Francesca’s Weekmenu #251 – Wereldse klassiekers

Ik had enorm zin in klassiekers deze week. Van die gerechten die we niet altijd, maar wel minstens één (of een paar keer) per jaar willen eten. En zo geschiedde! Ik dook in de recepten en koos mijn favoriete wereldse klassiekers voor het nieuwe weekmenu. Zo staat er een mosselpannetje …

Ik had enorm zin in klassiekers deze week. Van die gerechten die we niet altijd, maar wel minstens één (of een paar keer) per jaar willen eten. En zo geschiedde! Ik dook in de recepten en koos mijn favoriete wereldse klassiekers voor het nieuwe weekmenu.

Zo staat er een mosselpannetje op het menu, maar ook kip cashew, butter paneer curry, steak chimichurri en frittata met doperwten en rucola. Voor het weekend koos ik mijn twee favoriete Italiaanse klassiekers: spaghetti al ragù en panna cotta. Lastige keuze wel, want eigenlijk wilde ik ook wel spaghetti aglio, olio e peperoncino en spaghetti alla carbonara eten, dus die recepten geef ik er gewoon als bonus bij ;-).

Geniet van alle klassiekers uit dit weekmenu! Liefs, Francesca ♥.

Maandag

In India weten ze wel hoe je vegetarische curry’s moet maken. Met vaak als basis veel groenten, maar ook paneer is een geliefd ingrediënt voor een vega curry. Deze butter paneer curry is dan ook een echte curry klassieker.

Dinsdag

De hangcultuurmosselen zijn al even verkrijgbaar en vanaf deze week start ook het nieuwe seizoen van de bodemcultuurmosselen. Mooi moment om een klassiek mosselpannetje met prei op het menu te zetten. En die eet je natuurlijk lekker met stokbrood.

Woensdag

Deze snelle kip cashew is een top gerecht voor doordeweeks omdat je ‘m in 20 minuten hebt gemaakt. Ik voegde er ook nog wat extra groenten aan toe.

Donderdag

Frittata van ei en blokjes aardappel, wie kent het niet. Deze versie met doperwten en rucola is een van onze favorieten thuis. Maar je kunt een frittata met tal van ingrediënten maken waardoor het een top gerecht is om kliekjes in op te maken.

Vrijdag

Chimichurri is een klassieke saus/marinade die veel gebruikt wordt in de Argentijnse en Uruguayaanse keuken. De smaak is kruidig, pittig en zuur en past perfect bij een goede steak. En die gaan we vandaag eten, een steak van sukade om precies te zijn. Heerlijk in combinatie met de chimichurri en gebakken aardappeltjes.

Zaterdag

Vandaag eten we de klassieke Italiaanse ragù-saus! Omdat je die zeker 5 uur laat pruttelen is het een perfect gerecht voor het weekend. Maak gelijk een dubbele portie zodat je een deel kunt invriezen, ideaal voor drukke doordeweekse dagen. Deze saus gaat trouwens ook perfect samen met linguine of tagliatelle.

Zondag

Nog een Italiaanse klassieker dit weekend en dat is panna cotta. Deze kun je heel goed voorbereiden en in glaasjes of vormpjes in de koelkast bewaren. Ik combineerde de panna cotta met twee Hollandse klassiekers, aardbeien en rabarber waar ik een heerlijke compote van heb gemaakt.

Bewaar het weekmenu op Pinterest!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om te taggen met #francescakookt. Zo kan ik je foto vinden en dat vind ik hartstikke leuk om te zien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)