Francesca’s Familie Weekmenu #81

Francesca en ik zijn inmiddels allebei weer terug op Nederlandse bodem en hebben heerlijk even uitgerust op vakantie. En bij uitrusten hoort voor ons natuurlijk lekker eten, hoe kan het ook anders. Zowel in Portugal als in Spanje hebben we ons zeker uit mogen leven, en daar hebben we van …

Francesca en ik zijn inmiddels allebei weer terug op Nederlandse bodem en hebben heerlijk even uitgerust op vakantie. En bij uitrusten hoort voor ons natuurlijk lekker eten, hoe kan het ook anders. Zowel in Portugal als in Spanje hebben we ons zeker uit mogen leven, en daar hebben we van genoten! Maar nu is het weer ‘back to normal’, dus daarom dit weekmenu waarin we niet te gek doen (of dat in ieder geval proberen) en toch lekker en gevarieerd eten.

Maandag

Wat lichts om mee te beginnen deze week, een salade! Makkelijk om te maken en altijd lekker. Zoals deze kruidige bulgur salade met kikkererwten.

Kruidige-bulgur-salade-met-kikkererwten_1

Dinsdag

Ok, stiekem toch nog even een Spaans gerecht omdat het eten zó lekker was. Ik ben benieuwd of deze snelle paella met vis van Francesca in de buurt komt van al die heerlijke paella’s die ik daar heb gegeten.

snelle-paella-met-vis-1

Woensdag

Raapstelen zijn nu volop in het seizoen en daar moeten we gebruik van maken. Deze parelcouscous met gerookte kip en raapstelen is ideaal voor de lente.

moghrabieh-met-gerookte-kip-en-raapstelen-1-680x450

Donderdag

Zoals ik al zei, niet te gek en toch lekker en gevarieerd. Dan kan de makkelijkste lasagne ooit natuurlijk niet ontbreken!

de-makkelijkste-lasagne-ooit-1-680x450

Vrijdag

Van Spanje en Portugal door naar Oostenrijk. Op vrijdag gaan we voor een gepaneerde schnitzel met ovengroenten. En deze paneer je dan gewoon zelf, want dat is super makkelijk en veel lekkerder!

gepaneerde-schnitzel-met-ovengroenten-1-680x450

Zaterdag

Op vakantie las ik een boek waarin ze het constant over kip met marsala wijn hadden, sindsdien heb ik er al trek in en dus zet ik deze pollo al marsala op zaterdag op het menu.

Pollo-al-marsala_1-680x450

En wat denk je van een lekker ijsje toe, wat ook nog een beetje verantwoord is? Deze zalige fruitijsjes maak je heel makkelijk zelf (of met de kids).

zelfgemaakte-fruitijsjes-om-samen-met-de-kids-te-maken-3

Zondag

Op zondag lekker relaxed ontbijten met dit hüttenkäse ontbijt met granola en fruit. Eigenlijk mag je het een taartje noemen, maar dat mag op zondag best als ontbijt vind ik.

huttenkase-ontbijt-granola-fruit-1-680x450

Ga je iets maken, laat dan even een foto achter op social media. Dat vinden we leuk! Vergeet niet te taggen met #francescakookt zodat we jullie foto’s weer terug kunnen vinden.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)