Lemon curd mousse met blauwe bessen en pistache

Groot fan ben ik van toetjes die je helemaal kunt voorbereiden en zo uit de koelkast tovert. Deze lemon curd mousse met blauwe bessen en pistache is daar een mooi voorbeeld van. Je kunt de lemon curd mousse al een dag eerder maken en vlak voor serveren garneer je de

Tomatenboter met Italiaanse kruiden

Boter, en dan bedoel ik echte roomboter, is een van mijn lievelingsproducten. Zo heb ik altijd smeerbare gezouten boter in huis en ligt er standaard een rolletje zelfgemaakte kruidenboter in de vriezer voor een spontane borrel of barbecue. Deze tomatenboter met Italiaanse kruiden heb ik onlangs toegevoegd aan mijn favorietenlijstje,

Fajita’s met aubergine, bimi en salsa

Samenwerking – De lekkerste vega fajita’s maak je met…aubergine! Jawel, dit is een van mijn favoriete groenten voor in een fajita. Want als je de aubergine in dikke repen snijdt en deze daarna roostert in de oven, houden ze een vlezige structuur. In combinatie met de fajita specerijen van Santa

Pompoensoep met knoflookcroutons en spekjes

Wij doen hier thuis vrolijk mee aan de griepgolf. De helft is al omgevallen en de andere helft houdt zich nog kranig staande. Tijd dus voor soep! En wat voor een. Ik maakte een pompoensoep met krachtige runderbouillon als basis. Maar met groentebouillon kan het natuurlijk ook. Daar voegde ik

Appelflappen met romige appel-rozijnenvulling

Ik ben mijn hele leven al dol op appelflappen. Tja, wie is er niet groot mee geworden, toch? Maar wat blijkt, ik had nog helemaal geen recept voor appelflappen op mijn blog staan, maar daar gaat vandaag verandering in komen. Nou is appelflappen maken niet heel erg lastig. Met wat

Gevulde kiprolletjes met krieltjes en citrus-botersaus

Samenwerking – Gevulde kiprolletjes is een van mijn meest favoriete gerechten voor de feestdagen of een etentje. Het is makkelijk om te maken, betaalbaar, je kunt eindeloos variëren met de vulling en het is een echte gezinsfavoriet. Dus ook dit jaar staat ‘ie weer op het menu gedurende de feestmaand!

Pompoencake met salie en hazelnoten

Pompoen is een van mijn favoriete groenten om mee te bakken, zowel zoet als hartig. Geroosterde pompoen in combinatie met salie vind ik altijd zalig en dat inspireerde me voor dit pompoencake recept. Deze pompoencake is ontzettend makkelijk om te maken en ziet er enorm feestelijk uit, omdat ik ‘m

Gingerbread Viennetta ijstaart met karamel popcorn

Het sluitstuk van mijn makkelijke kerstdiner voor 2023 is deze Gingerbread Viennetta ijstaart met chocolade en karamel popcorn! Ja, je leest het goed…ik heb een Viennetta ijstaart gemaakt met chocoladelagen ertussen. Maar voordat ik dat deed, bracht ik het vanille-ijs verder op smaak met warme specerijen zoals gember, kaneel en

Geitenkaasdip met pistache en cranberry

Deze romige geitenkaasdip maak je in een handomdraai en smaakt heerlijk bij de borrel of als start van een feestelijk diner in combinatie met deze zelfgemaakte glühwein. Voor de dip combineer ik geitenkaas met ricotta als basis en daar gaat nog wat Parmezaanse kaas, honing, sinaasappel en zwarte peper bij.

Alcoholvrije glühwein met sap uit de Betuwe

Ik drink nu al een tijdje vrijwel geen alcohol meer om de opvliegers tegen te gaan en dat werkt verbazingwekkend goed! De opvliegers zijn zo goed als verdwenen en ik ontdek steeds meer feestelijke alcoholvrije drankjes waar ik echt heel blij van word. Speciaal voor de kerstdagen wilde ik een

Chocolade babka met pecannoten

Toen ik het recept van deze chocolade babka met pecannoten in het kookboek Heel Holland Bakt Vegan zag staan, wist ik direct dat ik deze wilde bakken. Babka is een zoet gevlochten brood wat qua structuur een beetje op briochebrood lijkt. Traditioneel maak je deze met veel eieren, boter en

Taco’s met boerenkool, oude kaas en krokante rookworst

Samenwerking – Bij ons thuis is boerenkoolstamppot een van de favorieten van het oudste kind. Daarnaast is hij ook dol op Tex Mex en dat inspireerde me voor dit fusion gerecht waar ik mijn Tex Mex receptenfeest voor dit jaar mee afsluit. Het werden taco’s met boerenkool, aardappel, oude kaas

Crostini’s met geitenkaas en geroosterde Honingtomaten

Op zoek naar een feestelijk vegetarisch borrelhapje? Maak dan deze crostini’s met geitenkaas, geroosterde Honingtomaten en tijm! Hartstikke makkelijk om te maken en heerlijk rijk van smaak door de Honingtomaten die nog lekkerder worden doordat je ze roostert met balsamicoazijn en honing. Hieronder vind je het recept van deze crostini’s

Mini kruidnoten cheesecakes met sinaasappel (no bake)

Hoeveel Sinterklaas recepten kun je nog maken in je leven, hè? Dat vroeg ik mezelf een paar weken geleden af toen ik aan het nadenken was over deze magische periode in het leven van onze 6-jarige ;-). Ik heb er al aardig wat online staan, maar er was nog een

Pompoenstamppot met vis en Italiaanse kruiden

Samenwerking – Ik vroeg laatst op Instagram of jullie weleens te maken hebben met ‘stamppot uitdagingen’ thuis en daar kwam veel respons op! De uitdagingen waren terug te brengen naar 3 categorieën, namelijk: Nou, u vraagt wij draaien hoor! Want samen met Iglo heb ik een heerlijke najaarsstamppot gemaakt met

Zelfgemaakte selleriesalade

Vroeger was ik er dol op! De welbekende selleriesalade ‘oet Twente’ op een bruin broodje met kaas. Of gewoon lekker op een toastje. Nog steeds koop ik af en toe een bakje, helemaal voor mezelf alleen. Maar goed, selleriesalade kun je ook heel makkelijk zelf maken en ik ben aan

Traybake met pompoen, Looye Honingtomaten, ricotta en chili honing

Samenwerking – Mijn liefde voor traybakes is groot, vooral omdat ze zo makkelijk te maken zijn en de oven wonderen doet met de smaak van groenten in combinatie met specerijen en olie. Zeker herfst- en wintergroenten doen het bijzonder goed en deze keer besloot ik er een kleurig geheel van

Hartige taart met knolselderij en paddenstoelen

Niets lekkerder dan koken met knolselderij als de herfst echt weer is begonnen. Ik combineer deze veelzijdige groente graag met paddenstoelen, want die twee houden van elkaar. Zoals in deze hartige taart met knolselderij en paddenstoelen. De knolselderij zorgt voor een romige basis samen met de eieren en slagroom en

Geroosterde groenten met tomaat en pul biber olie

Soms neem je een hap van iets en daarna kun je niet meer stoppen met eten. Dat overkomt me eigenlijk vrij vaak, maar toen ik plaats nam aan de eettafel van Hilal, beter bekend als Moons Kitchen, was ik verloren. Alles wat op tafel stond was buitengewoon lekker, maar haar

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer