Francesca’s Familie Weekmenu #116

Meestal als ik het weekmenu maak heb ik vooraf al een leuk idee voor een ‘thema’. Bijvoorbeeld dat ik aandacht besteedt aan Hollandse producten of focus op gerechten die de zomer uitstralen. En die thema’s kun je natuurlijk zo breed trekken zoals je zelf wil. Vandaag kon ik even niks …

Meestal als ik het weekmenu maak heb ik vooraf al een leuk idee voor een ‘thema’. Bijvoorbeeld dat ik aandacht besteedt aan Hollandse producten of focus op gerechten die de zomer uitstralen. En die thema’s kun je natuurlijk zo breed trekken zoals je zelf wil. Vandaag kon ik even niks bedenken dus ben ik maar gewoon in onze receptenindex op zoek gegaan naar lekkere recepten. Handig is dat de index al opgedeeld is in categorieën, dat maakt het gemakkelijk om te zoeken en een gevarieerd weekmenu te maken.

Het maken van een weekmenu hoeft dus helemaal niet zo ingewikkeld te zijn! Maar het is natuurlijk nog makkelijker als wij dat voor jullie doen, en dat doen we met liefde 🙂

Maandag

Oh ik ben zo’n fan van soep. Zeker in de winter maar stiekem het hele jaar door wel. Deze geroosterde knoflooksoep is altijd goed.

Geroosterde-knoflooksoep_1-680x450

Dinsdag

Jaaaa! Even wat Portugal in huis halen met deze spaghetti met Portugese garnalen.

Francesca-Kookt_spaghettie-met-Portugese-garnalen_1_uitgelicht

Woensdag

Oh en dan haal ik ook gelijk maar wat Suriname in huis met deze Surinaamse bruine bonen met kip en rijst.

Surinaamse bruine bonen met rijst_1_uitgelicht

Donderdag

Een salade doet het bij mij in alle jaargetijden goed. Op donderdag gaan we voor een salade met tonijn, kikkererwten en avocado.

Francesca-Kookt_salade-met-tonijn-avocado-en-kikkererwten_1_uitgelicht22

Vrijdag

Ik weet dat het geen tomaten tijd is, maar toen ik de biefstuk caprese voorbij zag komen moest ie gewoon in het weekmenu. Mag wel op vrijdag na een hele werkweek toch?

Francesca-Kookt_biefstuk-caprese_1_uitgelicht-680x450

Zaterdag

Heerlijk om ook eens hartig te ontbijten en zeker in het weekend. Bijvoorbeeld met deze hartige boekweitpannenkoek met fetaspread en groente, die trouwens ook heerlijk smaakt tijdens de lunch.

hartige_boekweitpannenkoek_met_fetaspread_en_groente_uitgelicht_1

Zondag

Een week niet gebakken is een week niet geleefd. Ok, dat is beetje overdreven maar ik word er altijd wel erg blij van. En al helemaal van deze citroen ricotta taart.

citroen-ricotta-cake-1

Ga je iets maken, vertel het ons dan op social media. Dat vinden we leuk! Vergeet niet te taggen met #francescakookt zodat we jullie foto’s weer terug kunnen vinden.
Liefs, Dominique

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer