Francesca’s Weekmenu #267 – Focus op groente

Zal ik jullie eens wat verklappen? Eigenlijk eten wij nooit vegetarisch met Kerst. Ik maak wel vegetarische recepten die op mijn blog verschijnen, en die vind ik ook heerlijk, maar voor mij zijn de kerstdagen de momenten dat ik zo graag geniet van een goed stuk vlees of vis. Terwijl …

Zal ik jullie eens wat verklappen? Eigenlijk eten wij nooit vegetarisch met Kerst. Ik maak wel vegetarische recepten die op mijn blog verschijnen, en die vind ik ook heerlijk, maar voor mij zijn de kerstdagen de momenten dat ik zo graag geniet van een goed stuk vlees of vis. Terwijl ik gedurende het jaar steeds vaker vegetarisch eet, vooral doordeweeks. Maar als ik dan wel een keer vlees eet, doe ik dat dus op de bijzondere momenten. In het weekend, stoofvlees op zondag bijvoorbeeld, of in vol ornaat tijdens de kerstdagen.

Ik dacht altijd dat ik daar iets mee ‘moest’, maar ik heb besloten dat ik dat helemaal niet hoef. Gewoon genieten van de momenten dat je het wel eet. Maar wel bewust blijven van je totale vleesconsumptie en het onder aan de streep verminderen. Ook al halveer je het, dat levert al zoveel duurzame winst op.

Daarom heb ik voor deze week een weekmenu gemaakt met volledige focus op groente, en nog een klein beetje kip erbij. Precies zoals ik aankomende week zelf ook ga eten. Met gerechten zoals pasta met knolselderij en vegetarische spekjes, maissoep met aardappel en paprika, gewokte groenten met kip en noedels, een traybake met pompoen, boerenkool en tahindressing, auberginehachee met knolselderijfrieten en een hartige galette met zoete aardappel, biet en gorgonzola. En op zondag gaan we iets lekker kerstigs bakken! Namelijk kerst rocky road brownies, geweldig leuk om samen met de kids te maken. Eet lekker deze week!

 

Maandag

Voor deze pasta met knolselderij heb ik alles van de knolselderij gebruikt. Van de knol zelf maakte ik een romige pastasaus en van de selderij heb ik een pesto gemaakt.

Dinsdag

Een heerlijke, volledig plantaardige, maaltijdsoep staat er vandaag op het menu. Goedgevuld met mais, aardappel en paprika.

Woensdag

Vandaag gaan we wokken en komen er gewokte groenten met kip, soja en sesam op tafel. Gebruik daar gewoon lekker een voorgesneden groentepakket voor, kan prima.

Donderdag

Deze heerlijke traybake met pompoen, boerenkool, kikkererwten en tahindressing maak je volledig in de oven. Lekker makkelijk!

Vrijdag

Op deze comfort food vrijdag gaan we stoven, maar dan wel volledig vegetarisch. Dit geweldige recept voor auberginehachee met knolselderijfrieten komt uit het boek Lekker Lokaal van Laura de Grave.

Zaterdag

Heerlijk vind ik het, een hartige taart in het weekend. Deze is gevuld met zoete aardappel, biet, gorgonzola en hazelnoten.

Zondag

En dan is het tijd om helemaal in de kerststemming te komen, want vandaag staan er kerst rocky road brownies op het menu. Super makkelijk om te maken en de kids kunnen gezellig helpen bij het decoreren.

Bewaar het weekmenu op Pinterest!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer