Francesca’s Weekmenu #297 – Vegetarische herfstweek

Nou, het is nu opeens echt herfst, hè! We hebben afgelopen weekend de kaarsjes al aangestoken, de dekens liggen weer op de bank en ik overwoog bijna om de verwarming aan te zetten. In het nieuwe weekmenu vind je daarom veel verwarmende herfstsmaken, helemaal vegetarisch deze keer. Misschien ook wel …

Nou, het is nu opeens echt herfst, hè! We hebben afgelopen weekend de kaarsjes al aangestoken, de dekens liggen weer op de bank en ik overwoog bijna om de verwarming aan te zetten. In het nieuwe weekmenu vind je daarom veel verwarmende herfstsmaken, helemaal vegetarisch deze keer. Misschien ook wel een beetje ingegeven door dierendag, maar ook omdat ik de laatste tijd steeds meer vegetarisch eet doordeweeks. Vlees en vis bewaar ik voor als ik er echt zin in heb, voor in het weekend of als ik uit eten ga en dat bevalt me prima. En zo begin ik ook steeds lekkerder vegetarisch te koken :-).

In het weekmenu vind je deze keer voor doordeweeks andijviestamppot met brie, foe yong hai met rijst, broccolisoep met pastinaak, wraps met chili sin carne en Zuid-Afrikaanse bobotie. In het weekend maken we een gratin van knolselderij en pompoenmousse. Eet lekker!

Wil je al mijn vegetarische recepten zien? Neem dan hier een kijkje voor het volledige overzicht.

Maandag

Deze andijviestamppot met brie en gefrituurde kappertjes komt uit het boek van Colette Dike. Een feest om te eten!

Dinsdag

Mijn vaste lezers hebben deze vegetarische foe yong hai vast al eens voorbij zien komen, of misschien hebben ze ‘m al eens gemaakt ook. Blijft een topper deze.

Woensdag

Ik maak de laatste tijd ontzettend veel soep. Zoals deze broccolisoep met pastinaak en oregano. Serveer er wat toast of gegratineerde kaasbroodjes bij.

Donderdag

Chili sin carne vind ik heerlijk om te eten. Deze versie maakte ik onder andere met bonen en mais en het was een topper. Lekker met de wortelwraps erbij.

Vrijdag

Bobotie uit Zuid-Afrika is een geweldig comfortfood gerecht om te eten op vrijdag. Qua structuur heeft het iets weg van gehaktbrood en het is zowel kruidig als zoet met een romige topping. Lekker met rijst erbij en een frisse salade.

Zaterdag

Van knolselderij kun je een fantastische gratin maken. En aan deze voegde ik ook nog wat walnoten en bieslook toe. Serveer er knapperig brood bij om in de saus te dopen.

Zondag

Vandaag maken we mousse als dessert, maar dan een keer van pompoen. En dat is me toch lekker!

Bewaar het weekmenu op Pinterest!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om te taggen met #francescakookt of @francescakookt. Dat vind ik ontzettend leuk om te zien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)