Voedzaam Genieten Weekmenu #371

Wat is het heerlijk dat de dagen steeds langer worden, de zon zich (meestal) laat zien en de eerste Hollandse aardbeien weer in de winkels liggen. In dit nieuwe Voedzaam Genieten Weekmenu vind je volop inspiratie om voedzaam én met het seizoen mee te koken. Denk aan geroosterde bloemkool met

Kip taco’s met koolsalade en romige knoflooksaus

Samenwerking – Deze kip taco’s met koolsalade en romige knoflooksaus zijn perfect voor jouw Taco Friday! De vulling van de taco’s maak je met kippendijen, Tex Mex specerijen, ui en paprika en dat laat je even lekker pruttelen met tomaat. Uiteindelijk komt alles samen in zachte tortilla’s met een frisse,

Italiaanse broodsoep met cannellini bonen en basilicum

Zodra het lente is, verandert mijn behoefte aan eten. De dagen worden langer, de zon laat zich steeds vaker zien, maar de ochtenden en avonden kunnen nog flink fris zijn. Juist dan is deze Italiaanse broodsoep perfect. Je haalt de zon op je bord met rijpe tomaten en basilicum, terwijl

Crispy potato salad met knapperige groenten en gegrilde kip

Samenwerking – Ik ben dol op knapperige aardappels en de crispy potato salad trend is mij daarom natuurlijk niet ontgaan! Ik maakte een voedzame variant met lekker veel knapperige groenten en gegrilde kippendijen. Een heerlijke maaltijdsalade die door al mijn mannen thuis werd goedgekeurd! De Aziatische sauzen van Megachef zorgden

Gemarineerde aardbeien met ijs, limoenroom en munt

Ik ben dol op de klassieke Romanoff in het aardbeienseizoen, maar ik heb niet altijd zin in de alcohol en suiker die daar ook in zit. Dus ik maakte een alcoholvrije variant die iets bewuster is en waar de kinderen ook van kunnen genieten. Eigenlijk dus gemarineerde aardbeien met ijs,

Macaroni met tomaat en kipgehakt

Op zoek naar een makkelijk en voedzaam pastagerecht waar het hele gezin van smult? Deze macaroni met tomaat en kipgehakt is een absolute aanrader! Boordevol groenten, rijk aan smaak en perfect voor drukke dagen. En gebruik je volkoren macaroni, dan krijg je ook nog eens een extra portie vezels binnen.

Voedzaam Genieten Weekmenu #370

Ben je klaar voor een Voedzaam Genieten Weekmenu met een feestelijk tintje? De Paasdagen zijn nog niet helemaal voorbij, en daarom starten we de week met een feestelijke brunch op Tweede Paasdag. Daarna schuiven we rustig door naar een menu met veel groente, maar ook comfort food voor in de

Geroosterde bloemkool met paprika, salsa en dukkah

Steeds vaker prep ik groentegerechten voor meerdere dagen en zet ze daarna klaar in de koelkast. Deze geroosterde bloemkool met paprika, salsa en mijn zelfgemaakte dukkah is er een van. Het is een multifunctioneel groentegerecht, want je kunt het zo eten. Of je combineert het met een (volkoren) tortilla wrap,

Voedzaam Genieten Weekmenu #369

In dit Voedzaam Genieten Weekmenu wisselen we verwarmende gerechten af met frisse lentetonen. Denk aan chili met geroosterde groenten en bloemkoolrijst, gevulde zoete aardappels met granaatappel, orzo met pesto, balsamico kip en een luchtige lemon curd mousse voor het weekend. Ideaal voor een week waarin je voedzaam wilt eten én

Tortilla egg wrap met linzen, spinazie en feta

Ik heb een geweldige lunch voor jullie in petto! Makkelijk te maken en vol vezels, eiwitten en smaak. Het is een tortilla egg wrap met spinazie, feta, avocado én mijn Tex Mex-style crispy chili oil, oftewel de smoky chili crunch. Hiervan maak je een potje vol en daar doe je

Dukkah van geroosterde hazelnoten en sesamzaadjes

Heb je weleens dukkah geproefd? Deze Midden-Oosterse specerijenmix zit boordevol smaak en is verrassend veelzijdig in de keuken. Oorspronkelijk komt dukkah uit Egypte en wordt het traditioneel gegeten als dip met brood en olijfolie. Je doopt een stuk flatbread eerst in olijfolie en daarna in de dukkah. Simpel, maar zó

Voedzaam Genieten Weekmenu #368

Een week vol comfort, kleur en smaak! In dit Voedzaam Genieten Weekmenu draait het om verwarmende gerechten, frisse contrasten en pure smaken. We starten met een ovengerecht vol smaak, genieten van een kleurrijke poké bowl en sluiten het weekend af met een heerlijke gebakken havermout met een verrassing in het

Vegetarische curry met kikkererwten en spinazie naans

Samenwerking – Soms heb je van die gerechten die je tafel direct vullen met warmte, geur en gezelligheid. Deze vegetarische curry is er zo een! Rijk aan smaak, boordevol groenten en heerlijk kruidig dankzij de curry madras specerijen. En het mooiste? We maken er zelfgebakken volkoren naans bij met een

Lauwwarme salade met sperziebonen, wilde zalm en dille

Zin in een gezonde, snelle en smaakvolle lunch? Deze lauwwarme salade met sperziebonen, wilde zalm en dille zet je in 20 minuten op tafel! Hij is heerlijk fris en kruidig, en je kunt ‘m perfect mealpreppen voor de volgende dag. Of je nu kiest voor verse sperziebonen in het seizoen

Voedzaam Genieten Weekmenu #367

Het is alweer maart en dat betekent dat we langzaam richting de lente gaan. In dit Voedzaam Genieten Weekmenu combineren we verwarmende en frisse gerechten, perfect passend bij het seizoen. Van een voedzame salade en een snelle viscurry tot een weekend vol comfort food. En op Tex Mex Vrijdag? Dan

Bruschetta’s met tomaat, rode ui en basilicum

Samenwerking – Ik maakte laatst bruschetta’s met de overgebleven saus van deze Spaanse albóndigas en dat was zó ontzettend lekker dat ik ook een variant wilde maken waarvoor je niet eerst een pan vol gehaktballetjes hoeft te maken ;-). Nou, gelukt hoor! Want met de Heinz Tomato Frito® Basil heb

Voedzaam genieten weekmenu #366

Een nieuwe week vol smaak en balans, het is weer tijd voor een nieuw Voedzaam Genieten Weekmenu! Deze week staat in het teken van verwarmende winterse gerechten, voedzame bowls en een heerlijk borrelhapje voor het weekend. Je begint met een romige pompoensoep en eindigt met een tropisch ontbijt op zondag.

Spaanse albóndigas, de lekkerste gehaktballetjes in tomatensaus

Samenwerking – Wie ooit in Spanje is geweest, kent ze vast: albóndigas, heerlijke gekruide gehaktballetjes die langzaam garen in een smaakvolle tomatensaus. Dit klassieke gerecht wordt in tapasbars vaak geserveerd met brood om de rijke saus tot de laatste druppel op te deppen. Voor mijn versie van albóndigas gebruikte ik

Voedzaam genieten weekmenu #365

Een nieuwe week, een nieuw Voedzaam Genieten Weekmenu! Deze week heb ik weer een mooie balans gevonden tussen voedzame ingrediënten en smaken van over de hele wereld. Je ontdekt hier voedzame gerechten die je blij maken en waarmee je zonder moeite een week vol heerlijke maaltijden op tafel zet. Vol

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)