Francesca’s Weekmenu #335 – Aziatische invloeden

Wij zijn thuis verzot op Aziatisch eten, maar eigenlijk bestaat er niet zoiets als ‘de Aziatische keuken’. Een gerecht is of Thais, Japans, Chinees, Indiaas, et cetera. Natuurlijk zijn er fusion-gerechten of smaken die op elkaar lijken, maar het is te makkelijk om alles over één kam te scheren. Alsof …

Wij zijn thuis verzot op Aziatisch eten, maar eigenlijk bestaat er niet zoiets als ‘de Aziatische keuken’. Een gerecht is of Thais, Japans, Chinees, Indiaas, et cetera. Natuurlijk zijn er fusion-gerechten of smaken die op elkaar lijken, maar het is te makkelijk om alles over één kam te scheren. Alsof je het hebt over de Europese keuken en een stamppot met tomaat en geraspte mozzarellakaas opeens een stamppot Margherita noemt. Nou, dan heb je alle poppen in Italië aan het dansen hoor ;-).

Maar stiekem benader ik het ook te makkelijk, alleen al door een categorie met ‘Aziatische recepten’ op mijn site te plaatsen, puur en alleen omdat veel mensen zo hun recepten zoeken. Ik ben me ervan bewust, maar blijf het om de laatstgenoemde reden toch doen en probeer in de tekst van het recept of op een andere manier meer informatie te geven over de keuken die mij de inspiratie heeft gegeven of het land waar het gerecht vandaan komt.

En soms weet ik het ook gewoon niet of doe maar wat. En ook dat is prima! Want er zijn zoveel heerlijke smaakmakers uit de Aziatische keuken waar je heerlijk mee kunt koken :-D. Dat alles inspireerde me om eens een weekmenu te maken met Aziatische invloeden, geniet ervan!

In het weekmenu vind je deze keer gebakken miso aubergine met rijst, Thaise curry met paksoi en kipballetjes, bloemkool kung pao, biefstuk uit de wok met shiitake en aubergine, char siu kip met paksoi, nasi goreng en sinaasappel-mangocake. Eet lekker!

Maandag

Gebakken miso aubergine met rijst

(Geïnspireerd door miso)

Dinsdag

Curry met paksoi, kipballetjes en cashewkruim

(Geïnspireerd door de Thaise keuken)

Meer recepten met currypasta vind je hier.

Woensdag

Bloemkool kung pao

(Geïnspireerd door de Chinese keuken)

Donderdag

Biefstuk uit de wok met shiitake en aubergine

(Geïnspireerd door mijn wok en wat ik nog in huis had)

Meer recepten met noedels vind je hier.

Vrijdag

Char siu kip met paksoi en witte rijst

(Geïnspireerd op de Chinese keuken)

Zaterdag

Nasi goreng

(Geïnspireerd op de Indonesische keuken)

Meer nasi recepten vind je hier.

Zondag

Sinaasappel-mangocake

(Nergens op geïnspireerd. Aangezien ik geen Aziatische dessert recepten op mijn site heb staan, vond ik een cake met mango en sinaasappel het meest passend voor in dit weekmenu ;-).

Bewaar het weekmenu op Pinterest

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om te taggen met #francescakookt of @francescakookt. Dat vind ik ontzettend leuk om te zien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)