Francesca’s Familie Weekmenu #200

Oh wauw, vandaag deel ik de 200ste editie van mijn weekmenu! Meer dan vier jaar (want soms sloeg ik er wel eens eentje over) weekmenu’s gemaakt…wat een tijd alweer. En nog steeds vind ik het een van de zinnigste dingen om te maken binnen ons gezin en als inspiratie voor …

Oh wauw, vandaag deel ik de 200ste editie van mijn weekmenu! Meer dan vier jaar (want soms sloeg ik er wel eens eentje over) weekmenu’s gemaakt…wat een tijd alweer. En nog steeds vind ik het een van de zinnigste dingen om te maken binnen ons gezin en als inspiratie voor jullie.

Er zijn zeker dingen veranderd in die vier jaar. Zo zijn de gerechten gebalanceerder geworden en eten we meer vegetarisch. Sowieso zitten er meer groenten in mijn recepten verwerkt. Maar een heleboel dingen zijn nog steeds hetzelfde. Zoals vis op dinsdag, comfort food op vrijdag en iets zoets op zondag. Want eigenlijk hou ik stiekem niet zo van veranderingen 😉

Vind je het leuk om de allereerste editie van 2014 nog eens te lezen (of misschien zelfs wel uit te koken!), neem dan hier een kijkje bij Weekmenu #1. Of kook gewoon uit Weekmenu #200 dat uit elkaar barst van de heerlijke gerechten, eet lekker!

Maandag

We kunnen nog even genieten van boerenkool en die heb ik in deze gnocchi met broccoli verwerkt als crunchy topping met Parmezaanse kaas. Het roerbakken van boerenkool is sinds kort een van mijn favoriete bereidingen.

Dinsdag

Een lekker en simpel stamppotje staat vandaag op het menu, maar dan eens met vis. Kies een witvis die in het seizoen is en combineer die met mosterd en dille. Ook diepvriesvis kun je hier perfect voor gebruiken.

Duurzame tip: Kliekjes van de stamppot over? Dat kun je de volgende dag opbakken of maak er kleine pannenkoekjes van die je bakt voor de lunch.

Woensdag

Het recept van deze bief in zwarte bonen-knoflooksaus leerde ik van de Chinese Wee en het eindresultaat was waanzinnig, en het is ook nog heel makkelijk om te maken.

Duurzame tip: Meet de hoeveelheid rijst af zodat je zeker weet dat je niet teveel kookt. Circa 100 gr ongekookte rijst per persoon is een goede richtlijn. Het potje zwarte bonen-knoflooksaus kun je, mits goed afgesloten en in de koelkast, nog maanden bewaren. Lekker als smaakmaker in noedelgerechten of in combinatie met kip en wokgroenten.

Donderdag

Ontzettend lekker, voedzaam en makkelijk om te maken is deze rode linzensoep met kip. Bijkomend voordeel: kinderen vinden deze soep zalig!

Duurzame tip: Soep over? Vries deze dan per portie in voor de lunch of drukke dagen.

Vrijdag

Loaded nachos zijn zalig voor een comfort food vrijdag. Deze keer maakte ik een vegetarische uitvoering met lekker veel groenten en peulvruchten op de bodem. Maar verder zijn ze net zo decadent lekker als de uitvoering met gehakt.

Zaterdag

De krab uit onze Noordzee is een echte delicatesse. Vraag ernaar bij je visboer en dan kun je hele krabben krijgen (die je zelf schoonmaakt) of je vraagt alleen om het krabvlees en de poten. Met dat krabvlees kun je onder andere deze noordzeekrab rolls maken voor de lunch in het weekend. Smullen!

Zondag

Een klassieker die af en toe weer eens terug mag komen in het weekmenu is natuurlijk appeltaart! Vandaag zet ik de appeltaart van Dominique eens in het zonnetje. Mooi taartje om deze 200ste editie van het weekmenu mee te vieren.

Duurzame tip: Wist je dat je appeltaart ook perfect in stukken kunt invriezen? Rustig laten ontdooien voor gebruik en eventueel nog even oppiepen in de oven en dan heb je een heerlijk stuk appeltaart.

Bewaar het weekmenu op Pinterest!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om mij te taggen met #francescakookt. Zo kan ik je foto terugvinden en dat vind ik hartstikke leuk om te zien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)