Francesca’s Weekmenu #235 – Aziatische inspiratie

In ons deel van het land is het nu voorjaarsvakantie en dat vond ik een mooi moment om eens een bijzonder weekmenu te maken. En daarom staat het menu deze keer in het teken van Azië. Ik heb een kleine rondreis door mijn Aziatische recepten gemaakt en heb voor jullie …

In ons deel van het land is het nu voorjaarsvakantie en dat vond ik een mooi moment om eens een bijzonder weekmenu te maken. En daarom staat het menu deze keer in het teken van Azië. Ik heb een kleine rondreis door mijn Aziatische recepten gemaakt en heb voor jullie een mooi, gevarieerd en bijzonder lekker weekmenu gemaakt met allemaal Aziatische recepten. Zo reizen we naar India voor een zelfgemaakte vegetarische korma, naar Indonesië voor de echte nasi goreng, maakte ik zelf banh mi broodjes uit Vietnam met garnalen en maakte ik krokante kip met zoetzure saus uit China. Oh, en Chinese tomatensoep staat ook op het menu. Hebben jullie al trek? Eet lekker!

Maandag

Ik schreef al dat we naar India reizen voor een zelfgemaakte korma. Dit milde en kruidige Indiase stoofgerecht wordt vaak met kip gemaakt, maar is vegetarisch ook zalig. Deze is goedgevuld met aardappel, winterwortel en spruitjes.

Duurzame tip: Ideaal gerecht om kliekjes groenten in te verwerken, kijk eens goed in je groentelade en maak op wat op kan. En heb je rijst over? Bewaar die dan voor de nasi goreng van woensdag.

 

Dinsdag

Een van mijn favoriete mosselgerechten van de afgelopen tijd staat vandaag op het menu! Deze zalige mosselen in rode curry-kokossaus zijn super simpel om te maken en enorm rijk van smaak. De curry is vrij mild (mijn eigen kinderen aten het ook) en is de basis van een zalige saus. Ik at het met brood zodat ik lekker in de saus kon dopen. Groenten erbij? Dat kan zeker, maar dan niet door de mosselen heen. Serveer er gestoomde of gekookte broccoli erbij en een salade doet het natuurlijk ook altijd goed bij mosselen.

Woensdag

De favoriet van velen: nasi goreng! Ik leerde ‘m maken toen ik door Indonesië aan het reizen was (met Zayne in mijn buik!). Het liefst ontbeet ik er iedere dag mee, zo’n feest. Je kunt erbij serveren wat je wilt. Liever vegetarisch houden? Ga dan voor een bijgerecht van pittige tempeh of tempeh saté. Maar kip(saté) kan natuurlijk ook.

Duurzame tip: Nasi goreng maak je van ‘oude rijst’ die je opbakt. Oftewel, de rijst van de vorige dag (of dag daarvoor). Ik maak het dan ook regelmatig in alle soorten variaties, vaak zelfs zonder recept. Omdat het ideaal is om kliekjes in te verwerken. Van groente, vlees, vis tot gevogelte. Met wat smaakmakers als sojasaus, sambal en oestersaus kom je vaak al een heel eind.

Donderdag

Nog een klassieker op het menu! En dat is de Chinese tomatensoep die we allemaal wel kennen van de Chinese restaurants en vooral van de instant soeppakjes op kantoor. Nou ben ik zelf nooit in China geweest, maar ik heb begrepen dat dit echt een vernederlandst Chinees recept is. Wat prima is trouwens, want ik vind’ m heerlijk.

Duurzame tip: Kliekje soep over? Lekker invriezen, kan prima!

Vrijdag

We gaan vandaag weer naar Indonesië, maar dan deze keer voor zelfgemaakte babi ketjap. Als dat geen comfort food voor de vrijdag is.

Zaterdag

Vietnamese bahn mi broodjes zijn belegde broodjes die je in Vietnam op elke hoek van de straat ongeveer kunt kopen. Rijk gevuld met traditioneel vaak varkensvlees en ingemaakte groenten. Maar ik maak er thuis echt vanalles van, ook variaties met kip en vis. Vandaag heb ik een heerlijke en snelle versie voor jullie met karamelgarnalen als lunch.

Zondag

Ik eindig de week met een van mijn grote favorieten en dat is deze Chinese zoetzure kip met rijst. Nou weet ik dat jullie meestal iets zoets van me krijgen op zondag, maar dit gerecht heeft gewonnen van alle taarten en toetjes die ik in het assortiment heb. Geweldig gerecht voor de zondag en een feest om te eten. Beloofd!

Bewaar het weekmenu op Pinterest!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om te taggen met #francescakookt. Zo kan ik je foto vinden en dat vind ik hartstikke leuk om te zien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)