Francesca’s Weekmenu #306 – Menu voor de kerstweek

Het is de laatste week voor Kerst en traditiegetrouw heb ik jullie overladen met nieuwe kerstmenu’s en kerstrecepten. Die ik al een paar maanden geleden gemaakt heb met de gedachte dat we dit jaar met z’n allen weer Kerst konden vieren. Het liep een beetje anders, daar weten we inmiddels …

Het is de laatste week voor Kerst en traditiegetrouw heb ik jullie overladen met nieuwe kerstmenu’s en kerstrecepten. Die ik al een paar maanden geleden gemaakt heb met de gedachte dat we dit jaar met z’n allen weer Kerst konden vieren. Het liep een beetje anders, daar weten we inmiddels alles van. Maar nog steeds wil ik Kerst samen vieren en daar vinden we wel weer een manier voor. De vraag is alleen een beetje of wij zelf de deur uit kunnen, omdat we een coronabesmetting in huis hebben. Hopelijk is de rest van het gezin de dans ontsprongen en krijgen we morgen of overmorgen een negatieve uitslag van onze PCR-test. En anders zitten we samen in quarantaine met Kerst en maken we er nog steeds een feestje van. Zo zijn we dan ook wel weer.

In dit weekmenu voor de kerstweek heb ik gerechten opgenomen voor de dagen voorafgaand aan de kerstdagen. Van een voedzame winterse salade met boerenkool en pompoen, een heerlijke traybake met kip, spruitjes en oestersaus, zelfgemaakte knolselderijsoep tot een risotto met boerenkool en krokante rookworst. Voor Kerstavond heb ik mijn short ribs met sjalot, rozemarijn en rode wijn op het menu gezet en voor het kerstweekend kunnen jullie kiezen uit maar liefst vier verschillende kerstmenu’s. Geniet van al mijn kerstinspiratie en vooral van de kerstdagen samen. De uitdagingen die we weer krijgen toegeworpen, maken de momenten die we wel samen kunnen zijn alleen maar waardevoller.

Voorlopig is dit het laatste weekmenu dat ik voor jullie publiceer. De komende 3 weken neem ik vrij om op te laden, te knuffelen met mijn mannen en te leven zonder planning en deadlines. Ik kijk er enorm naar uit en heb besloten dat ik in deze periode ook een blogvakantie neem. Er komen dus geen nieuwe blogs online op mijn site, wel herhaal ik wat klassiekers als kooktip. Mijn verwachting is dat ik vanaf 10 januari weer aan het werk ga, maar als we als gezin ingehaald worden door de lockdown en schoolsluiting dan kan het maar zo zijn dat ik er nog een weekje aan vast plak. Deze keer laat ik me er niet gek door maken, ik hoop dat jullie dat ook niet doen ❤.

Maandag

We beginnen de week met een voedzame salade met geroosterde pompoen, boerenkool en burrata. Door de boerenkool te ‘masseren’ met de vinaigrette wordt deze heerlijk zacht. Heb je ooit zo je boerenkool gegeten?

Dinsdag

Heerlijk comfort food vandaag! Voor deze traybake combineerde ik spruitjes, aardappel, kipgehakt en oestersaus. Nog lekkerder wordt deze met de topping van ketjap cashewnoten.

Woensdag

We doen even een soepje tussendoor, voordat het kerstgeweld losbarst. Dit is het basisrecept voor mijn romige knolselderijsoep waarin ik ook allemaal variaties geef voor toppings en vullingen.

Donderdag

Een van mijn meest recente recepten is deze risotto met boerenkool, uitgebakken blokjes rookworst en oude kaas. Zo’n heerlijke combinatie in deze risotto.

Vrijdag

Deze short ribs maakte ik vorig jaar voor Kerst en die waren zo lekker dat ik ze heel graag weer eet op Kerstavond. In het recept vind je ook tips voor bijgerechten.

Kerstweekend

Dit jaar heb ik maar liefst 4 verschillende kerstmenu’s voor jullie ontwikkeld, met daarin 26 verschillende recepten. Genoeg inspiratie binnen ieder thema en bijna alle gerechten zijn goed voor te bereiden. Ik zet ze hieronder nog even allemaal onder elkaar.

Vegetarisch kerstmenu

Tapas kerstmenu

Klassiek kerstmenu

Brunch kerstmenu

Bewaar het weekmenu op Pinterest

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om te taggen met #francescakookt of @francescakookt. Dat vind ik ontzettend leuk om te zien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)