Samenwerking – Ik ben dol op knapperige aardappels en de crispy potato salad trend is mij daarom natuurlijk niet ontgaan! Ik maakte een voedzame variant met lekker veel knapperige groenten en gegrilde kippendijen. Een heerlijke maaltijdsalade die door al mijn mannen thuis werd goedgekeurd!
De Aziatische sauzen van Megachef zorgden voor een heerlijk gebalanceerde smaak van dit gerecht. De oestersaus gebruikte ik om de crispy potato’s mee af te lakken voordat ze in de oven gingen en de sojasaus gebruikte ik als basis voor de kipmarinade. Omdat de sauzen zo puur van smaak zijn, heb je er niet veel van nodig.
Deze crispy potato salad is ideaal voor lente- en zomerdagen als lichte avondmaaltijd. Je kunt ‘m ook voor een groot deel voorbereiden. Zo kun je de krieltjes vast koken, de groenten snijden en de kip vast marineren. Het krokant bakken van de krieltjes doe je op het laatste moment, zo ook het grillen van de kip. Eet smakelijk!

Ingrediënten
- 500 gr krieltjes in de schil
- 20 gr boter
- 2 + 2 el olijfolie
- 2 el Megachef oestersaus
- 1 + 1 tl knoflookpuree
- 4 kippendijen
- 2 + 2 el Megachef sojasaus
- 1 tl gemberpuree
- 2 stengels lente-ui
- 100 gr groene aspergestips, gehalveerd
- 150 gr wortel, in dunne plakjes
- 150 gr komkommer, in dunne plakejs
- 100 gr radijsjes, in dunne plakjes
- 1 el sesamolie
- 1 el rijstazijn
- 1 el fijngehakte koriander
- 1 limoen
Aan de slag!
- Kook de krieltjes 8 minuten voor in gezouten kokend water, giet af en laat uitwasemen in de pan.
- Meng de boter, olijfolie, oestersaus, 1 tl knoflookpuree en zwarte peper in een pannetje en laat smelten.
- Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier en plet ze goed plat met een glas. Kwast in met de saus en zet circa 45 minuten in de oven op 200 graden. Bak totdat ze goudbruin zijn met krokante zijkanten.
- Marineer de kippendijen met 2 el sojasaus, 2 el olijfolie, 1 tl gemberpuree, 1 tl knoflookpuree, snufje zout en zwarte peper. Minstens 30 minuten. Gril daarna gaar en snijd in plakken.
- Snijd de lente-ui in flinterdunne sliertjes en meng met ijskoud water, zet in de koelkast. Blancheer de groene aspergetips 1 minuut in kokend water, giet af en spoel na met koud water.
- Meng de crispy potatoes met de wortel, komkommer, radijsjes, groene asperges en breng op smaak met een marinade van 2 el sojasaus, 1 el sesamolie, 1 el rijstazijn, snufje zout en zwarte peper.
- Dep de lente-ui krullen droog en meng met de koriander.
- Serveer de salade met plakjes kippendijen, een bosje lente-ui krullen en wat druppeltjes limoensap.
Notities
- Met dit recept maak je een salade voor 4 personen, ideaal als lunch of lichte avondmaaltijd.
- Bij grote eters zou ik extra krieltjes of groenten toevoegen voor een complete avondmaaltijd.
- Bereiding: 60 – 70 minuten (inclusief oventijd)
Eet smakelijk, ik hoop dat je gaat genieten van deze crispy potato salad! Laat je het me weten door een review achter te laten? Dat kan helemaal bovenaan het recept door op de sterren te klikken. Een toelichting op je rating is fijn, maar niet verplicht.
Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious
Dit is een samenwerking met Megachef. Lees ook hier mijn disclaimer.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.