Francesca’s Weekmenu #299 – Lekkere Herfstvakantie

Het is Herfstvakantie bij ons en dat vier ik deze week met een menu boordevol vakantierecepten voor dit seizoen. Allemaal gerechten die je doordeweeks misschien niet zo snel zou maken, maar waar je nu net even wat meer zin in of tijd voor hebt. Of omdat je gewoon zin hebt om jezelf te verwennen nu het vakantie is. Dat is wel mijn insteek, want wij blijven deze keer gewoon thuis. Maar dan maken we er thuis natuurlijk wel een feestje van ;-).

Doordeweeks eten we spaghetti met twee bereidingen van pompoen, een viscurry met zeeduivel en garnalen, maaltijdsoep met cavolo nero, kikkererwten en worst, smokey beef taco’s en zelfgemaakte goulash. In het weekend maken we royaal belegde broodjes met stoofvlees of Oosterse paddenstoelen en op zondag bakken we een onweerstaanbare apple pie. Eet lekker!

Wil je al mijn feestrecepten zien? Neem dan hier een kijkje voor het volledige overzicht.

Maandag

Voor deze spaghetti gebruik je de pompoen op twee manieren, gepureerd en in blokjes geroosterd. Een heerlijke combinatie met de spekjes en je kunt zelf kiezen of je echte of vega spekjes gebruikt.

Dinsdag

Deze viscurry met zeeduivel en grote garnalen is heel rijk van smaak en staat in 30 minuten al op tafel. Zeeduivel is in dit seizoen een geweldige vis ervoor, maar zeewolf kan ook heel goed. Vraag ernaar bij je visboer.

Woensdag

Deze maaltijdsoep is onder andere met cavolo nero, oftewel palmkool gevuld. Dit Italiaanse zusje van ‘onze’ boerenkool is nu in het seizoen en heeft een lekkere bite. Gecombineerd met wortel, kikkererwten en worst heb je een lekker gevulde soep. En als je groentebouillonblokjes gebruikt en de worst eruit laat is de soep helemaal plantaardig.

Donderdag

Geweldig lekker Tex Mex gerecht voor de herfstvakantie is deze smokey beef taco’s. Het gehakt is heerlijk van smaak! Als bijgerecht kun je een lauwwarme salade maken met gebakken rode ui, mais, kidneybonen en sla met een dressing van olijfolie, ciderazijn, peper en zout.

Vrijdag

Jaaa, daar is ‘ie weer! Deze goulash komt volgende week absoluut ook bij ons thuis op tafel.

Mijn nieuwe kookboek 365 Dagen Koken, nu overal verkrijgbaar

Is iedere dag bedenken wat je ’s avonds weer gaat eten een uitdaging? Nu niet meer! In mijn nieuwe kookboek vind je 365 gevarieerde recepten, ingedeeld in seizoenen, een comfortfood hoofdstuk en heel veel kook- en vegatips. Een kookboek waar je energie van krijgt! Te koop bij alle (online) boekhandels, bol.com en hier in mijn eigen shop.

Zaterdag

Dit weekend maken we heerlijke broodjes als lunch. Kies jij voor het broodje stoofvlees met zoetzure pompoen en tijm of ga je voor het broodje met Oosterse paddenstoelen en lente-ui?

Zondag

Voor deze klassieke apple pie maakte ik zelf het korstdeeg dat superlekker én krokant was na het bakken. Gevuld met een zachte en kruidige appelvulling is dit voor mij echt het ideale herfstdessert. Maar ontbijten doe ik er ook mee ;-).

Bewaar het weekmenu op Pinterest!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om te taggen met #francescakookt of @francescakookt. Dat vind ik ontzettend leuk om te zien.

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Categoriën: Weekmenu
Tags: