Francesca’s Weekmenu #294 – Weer aan het werk!

In een aantal delen van het land zijn de scholen alweer begonnen, maar bij ons hadden we afgelopen week nog vakantie. Wij waren een weekje weg met de familie en het was geweldig, wat eigenlijk geldt voor de hele vakantie met mijn mannen. Wat een genot was het om 5 …

In een aantal delen van het land zijn de scholen alweer begonnen, maar bij ons hadden we afgelopen week nog vakantie. Wij waren een weekje weg met de familie en het was geweldig, wat eigenlijk geldt voor de hele vakantie met mijn mannen. Wat een genot was het om 5 weken vrij te zijn na alle drukte en onzekere tijden daarvoor. Ik ben enorm tot rust gekomen en zit bomvol inspiratie voor de rest van het jaar! De komende week zal ik jullie wat meer laten zien van mijn nieuwe plannen voor het najaar en de winter. Natuurlijk is de lancering van mijn boek de rode draad, maar er gaan nog veel meer toffe dingen komen. Zoals mijn interactieve menukaart voor meer plezier en interactie aan de eettafel (voor zowel de ukkies als (jong)volwassenen) en wie weet kom ik wel naar jullie toe dit najaar. Maar daarover later meer ;-).

Vandaag begin ik eerst maar eens met een nieuw weekmenu, waarin het ‘gewone leven’ weer centraal staat. Lekkere en voedzame recepten om de nieuwe schoolweek mee te beginnen. In mijn weekmenu vind je deze keer onder andere mijn vegetarische kung pao van bloemkool, een heerlijke en supersnelle pasta met zalm, een frisse kippensoep die perfect past in de nazomer, een bonenstoof met aubergine en spinazie en mijn meest recente comfortfood recept: mac and cheese met courgette en citroen. In het weekend gaan we broodjes met Oosterse tonijnsalade maken en op zondag heb ik inspiratie voor 3 ontbijtjes met granola voor jullie. Eet lekker!

Wil je al mijn hoofdgerecht recepten zien? Neem dan hier een kijkje voor het volledige overzicht.

Maandag

Een heerlijke vegetarische variatie op de traditionele kung pao met cashewnoten is deze uitvoering met bloemkool en paprika. Wie weet gaan de kinderen zo ook wel met heel veel plezier bloemkool eten ;-).

Dinsdag

Vandaag staat er een super makkelijk te maken pasta met zalm en doperwten op het menu.

Woensdag

Deze frisse kippensoep met tomaat, venkel en kikkererwten maakte ik in mijn vakantie. Wat een feest om te eten!

Donderdag

Aubergine kun je perfect stoven en gecombineerd met bonen, spinazie en rijst is het een volwaardige en voedzame maaltijd met veel smaak.

Vrijdag

Ook na de vakantie houd ik de comfortfood vrijdag in ere en vandaag staat mijn mac and cheese met courgette en citroen op het menu.

Zaterdag

Tonijnsalade is ontzettend makkelijk om te maken en met Oosterse smaakmakers maak je er extra lekkere broodjes tonijnsalade van.

Zondag

Vandaag staan er maar liefst 3 ontbijtjes met granola op het menu. Zoals ontbijtrepen met granola en blauwe bessen, een plantaardige granola trifle en een ontbijttaart met granola, kwark en vers fruit.

Bewaar het weekmenu op Pinterest

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om te taggen met #francescakookt of @francescakookt. Dat vind ik ontzettend leuk om te zien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)