Francesca’s Familie Weekmenu #7

Iedere week vind je een wekelijks terugkerend familie weekmenu op Francesca Kookt. Vandaag is het tijd voor editie nummer 7. Het blijft namelijk iedere week weer een uitdaging om nieuwe inspiratie te vinden voor de dagelijkse maaltijd. Zelfs ik heb daar last van. Daarom dit weekmenu. Met in ieder geval inspiratie voor het avondeten. Lekker makkelijk voor doordeweeks en wat meer bijzonder voor in het weekend. Ook geef ik wekelijks inspiratie voor een dessert, hapje, voorgerecht en zondagochtend ontbijt. Trouwens niet alleen van mijn blog, maar ook van mijn favoriete Nederlandse collega bloggers. Zie het als inspiratie die ervoor zorgt dat je meer zelf gaat koken met pure ingredienten. Dat dat echt niet zo ingewikkeld hoeft te zijn, hoop ik jullie met dit weekmenu te laten zien. Geniet ervan en eet lekker!

Makkelijk voor doordeweeks

Vegetarische maandag – Italiaanse groente tomatensoep met brood

Italiaanse-groente-tomatensoep_1

Vis dinsdag – Ovenschotel met bloemkool, prei en kabeljauw

Ovenschotel-met-bloemkool-prei-en-kabeljauw_1-680x450

Kids woensdag – Penne met gehakt, courgette en basilicum

Penne-met-gehakt-courgette-en-basilicum1-680x450

Kip donderdag – Kip met amandelkorst en romige spinazie

Kip-met-amandelkorst-en-romige-spinazie_1_uitgelicht-680x450

Snack vrijdag – Gorgonzola burger met gekarameliseerde rode ui

Hellmanns-gorgonzola-burger-met-gekarameliseerde-rode-ui_1

Meer bijzonder voor in het weekend

Zondagochtend verwenontbijt – Wortel pannenkoeken met kaneel en rozijnen

Francesca-Kookt_Wortel-pannenkoeken-met-kaneel-en-rozijnen_1_uitgelicht-680x450

Comfort lunch – Broodje ei met avocado en tomaat

Broodje-ei-met-avocado-en-tomaat_1

Fijnproevers pasta – Spaghetti al limone met grote garnalen

Francesca-Kookt_spaghetti-al-limone_garnalen_1_uitgelicht1

Bijzonder hoofdgerecht – Sloppy Joe met kip

Sloppy-Joe-met-kip_1

Om je vingers bij af te likken – Clafoutis met druiven

Clafoutis-met-druiven_1

Francesca’s week favorieten

Ontbijt – Havermout met ananas en geroosterde noten

Havermout-met-ananas-en-geroosterde-noten_1_uitgelicht

Lunch – Ei uit de oven met garnalen en kruiden

Ei uit de oven met garnalen en kruiden_uitgelicht_1

Kids – Gezonde chocolademelk

Francesca-Kookt_chocolademelk-voor-kinderen_1_uitgelicht

Bijgerecht – Gegratineerde broccoli met kerrie en prei

Broccoli-uit-de-oven_uitgelicht_1

Salade – Witlofsalade met grapefruit, radijs en pecannoten

Francesca-Kookt_Witlofsalade-met-radijs-grapefruit-en-pecannoten_1_uitgelicht-680x450

Bakken – Sinaasappel courgette cake

Sinaasappel-courgette-cake_1a

Blog in de spotlight – Gevulde avocado met ei van Uit Pauline’s Keuken

gevulde-avocado-2-640x300

Geniet van het menu van deze week! Als je verzoeknummers hebt voor de komende weken, laat dan een reactie hieronder achter. Plaats je een foto op social media met een van de gerechten die je hebt gemaakt, tag deze dan met #francescamenu. Vind het erg leuk om te zien wat jullie van deze editie gaan maken!

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Francesca’s Familie Weekmenu #7”

  1. Hoe kan ik de recepten ‘bewaren’. Ik probeer weleens een recept terug te zoeken maar is er ook een manier dat ik mijn favoriete recepten kan markeren?