Francesca’s Weekmenu #284 – Een week vol kleur

Ik hou van kleur op mijn bord! Niet alleen word ik er vrolijk van, ik weet ook gelijk dat ik lekker veel voedingsstoffen binnen krijg. Want hoe meer kleur op je bord, hoe gevarieerder je vaak eet. Dat inspireerde me deze week tot een weekmenu gevuld met gerechten vol kleur. …

Ik hou van kleur op mijn bord! Niet alleen word ik er vrolijk van, ik weet ook gelijk dat ik lekker veel voedingsstoffen binnen krijg. Want hoe meer kleur op je bord, hoe gevarieerder je vaak eet. Dat inspireerde me deze week tot een weekmenu gevuld met gerechten vol kleur.

Zo vind je macaroni met tomaat, kabeljauw met wokgroenten en zoetzure wortel, geroerbakte sperziebonen met krieltjes en gremolata, krokante tofu met broccoli en noedels en kip cacciatore in het menu. In het weekend heb ik een van de kleurrijkste Surinaamse gerechten, heri heri, op het menu gezet en voor Pinksteren mijn prachtig roze ricotta cheesecake met rabarber. Eet lekker!

Wil je meer inspiratie voor het koken met groente? Neem dan ook eens hier een kijkje.

Maandag

We beginnen de week met een waanzinnig lekker macaronirecept, namelijk macaroni met tomaat en kruiden van Mari. Heel makkelijk om te maken en de kids zullen er dol op zijn!

Dinsdag

Met wokgroenten kun je niet snel verkeerd gaan, maar breng ze wel lekker op smaak. Zoals in dit gerecht waarbij ik de wokgroenten gecombineerd heb met kabeljauw, snelle zoetzuur van wortel en zilvervliesrijst.

Woensdag

Supersnel aan tafel zitten met een gezond gerecht met veel smaak? Maak dan deze geroerbakte sperziebonen met krieltjes en gremolata. De gremolata maak je van peterselie, citroen en knoflook en wat overblijft kun je nog een dag of 2 afgedekt in de koelkast bewaren.

Donderdag

Mijn krokante tofu staat vandaag op het menu! En die serveer ik met geblancheerde broccoli, wortel en noedels.

Vrijdag

Op deze comfort food vrijdag staat de kip cacciatore, met een dieprode saus, op het menu. Lekker met kastanjechampignons en oregano. Je kunt er brood met salade, tagliatelle of rijst bij serveren.

Zaterdag

Heri heri is een gerecht dat uit de Surinaamse-Creoolse keuken komt en heeft een enorme historie waarover je alles kunt lezen in mijn recept. In het gerecht vind je onder andere cassave, zoete aardappel, bakbanaan, Chinese tayer, kousenband, ei en bakkeljauw.

Zondag

Vandaag is het Eerste Pinksterdag en ik vond het een mooie gelegenheid om mijn roze ricotta cheesecake met rabarber eens op het menu te zetten. Begin er op zaterdag vast aan als je er vandaag van wilt genieten. Maar op Tweede Pinksterdag smaakt ‘ie natuurlijk ook fantastisch.

Bewaar het weekmenu op Pinterest!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om te taggen met #francescakookt of @francescakookt. Dat vind ik ontzettend leuk om te zien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)