Francesca’s Weekmenu #296 – Eerste herfstsmaken

Afgelopen week had ik nog geen herfst vibes door de heerlijke, zonnige dagen waar we op werden getrakteerd. Maar nu beginnen ze langzaam te komen hoor. Ik ben ook al de keuken ingedoken met pompoen en pastinaak dus daar is ‘ie dan, mijn weekmenu met de eerste herfstsmaken. In het …

Afgelopen week had ik nog geen herfst vibes door de heerlijke, zonnige dagen waar we op werden getrakteerd. Maar nu beginnen ze langzaam te komen hoor. Ik ben ook al de keuken ingedoken met pompoen en pastinaak dus daar is ‘ie dan, mijn weekmenu met de eerste herfstsmaken.

In het weekmenu vind je deze keer voor doordeweeks gebakken gnocchi met pompoen, salie en chorizokruim, mosselen in rode curry-kokossaus, een groentestoof met kaasbroodjes, stamppot met gehaktballetjes en safraan en een auberginehachee met knolselderijfrietjes. In het weekend maken we pompoensoep met kerrie en een luchtige appelcake met amandel en cranberries. Eet lekker!

Wil je al mijn herfstrecepten zien? Neem dan hier een kijkje voor het volledige overzicht. 

Maandag

We beginnen de week met gebakken gnocchi met pompoen en salie. Daarover gaat een kruim van chorizo en hazelnoten. Je bent in 30 minuten klaar en je kunt het gerecht ook heel goed vegetarisch maken door de chorizo achterwege te laten.

Dinsdag

Mosselen vind ik ook heerlijk om te eten in de herfst en winter. Zeker als er zo’n lekkere rode curry-kokossaus bij zit. Serveer met brood, rijst of noedels. En qua groenten is roergebakken spitskool of geroosterde romanesco erg lekker om erbij te eten. Broccoli of bimi gaan ook goed samen met dit gerecht.

Woensdag

Vandaag eten we een groentestoof die onder andere op smaak gebracht is met harissa. Daarbij maak je zelf kaasbroodjes en die gaar je in de saus. Waanzinnige combinatie.

Donderdag

Eigenlijk maakte ik deze stamppot met gehaktballetjes en saffraan ooit voor sinterklaasavond, maar hij is te lekker om alleen op die avond te eten ;-).

Vrijdag

Deze zalige auberginehachee met knolselderij frietjes komt uit het boek Lekker Lokaal van Laura de Grave en is een feest om te eten.

Zaterdag

Heerlijk vind ik het om een pan soep te maken in het weekend. Deze pompoensoep met kerrie en een vleugje tomaat zal weer geregeld gemaakt worden nu het herfst is.

Zondag

Deze appelcake met amandel en cranberies was een van mijn favorieten van afgelopen jaar. De cake is zeer luchtig en zacht en dat maakt ‘m onweerstaanbaar lekker.

Bewaar het weekmenu op Pinterest!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om te taggen met #francescakookt of @francescakookt. Dat vind ik ontzettend leuk om te zien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)