
Dip recepten en smeersel recepten


Noordzeekrab special #1: krabpoten met cajun dip
Op een dag besloot ik de uitdaging aan te gaan om een hele Noordzeekrab te bereiden. Niet omdat er iets mis is met makkelijke, snelle recepten maar het is ook weleens leuk om een onbekend avontuur aan te gaan.
Tonijnsalade met Griekse yoghurt
Je kent ze wel. Van die klaargemaakte salades uit de supermarkt. Denk aan tonijnsalade, eiersalade, vleessalade, kip-kerriesalade en ga zo maar door. Natuurlijk super makkelijk om zo mee te nemen. Maar wisten jullie dat het heel eenvoudig is om dit soort salades zelf te maken?
Tijd voor een feestje? Pimp je kaasplank!
Oer-Hollands en altijd gezellig is het welbekende kaasplankje met blokjes oude kaas en wellicht wat mosterd. Niets mis mee, maar er zijn zoveel lekkere soorten kaas en mini-gerechtjes die je ermee kunt maken waardoor je met gemak ook eens een wat spectaculairder plankje maakt.
Dipperz met avocado-doperwtendip en koriander aioli
Een borreltje met vrienden is bij ons thuis niet heel vreemd. De deur staat hier altijd open en ik geniet van de mensen om me heen. Zoals je zult begrijpen wil ik wel graag iets te snacken bij die borrel en daarbij verzand ik onbewust vaak in dezelfde dingen.
Tomatentapenade met oregano
Binnenkort een feestje, borrel of heb je gewoon zin om te genieten van een hapje? Dan is deze tomatentapenade met oregano echt een aanrader! Soms word ik vanuit een hele andere hoek aangespoord om een nieuw recept te maken. Deze kaar kwam dat door de nieuwe tomaatazijn van Foodelicious.
Makkelijke paas snacks? Waar een eierdoos al niet goed voor is!
Bij sommigen staat tijdens Pasen de tafel vol met culinaire gerechten (denk aan Francesca, haha), dit geeft natuurlijk een echte paassfeer maar ik kan me heel goed voorstellen dat niet iedereen hier de tijd voor heeft. Hoe creëer je nu toch die sfeer, zonder teveel voorbereiding?
Makreelsalade
Tijdens de feestdagen maakte ik deze heerlijke makreelsalade voor een amuse hapje met biet, makreel en piccalilly. Het recept voor dat hapje zal ik zeker nog een keer publiceren. Maar nu eerst mijn basisrecept voor makreelsalade. Heerlijk op een broodje, cracker of in een salade.
2x dippen met baba ganoush & muhamarra
Gisteravond zaten er opeens een aantal heerlijke recepten vanuit Andorra in mijn mailbox, yes! Co-blogger Deborah is opgegroeid met de Noord-Afrikaanse keuken door haar Marokkaanse grootmoeder. Nou kunnen ze daar een aantal heerlijke mezze maken, zoals baba ganoush en muhamarra.
Pompoen hummus
Een leven zonder pompoen. Ik kan het me niet voorstellen. Het liefste eet ik het iedere dag, maar ja dan is het op een gegeven moment niet bijzonder meer, zegt men. Maar vorige week vond ik het weer tijd worden voor een flinke biologische oranje pompoen!
Guacamole zelf maken
Verjaardagen worden bij ons thuis altijd gevierd met zelfgemaakte hapjes voor de visite. Geen culinaire hoogstandjes, maar gewoon lekkere ‘homemade’ snacks en dips voor bij een glas wijn of een biertje. Dat houdt over het algemeen dus niet in dat ik dagen in de keuken sta.
Zelf kruidenboter maken
Er zijn van die producten die je automatisch koopt in de supermarkt, maar die je ook heel goed zelf kunt maken. En als je het dan eenmaal zelf hebt gemaakt dan wil je nooit meer anders. En daarom vandaag: zelf kruidenboter maken!
Zomers tomaten smeersel met feta
Een zomerse avond en de lucht voelt aangenaam. De avond omarmt je zongebrande huid en het laatste dat je wilt is naar bed. De geur van uitgedoofde barbecues vliegt zo nu en dan in je neus en je zou willen dat deze avond nog dagen duurt.