Dit wordt mijn nieuwe smaak voor Spa Touch Of!

Samenwerking – Ik heb de afgelopen weken zo enorm veel plezier beleefd aan het bedenken van de nieuwe smaak van Spa Touch Of. Meer nog dan ik vooraf had kunnen bedenken. Het begon allemaal met de smaak experience die speciaal voor ons was georganiseerd in Spa. Waar jullie alles van al hebben kunnen zien in mijn allereerste vlog!

Maar daarna begon het echte werk pas, want eenmaal thuis aangekomen ging ik zelf aan de slag met het bedenken van een smaak. De smaakcombinaties die uiteindelijk op mijn shortlist stonden waren aardbei & basilicum, mango & rode peper en ananas & gember.

Alle drie waren ze voor mij een echte kanshebber, maar ik wilde het eerst proeven voordat ik een keuze kon maken. Dus op een zonnige ochtend wandelde ik naar de groenteboer om de ingrediënten te halen zodat ik mijn eigen smaakwaters kon gaan maken. De aardbei & basilicum was makkelijk, dat was een kwestie van een hand aardbeien en wat blaadjes basilicum bij elkaar in een karaf te doen. Voor de mango & rode peper besloot ik om het vruchtvlees van een hele mango te mengen met een halve rode peper. Zonder zaadlijsten, want de rode peper wilde ik niet te veel laten overheersen. En voor de ananas & gember mengde ik de blokjes van een kwart ananas met ongeveer 5 cm geraspte gember. In alle karaffen schonk ik Spa Intense omdat in Spa Touch Of ook sprankelend mineraalwater zit en toen was het wachten geblazen. De smaken moesten zich ontwikkelen in het mineraalwater en daar heb ik ze 4 uur de tijd voor gegeven.

Na het proeven wist ik direct wat de grote winnaar was, maar ik liet mijn mannen ’s avonds ook nog proeven om hun mening te horen. Gelukkig waren ze het volledig met me eens!

En mijn smaakwinnaar is…

Natuurlijk geen verrassing na het zien van de hoofdfoto hierboven ;-), maar de grote winnaar is ananas & gember geworden!

Ik hou enorm van ginger beer, oftewel gemberbier, en dat inspireerde me voor deze smaak. Gemberbier maak je uiteraard met gember, maar ook met heel veel suiker. En dat is voor een keer wel leuk, maar dat drink je zeker niet dagelijks (of wekelijks). En als ik gemberbier een keer zelf maak, voeg ik altijd extra verse ananas toe voor een mooie balans tussen de kick van de gember en het zoete van de ananas.

En waarom zou dat niet kunnen werken in mineraalwater? Nou, ik kan jullie verklappen, dat werkt meer dan prima! En daarom heb ik zojuist mijn smaak ananas & gember ingestuurd voor de Kies je Smaak wedstrijd van Spa Touch Of. Dit is mijn definitieve inzending en ik ben er heel gelukkig mee 🙂

Stuur jouw smaak in en maak kans op een geweldig weekend voor 2 naar Spa!

Jullie kunnen ook nog meedoen door je eigen smaakcombinatie in te sturen op de actiesite, hier dus! Het meedoen zelf is heel simpel, je hoeft alleen maar een paar gegevens in te vullen, waaronder jouw smaak voor Spa Touch Of. Inzenden kan nog t/m zondag 26 augustus. In mijn vorige blog had ik nog wat tips gegeven voor de smaakontwikkeling. Wil je die nog eens lezen, kijk dan hier.

Wie weet ben jij wel de gelukkige die straks de nieuwe smaak van Spa Touch Of heeft bedacht! Daarmee maak je kans op een van de drie geweldige weekendjes weg voor 2 personen naar de bron van Spa. Ook als je alleen jouw smaak indient maak je kans op een weekendje weg, dus niet alleen als jouw smaak wint. Én daarnaast maak je kans op eeuwige roem! Want hoe gaaf is het als straks jouw smaak daadwerkelijk in de schappen staat?

Inspiratie van mijn lezers

Afgelopen week vroeg ik aan mijn lieve volgers op Instagram welke smaakcombinaties ze nou écht bij mij vonden passen en daar kwamen zulke mooie smaken uit. Die deel ik graag met jullie ter inspiratie!

Wat denken jullie bijvoorbeeld van bramen, watermeloen, passievrucht of een combinatie van passievrucht, mango & limoen?

Wat gewaagder kan ook, zoals bijvoorbeeld citroengras & koriander, sinaasappel & tijm, blauwe bes & rozemarijn, verveine & framboos of peer & rozemarijn.

En wat heel vaak werd genoemd was het ingrediënt rode peper! Onder andere in combinatie met mango, wat heel tof is omdat ik die smaak zelf ook heb getest. Maar ook in combinatie met rood fruit, limoen of gember. Oh, en laten we sambal niet vergeten…een aantal van jullie vond dat ook echt bij me passen, haha!

Wil je meer weten over de wedstrijd, heb je vragen over smaakcombinaties of wil je iets anders kwijt? Laat dan een reactie achter hieronder! En ik ben razend benieuwd waar jullie mee gaan komen qua smaken.

 

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “Dit wordt mijn nieuwe smaak voor Spa Touch Of!”

  1. Leuke post en ben benieuwd of jouw combinatie de winnaar wordt!

    Je hebt het over gemberbier… Heb je dat ook wel eens zelf gemaakt of heb je er toevallig een recept van? Ik heb een aantal recepten gezien, maar bij sommige moet het een dag (of meer) staan, bij een ander kan je het maken en daarna gelijk opdrinken. Heb jij een favoriet recept hiervoor? Ben namelijk ook gingerbeer fan…

    1. Yes, dat heb ik zeker al eens gemaakt en heb er ook een recept voor. Ik moet het alleen nog een keer goed uitwerken voor publicatie. Wij laten het een dag staan zodat de smaak goed kan ontwikkelen.

Reacties zijn gesloten.