Francesca’s Weekmenu #303 – Menu van mijn mannen

Ik heb mijn mannen maar weer eens gevraagd om een weekmenu samen te stellen. En daar waren ze snel uit: vijf dagen shoarma was het antwoord. Met vegetarische shoarma, een kapsalon, broodje lamsshoarma, shoarma nasi en nog iets anders met shoarma. Zeer eensgezind waren de drie heren, maar we hebben …

Ik heb mijn mannen maar weer eens gevraagd om een weekmenu samen te stellen. En daar waren ze snel uit: vijf dagen shoarma was het antwoord. Met vegetarische shoarma, een kapsalon, broodje lamsshoarma, shoarma nasi en nog iets anders met shoarma. Zeer eensgezind waren de drie heren, maar we hebben toch een compromis kunnen sluiten, haha!

Deze week vind je dus shoarma terug in het weekmenu, maar slechts één keer ;-). Doordeweeks eten we een vegetarische curry met rijst, tomatensoep met knoflookgarnalen, shoarma nasi, blijmaakpasta met sjalot en burrata en zuurkoolstamppot met rookworst en masala uien. In het weekend wilden de mannen fried chicken eten en op zondag hadden ze allemaal hun eigen voorkeur qua zoetigheden. Dus er staan zowel Surinaamse kokosflensjes, Zeeuwse bolussen als Sinterklaas cupcakes op het menu. Eet lekker!

Wil je al mijn familierecepten zien? Neem dan hier een kijkje voor het volledige overzicht.

Maandag

Een van mijn meest recente recepten is deze vegetarische curry met aubergine en pastinaak. Boordevol groenten zit ‘ie en dat is ook wel nodig, want de rest van de week staat er vrij weinig groente op het menu. Maar daar zal ik nog wel wat tips voor geven ;-).

Dinsdag

Ze zijn dol op tomatensoep bij mij thuis. En deze tomatensoep met komijn en knoflookgarnalen werd met gejuich ontvangen. Ik zou er nog wel wat brood bij serveren zodat het meer vult. Of maak er een maaltijdsoep van door blokjes aardappel of gekookte pasta toe te voegen. Extra groenten kunnen er natuurlijk ook in. Denk aan blokjes geroosterde knolselderij en pompoen.

Woensdag

Shoarma vandaag, het kan bijna geen verrassing meer zijn. En op deze shoarma nasi zijn ze dol.

Donderdag

Deze pasta met sjalot, tomaat en burrata is niet voor niets omgetoverd tot blijmaakpasta, want echt iedereen wordt er gelukkig van. Ik zou geen extra groenten toevoegen aan de pasta zelf, want dan wordt de smaak echt heel anders. Maar een salade met veel rauwkost en een simpele dressing van olie, azijn, zout en peper kan er prima naast.

Vrijdag

Misschien heb ik deze er stiekem doorheen gedrukt bij de mannen door aan te geven dat dit “Dé zuurkool met de gekarameliseerde masala uien en weten jullie nog hoe lekker?!’ is. En dat gaf de doorslag ;-).

Zaterdag

KFC kip, daar zijn ze ook zo dol op. Dus dat gaan we dit weekend maken. En daar willen ze dan frietjes bij en een groot bord met rauwkost zoals komkommer, tomaatjes, paprika en wortel.

Zondag

Voor de zoete zondag konden ze niet kiezen, dus de favorieten van alle heren zijn opgenomen.

Zayne ging voor de Sinterklaas cupcakes.

Jessey wilde héél graag Zeeuwse bolussen bakken.

En de Mr. is gek op deze kokosflensjes.

Bewaar het weekmenu op Pinterest!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om te taggen met #francescakookt of @francescakookt. Dat vind ik ontzettend leuk om te zien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)