Review KitchenAid Staafmixer

Het antwoord op de gereedschapskist van de mannen is deze beauty van een staafmixer van KitchenAid! Alhoewel ik nu natuurlijk niet wil gaan generaliseren, want ik gok dat er genoeg mannen zijn die deze staafmixer ook wel willen hebben. Maar echt, dit is mijn female version van een gereedschapskist. Sinds …

Het antwoord op de gereedschapskist van de mannen is deze beauty van een staafmixer van KitchenAid! Alhoewel ik nu natuurlijk niet wil gaan generaliseren, want ik gok dat er genoeg mannen zijn die deze staafmixer ook wel willen hebben. Maar echt, dit is mijn female version van een gereedschapskist.

Francesca Kookt_KitchenAid Staafmixer review_winactie_2

Sinds kort ben ik in het bezit van deze krachtpatser, om maar even in de gereedschapsterminologie te blijven, en man oh man wat ben ik hier gelukkig mee. Na jarenlang ook echt heel tevreden te zijn geweest met mijn oude trouwe staafmixer, maar als je eenmaal hiermee aan de slag bent geweest dan wil je nooit meer anders. KitchenAid heeft het weer voor elkaar.

Wat je allemaal met de KitchenAid Staafmixer kunt

Deze staafmixer is niet zomaar een staafmixer. Nee, het is bijna een hele keukenmachine. Naast de motor die een vermogen heeft van 180 watt en ook nog eens 5 snelheden kent, krijg je letterlijk een kist vol accessoires. Hierdoor kun je ermee mixen, hakken, mengen, pureren, melk opschuimen en crushen. De opbergkoffer is heel handig. Zeker in een keuken die uitpuilt van de ‘dingetjes’ (lees: mijn keuken) een uitkomst, want zo heb ik alles makkelijk bij elkaar.

De behuizing van de staafmixer is uitgevoerd in kunststof met een sof-touch handgreep. De voet en de bijbehorende messen zijn allemaal van RVS. Het erop en eraf klikken van de accessoires gaat met een ‘twist & lock’ systeem waarvoor je geen enkele vorm van kracht nodig hebt. En natuurlijk kan alles in de vaatwasser, want dat vinden we handig. Qua kleuren kun je kiezen uit amandelwit, onyx zwart, rvs en het bekende KitchenAid keizerrood.

Francesca Kookt_KitchenAid Staafmixer review_winactie_3

Dit is wat je er allemaal bij krijgt:
– RVS Staafmixerarm van 20cm
– RVS Staafmixerarm van 33 cm: handig bij een hoge pan
– S-mes: voor het blenderen en crushen van bijvoorbeeld ijs
– Ster-mes: voor het hakken en fijnmalen van ingrediënten
– Klop-mes: voor het opkloppen van bijvoorbeeld melk
– Ballongarde: voor het opkloppen van eieren, slagroom en sauzen
– Panbeschermer: plaats je op de te gebruiken staafmixervoet en voorkomt dat het RVS krassen in je pan maakt tijdens pureren of hakken
– Mesbeschermers: voor het veilig opbergen van de bijgeleverde messen
– De handige opbergkoffer waar al het bovenstaande in past
– En je krijgt ook nog een kunststof maatbeker van 1 liter met deksel en een hakmolen van 600ml

De staafmixer in de test!

Ik kon natuurlijk niet wachten om ermee aan de slag te gaan. Naast het standaard werk (pureren, hakken) heb ik ook maar eens wat eiwitten opgeklopt met de ballongarde. Fluitje van een cent was dat, binnen een paar minuten had ik perfect stijf eiwit.

Francesca Kookt_KitchenAid Staafmixer review_winactie_4

Een flinke pan soep maakte kennis met de hoge staafmixerarm en die was binnen no time zo fijn als maar kon. Dat melk opschuimen is ook te gek. Verwarm wat melk in een pannetje en zet de melkopschuimer erin. Mooi dik schuim voor in mijn cappuccino. Hij doet echt wat ie moet doen en goed ook. Ik heb nog langs niet alles kunnen uitproberen, omdat het zoveel kan. Kijk daarom ook eens naar dit filmpje van KitchenAid waarin nog meer toepassingen te zien zijn.

Het grootste voordeel vind ik dat ik nu mijn keukenmachine wat vaker kan laten staan. Want dat vind ik nog wel eens een gedoe. ‘Even’ je keukenmachine gebruiken is er nooit bij, omdat je dat ding dan ook weer helemaal schoon moet maken. Zo’n staafmixer is dan een uitkomst, omdat je er vrijwel geen vaat van hebt. En het werkt veel sneller.

Waren er ook nog nadelen? Ja, eentje. Als je namelijk langer aan het kloppen bent, wordt het wat zwaar om het knopje ingedrukt te houden. Die ligt namelijk wat verzonken en dat houdt dan net niet lekker vast. Maar ja, dat ben je direct weer vergeten als je verliefd naar je stijfgeklopte eiwitten kijkt. Kortom, ik ben fan!

Francesca Kookt_KitchenAid Staafmixer review_winactie_5

Tekst: Francesca

De KitchenAid staafmixer heb ik cadeau gekregen van KitchenAid Nederland.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)