Francesca’s Weekmenu #264 – Stamppot en ovenschotel

Ik heb de laatste weken zoveel zin in stamppotten en ovenschotels! Zal onder andere door de verandering van het weer komen. Nu het langzaam steeds kouder wordt, eet ik meer stevige kost en verwarmende ovengerechten. Dit inspireerde me om voor jullie een weekmenu te maken met alleen maar stamppotten en …

Ik heb de laatste weken zoveel zin in stamppotten en ovenschotels! Zal onder andere door de verandering van het weer komen. Nu het langzaam steeds kouder wordt, eet ik meer stevige kost en verwarmende ovengerechten. Dit inspireerde me om voor jullie een weekmenu te maken met alleen maar stamppotten en ovenschotels.

Zo vind je er onder andere mijn stamppot met kastanjechampignons, ovenschotel met kabeljauw, garnalen en broccoli, een stamppot met prei en pompoen, mijn tex mex kipstoof, een fusion stamppoot met gehaktballetjes en saffraan en een zalige lasagne met pompoen en cavolo nero in. En op zondag gaan we bakken voor Sinterklaas. De gevulde speculaas cheesecake staat dan op het menu, eet lekker!

Maandag

Ik begin de week met een heerlijke stamppot vol groenten! Ik stampte de aardappels los en maakt erbij een snelle stoof van onder andere kastanjechampignons, tomaat en tijm. Ik vind het zelf altijd lekker om de componenten los op mijn bord te scheppen, maar stamp het vooral door elkaar als je er een ‘echte’ stamppot van wilt maken.

Dinsdag

Alle visliefhebbers gaan hun vingers aflikken bij deze ovenschotel met kabeljauw, garnalen en broccoli. Wat een heerlijke combinatie.

Woensdag

Weer door naar de stamppotten en vandaag eten we de vegetarische stamppot met prei, pompoen en geitenkaas.

Donderdag

Oh wat is deze kipstoof fijn! Met lekker veel bonen en groenten. Eerst laat je de kipstoof op het vuur staan en de oven gebruik je voor de finishing touch.

Vrijdag

Deze fusion stamppot bedacht ik vorig jaar voor sinterklaasavond. De Spaanse smaken van ui, knoflook, paprika, tomaat en saffraan combineerde ik met een Hollandse stamppot met spinazie en gehaktballetjes.

Zaterdag

Eigenlijk is een lasagne ook gewoon een ovenschotel. En daarmee kun je alle kanten op. Zoals deze lasagne met pompoen, cavolo nero (palmkool), ricotta, salie en Parmezaanse kaas.

Zondag

Vandaag geen stamppot of ovenschotel, maar wel een heerlijke cheesecake om in de sinterklaasstemming te komen! Ik maakte een cheesecake met een bodem van gevulde speculaas en combineerde die met een romige chream cheese vulling met koek- en speculaaskruiden.

Bewaar het weekmenu op Pinterest!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om te taggen met #francescakookt. Zo kan ik je foto vinden en dat vind ik hartstikke leuk om te zien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer