Francesca’s Weekmenu #270 – Licht & makkelijk

Daar gaan we dan! De eerste werkweek van het nieuwe jaar die we voor een groot deel thuis doorbrengen. In veel gevallen zelfs tegelijkertijd werkend en lesgevend. Zoals we hier in huize Kookt ook zullen doen. Ik ben daarom vanochtend maar om 6 uur opgestaan, zodat ik even rustig kon …

Daar gaan we dan! De eerste werkweek van het nieuwe jaar die we voor een groot deel thuis doorbrengen. In veel gevallen zelfs tegelijkertijd werkend en lesgevend. Zoals we hier in huize Kookt ook zullen doen. Ik ben daarom vanochtend maar om 6 uur opgestaan, zodat ik even rustig kon aarden, koffiedrinken en bepalen hoe ik deze weken ga aanpakken. Heel eerlijk, ik heb nog steeds geen idee ;-). Ik denk dat ik het maar over me heen laat komen. Ik doe wat ik kan en meer niet.

Wat ik wel weet is dat ik het me thuis zo makkelijk mogelijk ga maken, ook qua koken. Ik heb nu echt geen zin om uren in de keuken te staan. Daarnaast heb ik na de feestdagen ook altijd sterk de behoefte om lichter te eten met meer groenten. Dit alles inspireerde me tot dit nieuwe weekmenu vol lichte en makkelijke gerechten. Denk aan een bonensoep met pompoen en currypasta, een vispotje met zalm en tonijn, een salade met zelfgemaakte kipshoarma, bloemkoolrijst met ovengroenten en ras el hanout, kipstoof met tomaat, courgette en basilicum, vegan broodjes gyros met lekker veel groenten voor het weekend en zoete aardappelpannenkoeken met wortel en rozijnen voor het zondag ontbijt. Geniet van alle recepten en heel veel succes allemaal deze week! Liefs, Francesca

Maandag

Boordevol groenten en bonen zit deze geurige soep die ik op smaak bracht met currypasta. Als je daar geen energie van krijgt aan het begin van de week.

Dinsdag

Een goedgevuld stoofpotje met vis en veel groenten op deze dinsdag. Je kunt zelf bepalen wat je erbij eet. Denk aan (volkoren) pasta, (zilvervlies)rijst of een salade.

Woensdag

Zelf kipshoarma maken is hartstikke makkelijk. In deze salade combineerde ik de shoarma met groenten, een yoghurtdressing en pitachips.

Donderdag

Dit blijft een van mijn makkelijke favorieten voor doordeweeks, omdat je er snel klaar mee bent, het gerecht bomvol groenten zit en de smaak top is. Bekijk hier het recept voor de bloemkoolrijst met ovengroenten en ras el hanout.

Vrijdag

Tijd voor comfort food vandaag! En dat kan ook lekker licht en makkelijk, zoals met deze kipstoof met tomaat, courgette en basilicum.

Zaterdag

Heerlijk vind ik deze broodjes gyros met paprika en kidneybonen. En ze zijn ook nog eens volledig plantaardig. Onze kids zijn er trouwens ook dol op en daarom vind ik het echt een leuk weekendgerecht waarmee ze ook kunnen helpen om het klaar te maken.

Zondag

Vandaag ontbijten we met zoete aardappelpannenkoeken met een topping van wortel en rozijnen. Heerlijke combi! En als je nou genoeg maakt, kun je er de volgende dag ook nog mee ontbijten. Dan begint je maandag ook gelijk goed ;-).

Bewaar het weekmenu op Pinterest

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om te taggen met #francescakookt. Zo kan ik je foto vinden en dat vind ik hartstikke leuk om te zien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer