Francesca’s Weekmenu #287 – Week van de salade

Oh, wat een feest is dit weer! Worden jullie er ook zo blij van? Ik leef al de hele week buiten, zo fijn. Deze week ga in het menu weer lekker door met gerechten die je buiten kunt eten, met een focus op salades. Want deze keer vind je maar liefst 3 saladerecepten in het menu. Makkelijk te maken, voedzaam en bovenal heel lekker. Op de andere dagen eten we geen echte salade, maar die kun je wel heel goed bij de gerechten serveren. Of met een beetje fantasie is het bijna een salade, maar dan in een andere vorm ;-).

Zo vind je een orzosalade met citroen, broccoli en vega kip, salade met kikkererwten, knoflook en tonijn, kipfilet in yoghurtsaus met citroen, augurk en dille, salade met parelcouscous, broccoli en serranoham en gevulde forel van de barbecue in het menu. In het weekend gaan we lekker buiten borrelen met mijn snelle tomatentaart met feta en doperwten en op vrijdag heb ik een fris baksel in het menu staan, namelijk een citroen-maanzaadcake met roomkaasfrosting. Eet lekker!

Wil je meer inspiratie voor salade recepten? Neem dan ook eens hier een kijkje.

Maandag

Van orzo kun je heerlijke maaltijdsalades maken. Zoals deze met citroen, broccoli en vega kipstukjes. Heb je liever echte kip, dat kan natuurlijk ook!

Dinsdag

Altijd fijn is deze snelle salade met kikkererwten, knoflook en tonijn. Wil je ‘m extra gevuld, voeg dan nog wat bulgur of couscous toe. Of vul ‘m met extra groenten zoals roergebakken courgette of snijbonen.

Woensdag

Een van mijn meest recente recepten is deze kipfilet in yoghurtsaus met citroen en dille. Lekker met pasta erbij of roergebakken spinazie met courgette en sjalot.

Donderdag

Vandaag staat er weer een maaltijdsalade op het menu, deze keer met parelcouscsous, broccoli en serranoham.

Vrijdag

Op deze comfort food vrijdag steek ik de barbecue weer aan en maken we gevulde forel van de barbecue. Daarbij komen geroosterde asperges van de barbecue met gebakken aardappeltjes. Ziet er ook uit als een salade, vinden jullie ook niet?

Zaterdag

Dit snelle tomatentaartje met feta en doperwten is bijna een salade op krokant bladerdeeg. Je hebt ‘m zo gemaakt en het is een heerlijke lunch of borrelhapje.

Zondag

Vandaag gaan we weer eens iets bakken en ik koos voor de frisse citroen-maanzaadcake met roomkaasfrosting van Rutger.

Bewaar het weekmenu op Pinterest!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om te taggen met #francescakookt of @francescakookt. Dat vind ik ontzettend leuk om te zien.

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Categoriën: Weekmenu
Tags: ,