10x Verrassende recepten met pompoen

Er zijn in de wereld duizenden verschillende soorten pompoenen, maar die kun je niet allemaal eten. Van de pompoenen die we wel eten zijn de oranje muskaatpompoen en de flespompoen het meest bekend. Daar kun je echt alles van eten, zelfs de schil en pitten, maar je kunt er ook …

Er zijn in de wereld duizenden verschillende soorten pompoenen, maar die kun je niet allemaal eten. Van de pompoenen die we wel eten zijn de oranje muskaatpompoen en de flespompoen het meest bekend. Daar kun je echt alles van eten, zelfs de schil en pitten, maar je kunt er ook bijna alles van maken. Daarom vond ik het tijd worden voor dit artikel met 10 verrassende recepten met pompoen.

Dat je pompoen kunt koken, bakken, roosteren en er soep van kunt maken, is vast geen verrassing voor je. Maar wist je dat je er ook drankjes van kunt maken. En dat je er heerlijk zoetzuur, pompoenmousse, curry en pompoencake mee kunt maken. Tijd voor wat lekkere pompoenrecepten!

Recepten met pompoen, van pompoencake tot zoetzure pompoen

1. Pompoencake met pumpkin spice frosting

2. Gebakken gnocchi met pompoen, salie en chorizokruim

3. Pompoen hummus

4. Traybake met pompoen, boerenkool en tahindressing

5. Pompoenmousse

6. Pompoensoep met truffel en hazelnoot-saliekruim

7. Dahl met pompoen

8. Pumpkin chai latte met verse pompoen

9. Curry met kip, pompoen en garam massala

10. Zoetzure pompoen met sinaasappel en kardemom

Geniet van al deze recepten met pompoen! Nog meer inspiratie voor het koken met dit heerlijke ingrediënt? Hier vind je al mijn pompoenrecepten.

Bewaar deze recepten op Pinterest

Wil je deze recepten opslaan zodat je ze later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

Tekst: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)