Francesca’s Familie Weekmenu #167

Hier op de blog ben ik al helemaal in de paasstemming! Er zijn al veel nieuwe paasrecepten online gekomen en daar ga ik deze week vrolijk mee door. Hebben jullie al bepaald wat er gegeten gaat worden tijdens Pasen? Wordt het een uitgebreide paasbrunch, een dag vol lekkere hapjes of …

Hier op de blog ben ik al helemaal in de paasstemming! Er zijn al veel nieuwe paasrecepten online gekomen en daar ga ik deze week vrolijk mee door. Hebben jullie al bepaald wat er gegeten gaat worden tijdens Pasen? Wordt het een uitgebreide paasbrunch, een dag vol lekkere hapjes of wordt er uitgebreid gekookt voor een diner? Ik ben benieuwd, laat het me zeker even weten!

In het nieuwe weekmenu begint de lente al duidelijk naar voren te komen en voor het weekend heb ik uiteraard een aantal lekkere paasrecepten opgenomen. Morgen ontvangen jullie trouwens ook mijn uitgebreide paasnieuwsbrief met heel veel inspiratie. Ben je nog niet ingeschreven? Doe dit dan gelijk even onderaan de site. Eet lekker!

Maandag

Een van de lekkerste soepen die ik onlangs heb gekookt is deze paprikasoep met venkelzaad, basilicum en orzo. Goedgevuld en voedzaam, serveer er eventueel nog een stukje brood erbij om in de soep te dopen.

Dinsdag

Altijd lekker zijn deze noedels met mijn zelfgemaakte teriyakisaus, noedels, paprika en kool. Perfect voor het hele gezin.

Woensdag

Dat wordt smullen vandaag! Spaghetti met smaakvolle tomatensaus, pollo alla parmigiana (oftewel krokante kip met Parmezaanse kaas) en mozzarella.

Donderdag

Een van de gerechten die mij het meest is bijgebleven tijdens mijn bezoeken aan Marokko is couscous met gestoomde groenten. Mijn eigen versie van dit gerecht staat vandaag op het menu. Heb je een tajine in huis, bereid het gerecht daar dan in. Maar gewoon zo vanuit de pan vind ik het ook heerlijk.

Vrijdag

Vandaag eten we sla taco’s! Oftewel alles wat je kent van taco’s, maar dan zonder de tortilla’s. Lekker fris in combinatie met de knapperige slablaadjes.

Zaterdag

Gisteren publiceerde ik dit recept voor brownies met paaseitjes en karamel en schreef daarbij dat het een perfect recept is voor als je paaseitjes ‘overhoudt’. Blijkbaar vonden veel van jullie dat een dingetje, want ‘hoe KUN je nou paaseitjes overhouden?!?’. Nou, in dit huis gebeurt dat dus (typ ik grinnikend), maar als dat bij jou niet gebeurt dan kun je ook gewoon een extra zakje paaseitjes kopen speciaal voor deze brownies. Zou ik gewoon doen 😉

Nog meer zoete inspiratie voor Pasen vind je op deze pagina.

Zondag

Eerste Paasdag is traditioneel vaak de dag voor een uitgebreide paasbrunch, dat vinden wij thuis ook heerlijk! In deze blog vind je 10 van mijn favoriete paasbrunchrecepten. Maar als je nou wat minder tijd hebt dan zijn deze blini torentjes met gerookte zalm in 10 minuten klaar.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om mij te taggen met #francescakookt. Zo kan ik je foto terugvinden en dat vind ik hartstikke leuk om te zien.

En ik wens jullie alvast hele fijne Pasen!

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer