Dip recepten en smeersel recepten

Heb je binnenkort een feestje waar je lekkere smeersels wilt serveren als hapje, zoek je een zelfgemaakte groentenspread of wil je een dip maken voor stokbrood of rauwkost. Dan ben je hier aan het goede adres. Op Francesca Kookt vind je namelijk de lekkerste dip recepten, smeersel recepten én spread recepten. Denk bijvoorbeeld aan zelfgemaakte baba ganoush van aubergine, bietenspread met feta en pecannoten, witte bonendip met knoflook en kruiden, doperwtenspread met munt en basilicum, paprikahummus, zalm-dillecrème voor op toast, zelfgemaakte tonijn- en makreelsalade en natuurlijk zelfgemaakte kruidenboter. Ook vind je hier speciale dip recepten en smeersel recepten speciaal voor feestdagen zoals Pasen, Kerst en Oud & Nieuw.

Guacamole zelf maken

Guacamole zelf maken moeilijk? Welnee! Verjaardagen worden bij ons thuis altijd gevierd met zelfgemaakte hapjes voor de visite. Geen culinaire hoogstandjes, maar gewoon lekkere ‘homemade’ snacks en dips voor bij een glas wijn of een biertje.

Zelf kruidenboter maken

Er zijn van die producten die je automatisch koopt in de supermarkt, maar die je ook heel goed zelf kunt maken. En als je het dan eenmaal zelf hebt gemaakt dan wil je nooit meer anders. En daarom vandaag: zelf kruidenboter maken!

Zomers tomaten smeersel met feta

Een zomerse avond en de lucht voelt aangenaam. De avond omarmt je zongebrande huid en het laatste dat je wilt is naar bed. De geur van uitgedoofde barbecues vliegt zo nu en dan in je neus en je zou willen dat deze avond nog dagen duurt.

Krabkoekjes met mais en korianderdip

Als ik op zondag de tijd heb – wat niet heel vaak gebeurt 😉 – dan wordt er uitgebreid gekookt in ons huis. Gisteren was zo’n dag. Ik had mijn agenda schoon geveegd omdat ik behoefte had aan een dagje bank/film/joggingbroek en eten. En al die dingen zijn gelukt, meer dan.