12x gerechten voor het hele gezin

Met een gezin, baan, huishouden en een druk sociaal leven kan het doordeweeks flink druk zijn. En dan is er ook nog zoiets als het avondeten. Hoe tover je zo snel mogelijk het eten op tafel op een dusdanige manier dat het hele gezin er van kan eten? Met kleine …

Met een gezin, baan, huishouden en een druk sociaal leven kan het doordeweeks flink druk zijn. En dan is er ook nog zoiets als het avondeten. Hoe tover je zo snel mogelijk het eten op tafel op een dusdanige manier dat het hele gezin er van kan eten? Met kleine kinderen kan dat nog wel eens een uitdaging zijn, want vaak zit daar een gebruiksaanwijzing bij. Zeker in het geval van groenten. Ik geloof erin dat je kinderen zo snel mogelijk met de pot mee moet laten eten. Begin daar al vroeg mee, vanaf een jaar of 1. Hoe eerder ze gewend raken aan verschillende smaken en texturen hoe makkelijker het later wordt.

En dat werkt echt niet altijd. Ook bij ons thuis zet ik nog wel eens iets op tafel wat zonder blikken of blozen wordt geweigerd. Daar heb ik dan maar mee te dealen. Er zijn wel een aantal succesnummers die altijd werken en dat zijn mijn favoriete gerechten voor het hele gezin. Deze zijn makkelijk te bereiden of vooruit te maken. Kook bijvoorbeeld een gerecht in grote hoeveelheid en eet hier 2 dagen van of vries een aantal porties in. Dat scheelt tijd en gedoe op de dagen dat je het erg druk hebt. Onderstaande gerechten zitten boordevol groenten of andere gezonde ingredienten en maak je zonder pakjes, zakjes en rare e-nummers. Laat je inspireren door (een deel van) onze familie favorieten!

Pasta ovenschotel met tonijn

Pasta ovenschotel met tonijn_2

Homemade gehaktballen met ovengroenten

zelfgemaakte gehaktballen met herfstgroenten

Oosterse spruitjesstamppot met worstjes

Oosterse spruitjesstamppot_2

Surinaamse nasi

2. Homemade nasi

Lasagna van knolselderij

Lasagna knolselderij 2

Marokkaanse kip met abrikozen

Marokkaanse kip2

Spaghetti al ragu

Spaghetti al ragu

Vispakketjes uit de oven

Oosterse vispakketjes 3

Gnocchi uit de oven met paddenstoelen

Gnocchi uit de oven met paddenstoelen_2

Gevulde paprika’s met Surinaams gehakt

Gevulde paprika's surinaams gehakt2

Italiaanse pastasaus boordevol groenten

Pastasaus voor kinderen

Makkelijke maandag frittata

Frittata1

En als je dan toch bezig bent, kun je net zo goed gelijk een leuk gezichtje op die frittata maken 😉

Frittata met gezichtje

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)