Dip recepten en smeersel recepten

Heb je binnenkort een feestje waar je lekkere smeersels wilt serveren als hapje, zoek je een zelfgemaakte groentenspread of wil je een dip maken voor stokbrood of rauwkost. Dan ben je hier aan het goede adres. Op Francesca Kookt vind je namelijk de lekkerste dip recepten, smeersel recepten én spread recepten. Denk bijvoorbeeld aan zelfgemaakte baba ganoush van aubergine, bietenspread met feta en pecannoten, witte bonendip met knoflook en kruiden, doperwtenspread met munt en basilicum, paprikahummus, zalm-dillecrème voor op toast, zelfgemaakte tonijn- en makreelsalade en natuurlijk zelfgemaakte kruidenboter. Ook vind je hier speciale dip recepten en smeersel recepten speciaal voor feestdagen zoals Pasen, Kerst en Oud & Nieuw.

3x zelfgemaakte mayonaise met een smaakje

Onlangs ben ik aan de slag gegaan met het zelf maken van mayonaise. Dit konden jullie al lezen in mijn artikel zelf mayonaise maken met de hand vs. de staafmixer waarin ik uitgebreid vertel op welke manier je zelf mayonaise kunt maken.

Witte bonendip met knoflook en kruiden

Witte bonen zijn zacht van structuur en smaak en daardoor perfect geschikt voor het maken van een dip of puree. Dat is dan ook precies wat ik heb gedaan en het resultaat was een zalig witte bonendip die heerlijk smaakte in combinatie met brood of toastjes, maar ook als dip voor rauwkost.

Dips en smeersels voor op stokbrood

We zijn dol op dips en smeersels voor op stokbrood. Heerlijk voor bij de borrel, barbecue of wanneer je gaat picknicken. En zo ingewikkeld om het zelf te maken is het niet, wel veel lekkerder!

Picknick recepten – We gaan picknicken en nemen mee

Een heleboel lekkers! Maar dat was te verwachten natuurlijk. Wat er dan precies allemaal in die picknickmand van ons zit gaan we je nu vertellen.

Om mee te nemen: 3 lekkere gerechten in een schaal

Het zal me niks verbazen als jullie, net als ik, vaak uit een bowl of gewoon kom eten. Je kunt het gerust een trend noemen. En gek is het niet, want het eet prettig en ziet er leuk uit.

Noordzeekrab special #2: krabsalade met avocado

Vorige week liet ik je kennismaken met de Noordzeekrab, gaf ik de algemene bereidingswijze van een hele krab en het recept voor krabpoten met cajundip. Vandaag gaan we verder met de tweede aflevering van onze Noordzeekrab special waarin we een zalige krabsalade met avocado gaan maken.

Noordzeekrab special #1: krabpoten met cajun dip

Op een dag besloot ik de uitdaging aan te gaan om een hele Noordzeekrab te bereiden. Niet omdat er iets mis is met makkelijke, snelle recepten maar het is ook weleens leuk om een onbekend avontuur aan te gaan.

Tonijnsalade met Griekse yoghurt

Je kent ze wel. Van die klaargemaakte salades uit de supermarkt. Denk aan tonijnsalade, eiersalade, vleessalade, kip-kerriesalade en ga zo maar door. Natuurlijk super makkelijk om zo mee te nemen. Maar wisten jullie dat het heel eenvoudig is om dit soort salades zelf te maken?

Tijd voor een feestje? Pimp je kaasplank!

Oer-Hollands en altijd gezellig is het welbekende kaasplankje met blokjes oude kaas en wellicht wat mosterd. Niets mis mee, maar er zijn zoveel lekkere soorten kaas en mini-gerechtjes die je ermee kunt maken waardoor je met gemak ook eens een wat spectaculairder plankje maakt.

Tomatentapenade met oregano

Binnenkort een feestje, borrel of heb je gewoon zin om te genieten van een hapje? Dan is deze tomatentapenade met oregano echt een aanrader! Soms word ik vanuit een hele andere hoek aangespoord om een nieuw recept te maken. Deze kaar kwam dat door de nieuwe tomaatazijn van Foodelicious.

Makkelijke paas snacks? Waar een eierdoos al niet goed voor is!

Bij sommigen staat tijdens Pasen de tafel vol met culinaire gerechten (denk aan Francesca, haha), dit geeft natuurlijk een echte paassfeer maar ik kan me heel goed voorstellen dat niet iedereen hier de tijd voor heeft. Hoe creëer je nu toch die sfeer, zonder teveel voorbereiding?

Makreelsalade

Tijdens de feestdagen maakte ik deze heerlijke makreelsalade voor een amuse hapje met biet, makreel en piccalilly. Het recept voor dat hapje zal ik zeker nog een keer publiceren. Maar nu eerst mijn basisrecept voor makreelsalade. Heerlijk op een broodje, cracker of in een salade.

2x dippen met baba ganoush & muhamarra

Gisteravond zaten er opeens een aantal heerlijke recepten vanuit Andorra in mijn mailbox, yes! Co-blogger Deborah is opgegroeid met de Noord-Afrikaanse keuken door haar Marokkaanse grootmoeder. Nou kunnen ze daar een aantal heerlijke mezze maken, zoals baba ganoush en muhamarra.

Pompoen hummus

Een leven zonder pompoen. Ik kan het me niet voorstellen. Het liefste eet ik het iedere dag, maar ja dan is het op een gegeven moment niet bijzonder meer, zegt men. Maar vorige week vond ik het weer tijd worden voor een flinke biologische oranje pompoen!