrijdag

Op deze comfort food vrijdag deel ik mijn allerlaatste recept nog maar eens met jullie: smokey beef taco’s met een topping van radijs, jalapeño, salsa, sour cream én tortilla chips. Deze zijn zó lekker!

Zaterdag

Dit weekend staat mijn grootste favoriet op het menu: een Portugese rijstschotel met gamba’s, schelpen en witvis. Je bent er even mee bezig, maar het resultaat is dan ook echt waanzinnig! Stuur me echt even een foto als je deze hebt gemaakt, dat vind ik geweldig.

Zondag

Ik eindig de week met mijn favoriete brownies met pecannoten. Het lekkerste vind ik ze als ze na het afkoelen nog even een paar uur in de koelkast hebben gestaan, daar worden ze heerlijk sticky van.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om te taggen met #francescakookt. Zo kan ik je foto vinden en dat vind ik hartstikke leuk om te zien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)