Francesca’s Familie Weekmenu #157

Zo, zijn jullie allemaal klaar voor de feestdagen? Recepten uitgekozen, boodschappen gedaan, nagels gelakt en cadeaus binnen? Ik hoop het maar en zo niet dan komt het uiteindelijk alsnog allemaal wel goed hoor, het belangrijkste van de feestdagen is namelijk dat je met elkaar geniet. Hoe precies doet er niet …

Zo, zijn jullie allemaal klaar voor de feestdagen? Recepten uitgekozen, boodschappen gedaan, nagels gelakt en cadeaus binnen? Ik hoop het maar en zo niet dan komt het uiteindelijk alsnog allemaal wel goed hoor, het belangrijkste van de feestdagen is namelijk dat je met elkaar geniet. Hoe precies doet er niet zoveel toe. Zo houden wij op derde kerstdag standaard een lui dagje in pyjama op de bank en eten we restjes. En ook daar genieten we volop van.

In dit weekmenu vind je nog wat inspiratie voor de kerstdagen mocht je er nog niet helemaal uit zijn, maar ook inspiratie voor de restjes en de dagen voordat het tweede feest alweer op de stoep staat en dat is natuurlijk Oud en Nieuw. Het volgende weekmenu krijgen jullie weer in het nieuwe jaar, dus ik wens jullie voor nu alvast hele fijne feestdagen en op naar 2018!

Maandag – Eerste Kerstdag

Op Eerste Kerstdag serveren we als hoofdgerecht deze zalige rosbief met zelfgemaakte sherrysaus en daarbij serveer ik aardappelgratintaartjes en wat geblancheerde haricot verts.

Als je dan eenmaal bepaalt hebt wat je gaat eten, is het nog de vraag hoe je de tafel mooi gaat versieren. Kijk voor inspiratie zeker even in dit artikel waarin ik je tips geef voor de mooiste kersttafelversiering voor jong en oud.

Dinsdag – Tweede Kerstdag

Op Tweede Kerstdag gaan we voor de lekkerste recepten voor de Pizzarette. Het is dan misschien niet heel chique, heel gezellig en lekker is het wel!

Wil je meer inspiratie voor de kerstdagen? Neem dan een kijkje in een van de volgende artikelen: kerstontbijt recepten, kerstbrunch recepten, kerst voorgerechten, kerst hoofdgerechten of kerstdesserts.

Woensdag

Grote kans dat je vandaag nog restjes kalkoen over hebt. Maak er zeker deze kalkoensandwich mee en lees in datzelfde artikel ook wat je nog meer met restjes kalkoen kunt maken!

Donderdag

In deze makkelijke eiwrap kun je een heleboel restjes kwijt en na het vele eten is dit ook niet zo’n zware maaltijd. Ideaal voor na de kerstdagen dus!

Vrijdag

Mocht je nu nog steeds niet door je restjes heen zijn, is dat helemaal niet gek (ik spreek uit ervaring) en ook niet erg, want dan maak je er gewoon nog een lekkere pan soep mee! Maak met restjes vis bijvoorbeeld deze Chinese Szechuan soep met vis.

Zaterdag

Vandaag maken we het nog steeds niet te ingewikkeld, maar zorgen we er met deze boerenkooltaco’s voor dat je lichaam even een flinke lading voedingsstoffen binnenkrijgt. Weten we zeker dat je de dag erna wel tegen een stootje kan 😉

Zondag – Oudjaarsdag

Vandaag is het oudjaarsdag en als je zelf appelflappen of oliebollen wil gaan bakken, overweeg dan zeker om deze appelbeignets met frangipane te maken. Want als je die eenmaal gegeten hebt, wil je nooit meer anders!

Op zoek naar meer inspiratie voor Oud en Nieuw? Neem dan een kijkje in dit artikel met 20 hapjes voor Oud en Nieuw.

Ga je iets maken, vertel het me dan op social media. Dat vind ik leuk! Vergeet niet te taggen met #francescakookt zodat ik jullie foto’s weer terug kan vinden.
Liefs, Dominique

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)