Francesca’s Weekmenu #324 – Herfstgroenten feestje

In de herfst barst het van de heerlijke groenten die net van het land komen. Groenten als knolselderij, pompoen en pastinaak zijn bij ons thuis favoriet. Maar ook aubergine, broccoli, knolraap en bietjes staan nu vaak op het menu. Dit inspireerde me om deze week een menu samen te stellen …

In de herfst barst het van de heerlijke groenten die net van het land komen. Groenten als knolselderij, pompoen en pastinaak zijn bij ons thuis favoriet. Maar ook aubergine, broccoli, knolraap en bietjes staan nu vaak op het menu. Dit inspireerde me om deze week een menu samen te stellen met de lekkerste herfstgroenten. En door veel groenten uit het seizoen (en van dichtbij) te eten, bespaar je ook weer op de boodschappen. Wat nu echt dubbele winst is.

In het weekmenu vind je deze keer een kruidige groentestoof met kaasbroodjes, romige broccolisoep met pastinaak, traybake met pompoen, worstjes en saliekruim, auberginecurry met kidneybonen en rijst en op vrijdag staan er groente enchiladas op het menu. In het weekend maken we een yoghurt-tahindip met geroosterde herfstgroenten en op zondag staat mijn pompoenmousse op het menu. Eet lekker!

Maandag

Kruidige groentestoof met harissa en kaasbroodjes

Dinsdag

Romige broccolisoep met pastinaak en oregano

Meer soep recepten vind je hier.

Woensdag

Traybake met pompoen, worstjes en saliekruim

Donderdag

Auberginecurry met rode kidneybonen

Meer aubergine recepten vind je hier.

Vrijdag

Groente enchiladas met geroosterde kip (maar zonder kan ook)

groente enchiladas met geroosterde kip 1

Zaterdag

Yoghurtdip met tahin en geroosterde groenten

Zondag

Pompoenmousse

Meer zoete pompoen recepten vind je hier.

Bewaar het weekmenu op Pinterest

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

francesca weekmenu 324 weekmenu met herfstgroenten pinterest

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om te taggen met #francescakookt of @francescakookt. Dat vind ik ontzettend leuk om te zien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer