Samenwerking – Dol op gezonde bami gerechten zijn wij thuis. Iedere week komt er wel eentje op tafel die altijd anders smaakt, maar wel altijd volgens dezelfde principes wordt gemaakt. Met een volkoren bron als basis (volkoren spaghetti, volkoren noedels of boekweit soba noedels), veel groenten, een eiwitbron en goede smaakmakers om het gerecht helemaal af te maken. Vandaag deel ik met jullie mijn nieuwste recept: een gezonde bami met zalm, paprika, paksoi en boerenkool.
Deze gezonde bami met zalm is een topgerecht voor de herfst en winter. In 30 minuten gemaakt, ontzettend voedzaam en lekker. En de boerenkool is een geweldig leuke toevoeging voor dit seizoen. Iedereen thuis vond het heerlijk, geniet ervan!
Zin in een gezonde bami met kip? Daarvoor heb ik ook een heerlijk recept!
Ingrediënten
- 4 el Megachef sojasaus
- 4 el Megachef oestersaus
- 1 el rijstazijn
- 1 tl knoflookpuree
- 1 tl gemberpuree
- zout
- zwarte peper
- 4 zalmfilets, totaal 300 – 400 gr
- 3 sjalotten
- 6 teentjes knoflook
- 5 cm gember
- 1 rode peper
- rijstolie of andere plantaardige olie
- 500 gr volkoren spaghetti
- sesamolie
- 1 stronk paksoi, in stukjes gehakt
- 2 rode puntpaprika’s, in dunne reepjes
- 250 gr boerenkool, gesneden
- 2 stengels lente-ui, in dunne ringetjes
Aan de slag!
- Meng 2 el Megachef sojasaus, 1 el Megachef oestersaus, 1 el rijstazijn, 1 tl knoflookpuree, 1 tl gemberpuree, snufje zout en zwarte peper in een platte schaal en meng. Wentel de zalmfilets door de marinade en laat even liggen.
- Hak de sjalot, knoflook, gember en Spaanse peper fijn in een hakmolen, of hak het met de hand helemaal fijn. Fruit dit mengsel 10 minuten op laag vuur in een wok of grote hapjespan een scheut rijstolie tot het licht gaat karamelliseren.
- Kook ondertussen de volkoren spaghetti beetgaar in royaal kokend water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet daarna af en voeg een scheut sesamolie toe aan de spaghetti, hussel door.
- Verhit een koekenpan en bak de gemarineerde zalm rosé in rijstolie. Voeg op het laatst de marinade toe uit de schaal. Duw de zalm uit elkaar tot je ‘flakes’ overhoudt.
- Voeg de gehakte paksoi en rode puntpaprika toe aan het sjalotmengsel en bak een paar minuten mee. Blus af met een scheutje sojasaus en roer gelijk de boerenkool erdoor, laat slinken.
- Schep de gekookte spaghetti erbij en voeg 2 el oestersaus toe en nog wat zwarte peper. Hussel alles goed door elkaar. Proef en bepaal of er nog wat extra oestersaus bij moet. Een scheutje citroensap vind ik ook altijd lekker.
- Maak borden op met de bami en verdeel de zalm erover. Top af met ringetjes lente-ui.
Notities
- Met dit recept maak je een hoofdgerecht voor 4 personen.
- In plaats van volkoren spaghetti kun je ook volkoren noedels of boekweit soba noedels gebruiken. Deze bevatten allemaal meer vezels dan regulier spaghetti of noedels.
- In de lente en zomer kun je de boerenkool vervangen door spinazie.
- De sauzen van Megachef zijn te koop bij Jumbo en in de toko.
- Bereiding: 30 minuten
Eet smakelijk, ik hoop dat je gaat genieten van deze gezonde bami met zalm! Laat je het me weten door een review achter te laten? Dat kan helemaal bovenaan het recept door op de sterren te klikken. Een toelichting op je rating is fijn, maar niet verplicht.
Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious
Dit is een samenwerking met Megachef. Lees ook hier mijn disclaimer.
