Dominique zegt gedag

Jeetje, ik weet even niet zo goed waar ik moet beginnen. Misschien hebben jullie het nieuws al voorbij zien komen. Vandaag is officieel mijn laatste werkdag bij Francesca Kookt. En voordat ik daar allerlei dingen over ga zeggen, wil ik allereerst jullie allemaal bedanken. Bedankt voor deze waanzinnige tijd die …

Jeetje, ik weet even niet zo goed waar ik moet beginnen. Misschien hebben jullie het nieuws al voorbij zien komen. Vandaag is officieel mijn laatste werkdag bij Francesca Kookt. En voordat ik daar allerlei dingen over ga zeggen, wil ik allereerst jullie allemaal bedanken. Bedankt voor deze waanzinnige tijd die ik bij Francesca Kookt heb gehad. Want jullie, al onze trouwe bezoekers, hebben mij vanaf het begin met open armen ontvangen en dat zorgde ervoor dat ik met heel veel plezier de lekkerste recepten en leukste artikelen voor jullie schreef. Waarom het dan nu toch tijd is voor mij om te gaan? Hoe leuk ik mijn werk ook vind, het grootste deel van de tijd ben ik thuis en alleen aan het werk. Ideaal voor een heleboel mensen, maar niet voor mij. Ik voel mij het fijnste in een levendige werkomgeving met meer collega’s. En mijn gevoel zegt heel sterk dat ik zo’n omgeving nu nodig heb. En als ik iets van Francesca geleerd heb, is het wel om altijd naar mijn gevoel te luisteren. Dus hak ik deze (voor mij hele grote) knoop door en ga ik vanaf februari het Francesca Kookt-team verlaten en aan een nieuwe uitdaging beginnen.

En wie ik ook nog wil bedanken…

Zo, dat is eruit! En nu dat gezegd is, wil ik ook gelijk nog even iemand anders bedanken. En met iemand bedoel ik Francesca. Want wat hebben we veel mooie, en soms ook minder mooie, dingen samen meegemaakt. Van ontploffende kookdagen, killer deadlines tot een onverwachte zwangerschap aan toe. We hebben het maar mooi allemaal geflikt met z’n tweeën. En daar ben ik trots op en onwijs dankbaar voor. Dankbaar dat je mij van begin af aan volledig hebt vertrouwd en naast een begripvolle ‘baas’ ook een waardevolle vriendin voor mij bent geworden.

Even een leuk voorbeeld: Toen ik voor het eerst langskwam om Zayne te bewonderen, kreeg ik hem binnen 5 minuten in mijn armen gedrukt met een flesje erbij en zei Francesca ‘Zo, geef jij even een flesje, kan ik de was doen’. Dit typeert voor mij enorm hoe het was tussen ons, namelijk vol vertrouwen! En ik weet inmiddels een heleboel ‘baby-dingen’ die ik allemaal nog niet wist haha, ook bedankt daarvoor trouwens. Goed, alle gekheid op een stokje. Ik ga die gekke lieverd enorm missen. En die nog gekkere mannen van haar ook. Zo in de loop van de tijd zijn die stuk voor stuk toch wel een beetje als mijn tweede familie gaan voelen. En daarom weet ik ook zeker dat we elkaar niet helemaal los gaan laten, daarvoor zijn we veel te dol op elkaar! 🙂

Terugblik op twee jaar bij Francesca Kookt

Ik neem ook nog even van de gelegenheid gebruik om terug te blikken op de afgelopen tijd. Heb het even gecheckt, in totaal heb ik 225 blogs voor jullie online gezet. Best wel veel! Het eerste gerecht dat ik in de keuken van Francesca maakte, waren zwarte bonen brownies met chili en het allereerste recept dat ik op de blog plaatste, waren hete garnalen.

Ik schreef ook een heleboel informatieve artikelen, bijvoorbeeld over wat olijfolie nu precies is, het verminderen van voedselverspilling en alles wat je wil weten over Hollands wild eten. Daarnaast bezocht ik natuurlijk een heleboel restaurants, waarvan je er een aantal terugvindt in onze restauranttips én ging ik op de mooiste persreizen. Iets wat ik heel gaaf vond! Want ik hou er enorm van om nieuwe plekken te ontdekken. Zo bezocht ik o.a. Zwitserland, Slovenië en Zuid-Frankrijk. Ervaringen waar ik wederom heel dankbaar voor ben.

Maar wat ik natuurlijk het meeste deed was recepten bedenken, koken, fotograferen en publiceren. En aan de hand van de statistieken kan ik zeggen dat daar zeker wat toppers tussen zaten. Zoals spaghetti aglio, olio e peperoncino, pita’s met kip gyros en tzatziki, babi ketjap, courgette spaghetti met walnootpesto en zoete aardappel pannenkoeken. Maar ook de vele weekmenu’s die ik maakte, de basis voor zelf ijs maken en mijn stoofvleestips vielen bij jullie goed in de smaak en zijn nog steeds veel bezochte artikelen op de blog. Daar ben ik best wel trots op!

En dan wordt het nu toch wel tijd om mijn verhaal af te ronden… Al kan ik nog veel meer vertellen over alle toffe dingen die ik heb ervaren en geleerd in deze periode. Ik ga al deze ervaringen met me meenemen en jullie gedag zeggen. Ik zal er niet meer zijn als vaste medewerker van het Francesca Kookt-team, maar het zou zomaar kunnen dat ik nog weleens een lekker recept voor jullie maak of culinaire belevingen van een mooi reisje met jullie deel. Want helemaal loslaten, dat kan en wil ik ook niet. Dus voor nu: dag lieve allemaal, bedankt voor alles en blijf vooral lekker koken en genieten van eten! Oh en zijn jullie een beetje extra lief voor Francesca de komende tijd? Want het zal zeker even pittig voor haar zijn om ineens weer alles alleen te moeten doen 🙂

Foto: Wendy van Bree

Liefs, Dominique

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)