Francesca’s Weekmenu #277 – Keuze van mijn mannen

Op de momenten dat ik weinig inspiratie heb om een weekmenu samen te stellen, komt ook bij mij voor dus, vraag ik mijn mannen om hulp. Nou, dan krijg je dus een weekmenu met heel veel lekkers, ha! Deze keer waren ze wel een beetje teleurgesteld in me. Ze dachten …

Op de momenten dat ik weinig inspiratie heb om een weekmenu samen te stellen, komt ook bij mij voor dus, vraag ik mijn mannen om hulp. Nou, dan krijg je dus een weekmenu met heel veel lekkers, ha!

Deze keer waren ze wel een beetje teleurgesteld in me. Ze dachten namelijk dat ze dit ook allemaal te eten kregen aankomende week. Maar helaas, ik heb andere plannen, want er moeten nog een paar gerechten gekookt en getest gaan worden voor een hoofdstuk uit mijn boek. Dus de vraag is eigenlijk of ze deze week bij een van jullie mogen komen eten? Ik heb het menu al klaar voor je, dus appeltje eitje ;-).

In het weekmenu vind je deze keer een vegetarische kapsalon, garnalen in masala, een van de laatste keren dat ik boerenkool op het menu zet, gewokte groenten met kip, spaghetti bolognese, een poké bowl met teriyaki zalm en Oreo brownies. Eet lekker!

Maandag

Op z’n tijd zijn we dol op een kapsalon en die kun je ook goed vegetarisch maken. Hier vind je ons favoriete recept met zoete aardappelfriet erbij.

Dinsdag

Als de mannen kiezen, zit er minstens één keer iets Surinaams in het menu. Deze week kozen ze voor garnalen in masala.

Woensdag

Mijn oudste kind is dus verzot op boerenkool. Ik denk dat boerenkoolstamppot zijn favoriete maaltje is naast spaghetti bolognese (zie vrijdag) en bami met kip (dat wou hij eigenlijk op zaterdag eten). Hij wilde graag nog één keer boerenkool eten en dat werd deze boerenkool in een pannetje met rookworst. Die je trouwens ook prima zonder rookworst of met vega worst (daar heb ik alleen nog nooit een echt lekkere voor ontdekt) of vega spekjes kunt eten voor een vegetarische dag.

Donderdag

Wokken zijn ze ook al zo dol op. En dan het liefst een wok met roerbakgroenten, kip, soja en noedels. Laat ik daar nou net een lekker recept voor hebben!

Vrijdag

Spaghetti bolognese mag dus niet ontbreken in dit menu. Ik denk dat Jessey deze wel iedere week zou willen eten.

Zaterdag

Deze poké bowl met teriyaki zalm is heerlijk voor het weekend. Als je ’s middags vast op je gemak de teriyakisaus, zoetzure groenten en sushirijst maakt, kun je ’s avonds lekker snel eten.

Zondag

“Jongens, nog iets zoets voor het weekend, roept u maar!”

“Taart met Oreooooooooooooooooooooo.”

Oké, Oreo brownies dus 😉

Bewaar het weekmenu op Pinterest!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om te taggen met #francescakookt of @francescakookt. Dat vind ik ontzettend leuk om te zien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer