Francesca’s Weekmenu #268 – Een week lang feest

Ik weet niet hoe het met jullie is, maar ik moet echt even landen na afgelopen week. Mijn kinderen zijn zelfs in de war, en dat zijn ze anders nooit. Dus dit weekend trek ik de stekker er even uit en gaan we samen chillen en de rust terugvinden. En …

Ik weet niet hoe het met jullie is, maar ik moet echt even landen na afgelopen week. Mijn kinderen zijn zelfs in de war, en dat zijn ze anders nooit. Dus dit weekend trek ik de stekker er even uit en gaan we samen chillen en de rust terugvinden. En aankomende week maak ik er gewoon een complete feestweek, qua eten dan ;-). En daarom krijgen jullie deze keer een weekmenu vol comfort food en feestelijke gerechten voor de kerstdagen. We moeten maar een beetje lief zijn voor onszelf en dat kan bijna niet beter dan met lekker eten.

Deze week eten we daarom loaded nachos (gewoon gelijk op maandag al!), spaghetti bolognese, de allerlekkerste kippensoep, een uitgebreide kerstborrelplank op Kerstavond, een drie- of viergangenmenu op Eerste Kerstdag, comfort food op Tweede Kerstdag en de lekkerste kliekjesgerechten op ‘Derde’ Kerstdag. Geniet ervan en ik wens jullie allemaal hele fijne kerstdagen toe. Ook al zal het anders zijn dit jaar, maak ze toch memorabel. Voor jezelf en anderen Liefs, Francesca

Maandag

Ik begin de week gewoon met loaded nachos met heel veel kaas, omdat het kan! Waar stiekem ook best nog wel wat groente onder verstopt zit, maar dat hoeft verder niemand te weten.

Dinsdag

Door naar de dinsdag waar we zelf spaghetti bolognese gaan maken. En aangezien we nu toch bijna alleen maar thuis zijn, heb je alle tijd om de saus lekker lang te laten pruttelen.

Woensdag

Deze week eten we ook nog soep, maar dan wel mijn lievelingssoep! Ik maakte namelijk ooit een soep gevuld met alle ingrediënten van kip piri-piri en dat bleek een regelrechte hit. Dus mijn piri-piri kippensoep staat vandaag op het menu!

Donderdag

Vandaag is het Kerstavond en die gaan wij borrelend doorbrengen, met al onze vrienden! Maar dan wel digitaal natuurlijk, met een online kerstborrel. Ik heb een uitgebreid artikel geschreven over het organiseren van zo’n borrel, inclusief hapjes voor een borrelplank. Die vind je hier.

Meer inspiratie voor een kerstborrelplank?

    • Hier vind je 3 borrelplanken die ik al eerder op een rijtje had gezet. Een gepimpte kaasplank, luxe visborrelplank en een Italiaanse antipasti-plank.

Nog een laatste zoete tip voor deze ‘kerstborrelavond’ is deze zalige eton mess met gekarameliseerde pompoen en chocolade die ik dit jaar heb gemaakt. Ontzettend makkelijk om te maken en jong en oud is er dol op! Bekijk hier het recept.

Een toetje wat ik trouwens maakte voor hartsvriendinnetjes Maxime & Jasmijn die elkaar, na een verhuizing, na 1,5 jaar weer terugzagen bij mij aan tafel. Ze waren zo blij, te schattig gewoon. Er is een mooie ‘Kerst met Francesca’ aflevering van gemaakt met de meisjes en hun moeders :-).

Vrijdag

Voor Eerste Kerstdag heb ik dit jaar een geweldig kerstmenu samengesteld met 4 kleine gerechten die wel een groots kerstgevoel uitstralen. En die allemaal heel makkelijk voor te bereiden zijn. Hier vind je het complete kerstmenu!

Borrelhapje of amuse om te delen:
Gebakken brie met dadel, pistache en sinaasappel

Voorgerecht:
In bietensap gemarineerde zalm met citroencrème en gefrituurde kappertjes

Hoofdgerecht:
Stoofvlees met pommes duchesse van boerenkoolstamppot en gekarameliseerde ui

Dessert:
Citroen-mascarponemousse met haverkrokantjes en gekonfijte citroenschil

Zaterdag

Dit jaar zullen we op Tweede Kerstdag voor het eerst thuis zijn in plaats van met z’n allen bij het grote Surinaamse kerstfeest met mijn schoonfamilie. Hopelijk zijn we volgend jaar wel weer samen . Dat vraagt om comfort food, en daarom zet ik mijn short ribs weer op het menu. Samen met de aardappelpuree met geroosterde venkel en biet. En ik denk dat ik mijn no-knead brood met knoflook en rozemarijn ook nog maar een keer bak. Want dat is zo lekker met de saus, of gewoon alleen met een lik gezouten boter.

Zondag

De dag na Kerst, die wij thuis ‘derde kerstdag’ noemen, wat vaak ook de dag van de kliekjes is. Vorig jaar maakte ik al deze hartige kliekjestaarten van stoofvlees (en meer), die kunnen dit jaar gewoon weer gemaakt worden :-). En hou mijn blog in de gaten, want op zondagochtend deel ik ook nog een artikel met al mijn tips voor het maken van een kliekjesborrelplank!

Bewaar het weekmenu op Pinterest!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om te taggen met #francescakookt en #KerstmetFrancesca. Zo kan ik je foto vinden en dat vind ik hartstikke leuk om te zien.

De Kerst met Francesca recepten en filmpjes zijn in samenwerking met PLUS gemaakt. Lees ook hier mijn disclaimer.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer