7 x de lekkerste recepten met garnalen

Recepten met garnalen zijn niet bij iedereen altijd even populair. Het is echt een ‘you hate it or you love it’ ingrediënt. Ik zit overduidelijk in het tweede kamp, want ik ben gek op garnalen. Je kan deze schaaldieren op allerlei soorten manieren bereiden en daarnaast heb je ook nog …

Recepten met garnalen zijn niet bij iedereen altijd even populair. Het is echt een ‘you hate it or you love it’ ingrediënt. Ik zit overduidelijk in het tweede kamp, want ik ben gek op garnalen. Je kan deze schaaldieren op allerlei soorten manieren bereiden en daarnaast heb je ook nog eens meerdere soorten. Voor mij de perfecte reden om de 7 lekkerste recepten met garnalen voor je op een rij te zetten.

Recepten met garnalen

We kennen vast allemaal de bekende garnalencocktail. Dat is nog steeds een van de meest populaire recepten voor tijdens de feestdagen. Mij maak je daar uiteraard ook heel blij mee, mits het op de goede manier is klaargemaakt. Deze Aziatische garnalencocktail met sinaasappeldressing is een van mijn favorieten, maar op mijn site vind je nog drie andere hele lekkere variaties. Wist je trouwens al dat Albert Heijn tegenwoordig ook plantaardige garnalen verkoopt? Ze zijn niet warm te bereiden, want dan vallen ze uit elkaar. Wel is het een heel goed alternatief voor een veganistische garnalencocktail!

Wat zijn de lekkerste recepten met garnalen?

De cocktails hebben het niet gered in mijn favorieten-lijstje, maar deze heerlijke recepten met garnalen wel!

1. Zalmbonbon met garnalen en koffiemayonaise

Deze twee bewoners van de zee gaan heel goed samen! Het is een van mijn favoriete recepten en mijn gasten zijn altijd onder de indruk als ik dit op tafel tover. De koffiemayonaise maakt het geheel extra bijzonder.

zalmbonbon met hollandse garnalen en appel 1 1
zalmbonbon met Hollandse garnalen en appel

2. Knolselderijsoep met gerookte paprika en garnalen

De garnalen zijn bij dit gerecht niet de ster van de show, maar maken het geheel wel compleet. De soep heeft een heerlijk warm karakter en de knolselderij maakt er een heerlijk romig geheel bij.

3. Egg Fried Rice met garnalen

Dit klassieke Chinese recept zit boordevol smaak en is een fantastisch recept wanneer je wat rijst over hebt van de dag ervoor. Hierdoor ben je in een kwartiertje al klaar en heb je een fantastische bowl comfortfood in je handen. De garnalen erbij maken het helemaal genieten.

4. Salade met bulgur en garnalen

Deze salade met bulgur en garnalen zit bomvol vezels en vitamines! Ik maak hem graag, helemaal als het lekker weer is en ik geen zin heb om zwaar te eten of lang in de keuken te staan. Wil je helemaal snel klaar zijn? Maak dan gebruik van een zakje rauwkost mix.

salade met bulgur garnalen en edamamebonen 1 scaled 1 2
salade met bulgur garnalen en edamamebonen

5. Ovenschotel met kabeljauw en garnalen

Van de zomerse avonden steken we over naar de winterse dagen. En als je winter zegt, dan zeg je ovenschotel! Ik ben gek op dit exemplaar met kabeljauw en garnalen. De smaak van de vis en de schaaldieren trekt helemaal in de aardappels en broccoli, wat het een fantastisch recept maakt.

6. Gnocchi met asperges en garnalen

Maak jij weleens gnocchi? Dit Italiaanse lekkernij wordt gemaakt van aardappel en heeft een bijzondere structuur. Je kan het koken of bakken. Voor dit bordje pure liefde heb ik de eerste bereiding gebruikt en dat heeft goed uitgepakt! Deze gnocchi met asperges en garnalen is hartstikke lekker.

7. Spaghetti aglio e olio met garnalen

Dit recept klinkt ingewikkeld, maar dat valt in de praktijk reuze mee. In het Nederlands vertaald betekent het namelijk spaghetti met knoflook en peper. Op zichzelf al een heel lekker gerecht, maar met de garnalen erbij geniet je nog meer!

Welk gerecht vind jij het allerlekkerst? Ik ben heel erg benieuwd. En denk je nu bij jezelf ‘ik wil vaker dit soort lijstjes hebben, want dat scheelt me weer nadenken over wat ik moet koken’, kijk dan snel naar mijn 365 dagen koken kookboek!

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)