Francesca’s Weekmenu #259 – Zorg goed voor jezelf

Ik las een bericht van Diederik Gommers op Instagram waarin hij ons vroeg om goed op onszelf te passen. Natuurlijk doelt hij daarmee op de richtlijnen, maatregelen en dat we rekening houden met elkaar, maar het inspireerde me ook tot dit weekmenu vol gerechten om goed voor jezelf te zorgen. …

Ik las een bericht van Diederik Gommers op Instagram waarin hij ons vroeg om goed op onszelf te passen. Natuurlijk doelt hij daarmee op de richtlijnen, maatregelen en dat we rekening houden met elkaar, maar het inspireerde me ook tot dit weekmenu vol gerechten om goed voor jezelf te zorgen. Van voedzame, gezonde maaltijden tot gerechten die je blij maken.

Zoals een vegetarische andijviestamppot met ketjap tempeh, kruidige chili met groenten, bonen en bloemkoolrijst en rode linzensoep met kip om jezelf goed te ‘voeden’. Maar ook een quiche met spek, kaas en appel én zelfgemaakte carrot cake voor in het weekend. Met een goede balans zorg je ook goed voor je emotie en gevoel, die op dit moment ook veel voor hun kiezen krijgen. Maar wij kunnen dit <3.

Maandag

Ja, ik ben dol op een ouderwetse andijviestamppot met uitgebakken spekjes. Maar als ik liever een dag vega eet, vind ik deze andijviestamppot met ketjap tempeh een heerlijke variant.

Dinsdag

Er staan mosselen op het menu vandaag! Een heerlijke variant met rode curry-kokossaus.

Woensdag

Ik vond het een uitdaging om een volledig plantaardige variant van chili te maken en dat werd deze kruidige chili met groenten, bonen en bloemkoolrijst. Aan de bloemkoolrijst voegde ik nog wat limoenrasp en fijngehakte koriander toe. Zalig!

Donderdag

Vandaag eten we een goedgevulde soep met rode linzen, kip gember en tomaat. Lekker met naan erbij. De pan gaat schoon leeg, wedden?

Vrijdag

Voor mijn comfort food vrijdag koos ik deze keer voor een ovenschotel met prei, gehakt en puree. Met simpele ingrediënten maak je vandaag een waanzinnig lekker gerecht.

Zaterdag

Lekker, er staat weer eens een quiche op het menu! Deze keer eentje met spek, kaas en appel.

Zondag

Een klassieke carrot cake met roomkaas frosting verveelt nooit! Nu we het daar toch over hebben, ik denk dat ik gelijk maar ga bakken ;-).

Bewaar het weekmenu op Pinterest!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om te taggen met #francescakookt. Zo kan ik je foto vinden en dat vind ik hartstikke leuk om te zien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer