Francesca’s Weekmenu #281 – Een koninklijke week

Afgelopen week stond in het teken van mijn nieuwe kookboek en de buitenkeuken die werd afgebouwd. Het was een intens drukke week, maar door de heropening van de BSO heb ik zo ontzettend lekker en effectief kunnen werken! Ik vertel jullie er meer over in mijn weekoverzicht :-). De komende …

Afgelopen week stond in het teken van mijn nieuwe kookboek en de buitenkeuken die werd afgebouwd. Het was een intens drukke week, maar door de heropening van de BSO heb ik zo ontzettend lekker en effectief kunnen werken! Ik vertel jullie er meer over in mijn weekoverzicht :-). De komende twee weken zal ik de persoonlijke updates in mijn weekmenu even achterwege laten vanwege onze vakantie. Maar daarna zal ik jullie zeker laten zien wat we allemaal gedaan én geproefd hebben in Zeeland.

Het weekmenu is een koninklijke geworden. Met feestgerechten voor Koningsdag, gerechten voor de gezinnen die al vakantie hebben en ik heb een van mijn meest koninklijke recepten met asperges opgenomen J. Wat je er deze week allemaal in vindt? Een plantaardige chili met bloemkoolrijst, burgers met gestoofd rundvlees van Jord, een abrikozenrol met oranjeglazuur, pastasalade met kip en yoghurtdressing, foe yong hai, asperges met zalm en hollandaisesaus, broodjes Oosterse tonijnsalade en mijn basilicum panna cotta met lemon curd. Eet lekker!

Klik hier om direct naar het weekmenu te gaan.

Francesca ’s week

Mijn zaterdag begon met foto’s van vroeger die mijn moeder stuurde. De gelukzalige blik bij het zien van lekker eten heb ik nog steeds! En hebben mijn jongens nu ook ;-).

Verder was mijn zaterdag ontzettend rustig, ik moest even bijtanken en deed dat op de bank met filmpjes, vers fruit, een burger met patat en mijn eigen saoto soep.

De zondagochtend begon al vroeg met het voorbehandelen van een muurtje wat ik graag wit wilde verven. Daarna maakte ik uitgebreid ontbijt om een nieuw recept te testen: ontbijttaco’s met scrambled eggs, zalm, avocado en rucola. Toprecept en ga ik binnenkort met jullie delen.

Verder keihard gewerkt in de tuin vandaag en mijn muur is wit en het hoekje helemaal af, supergezellig geworden! In koken had ik verder geen zin meer dus we hebben lekker pasta besteld. Voor een simpele pasta en pizza bestellen we meestal bij Pavarotti in Zoetermeer. De kwaliteit is constant en de prijs is prima.

Maandag heb ik samen met een vriendinnetje keihard geknald voor mijn nieuwe kookboek. Maar liefst 9 recepten heb ik op de foto gezet! Met een deel van de gerechten hebben we lekker in de zon geluncht. Samen met Bas van Klushelden die verder ging met de bouw van de buitenkeuken. Zou het ooit nog goedkomen, vraag je je hier misschien af? Nou, toevallig weet ik van wel ;-). Het resultaat kun je nu al in mijn Instagram hoogtepunten vinden!

Op dinsdag bezocht ik de pedicure en daarna heb ik alleen maar teksten geschreven tot ik de kindjes uit school ging halen. Ook maakte ik nog een keer mijn brioche bollen recepten zodat ik stap-voor-stap foto’s kon maken. En ’s avonds aten we pulled chicken burgers ermee. Het recept voor de bollen staat trouwens al online!

Woensdag is altijd mijn ‘mamadag’ en nu Zayne ook naar school gaat, kan ik ’s ochtends nog wat in het huishouden doen en mijn administratie. Ik haalde ze op uit school (ja, hij heeft 2 verschillende schoenen aan, zo wou hij naar school), we gingen lunchen bij een vriend en hebben lekker gefietst.

Hallo donderdag! Drukke dag vandaag met sporten, boodschappen doen en heel veel schrijven. Ook deed ik een uitgebreide Instareview samen met Jessey. We hebben de rotirol van Marhaba (weinig vulling, smaak erg vlak) en de roti panini van Topking (niet te doen zo smerig) getest en dat is ook gefilmd. Je kunt het terugzien in mijn Insta hoogtepunten ;-).

Omdat ik in Surinaamse sferen was en kliekjes uit de koelkast wilde opmaken, maakte ik een groentepannetje met onder andere aardappel, tomaat en broccoli waar ik de Surinaamse kerriepasta van Sorgh & Hoop aan toevoegde. En die is dus wel echt fantastisch! De pasta’s zijn ontwikkeld door Sandra en de samenstelling is top. Binnenkort meer hierover, want ik heb Sandra geïnterviewd voor mijn podcast Samen Eten, omdat ze een heel bijzonder verhaal heeft.

De laatste dag van mijn week alweer en de jongens hebben Koningsspelen op school, waar ze enorm van genoten hebben! Ik ga wederom heel veel boodschappen doen (aankomende week staan er bijna 20 recepten op de planning om te fotograferen) en ik heb alles bijzonder goed voorbereid zodat ik er eigenlijk heel relaxt onder ben.

Ik doe onder andere boodschappen bij PLUS (en ik nam uiteraard aardbeien mee) en ging ook nog even bij Merel van Black Bird Bakery in Zoetermeer langs. Voor een lekker zuurdesembrood en misschien nam ik ook deze Koningsdag macarons mee ;-).

In de middag begon de vakantie en die luidde Jessey in met een burger van de Mac en Zayne met zijn zelfgemaakte tomatensoep, haha!

’s Avonds maakte ik de taco’s met kruidige kip, feta en perziksaus van Leonie in onze nieuwe tex mex kookclub waarvoor ik samenwerk met Santa Maria. Alweer het vierde jaar trouwens dat ik met hen samenwerk en dat vind ik echt te gek. Ze hebben nu een nieuwe Next Mex lijn waar ik heel enthousiast over ben. Goede uitgesproken smaken, en daar hou ik van.

Dit was mijn week! Nu tijd voor het weekmenu

Maandag

Deze chili is volledig plantaardig en combineert heel goed met de bloemkoolrijst. Waar ik nog wat limoen aan toevoeg voor een frisse touch.

Dinsdag

Het is Koningsdag vandaag! Ik zag dat het best mooi weer wordt, dus wat denk je van deze koninklijke burgers van Jord? Zachtgegaarde shortribs die ook nog gestoofd worden in bier. En daarna geserveerd op zachte brioche bollen. Die je ook zelf kunt maken trouwens, hier vind je mijn recept.

Ben je meer van de oranje zoetigheid? Maak dan eens deze abrikozenrol met oranje glazuur.

Woensdag

Vandaag eten we een lekkere en simpele pastasalade met kip en yoghurt-kruidendressing. Kijk ook eens goed in je koelkast wat je misschien nog hebt liggen aan kliekjes groenten die je ook nog aan de pastasalade kunt toevoegen.

Donderdag

Oeh, in deze zelfgemaakte foe yong hai heb ik echt zin deze week! Een geliefd gerecht van jong tot oud.

Vrijdag

Ik had het beloofd in mijn intro: een koninklijk recept met asperges deze week! Een verrukkelijke combinatie van asperges met zalm, aardappels en hollandaisesaus.

Zaterdag

Dit vind ik nou echt een lekker recept voor het weekend: een broodje met zelfgemaakte Oosterse tonijnsalade. Als je de tonijnsalade bewaart in de koelkast kun je er nog prima 2 tot 3 dagen van eten.

Zondag

Ik eindig de week met een van mijn favoriete desserts. Een panna cotta met de subtiele smaak van basilicum in combinatie met lemon curd en gekarameliseerde pijnboompitten.

Bewaar het weekmenu op Pinterest!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om te taggen met #francescakookt of @francescakookt. Dat vind ik ontzettend leuk om te zien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer