Francesca’s Weekmenu #219 – Bonte mix van smaken

Mijn eerste werkweek zit er weer op! En het was toch wel een beetje afzien, maar veel minder dan voorgaande jaren doordat ik mezelf nu de kans heb gegeven om rustiger op te starten. Het schrijven ging alleen nog niet best, maar langzaam begint de creatieve energie weer te stromen. …

Mijn eerste werkweek zit er weer op! En het was toch wel een beetje afzien, maar veel minder dan voorgaande jaren doordat ik mezelf nu de kans heb gegeven om rustiger op te starten. Het schrijven ging alleen nog niet best, maar langzaam begint de creatieve energie weer te stromen. Vanaf volgende week ga ik weer los met heel veel lekkere recepten en inspiratie! Maar vandaag natuurlijk eerst het weekmenu, met een bonte mix van smaken waarvoor we de halve wereld over reizen. Ik had er zin in, hoop jullie ook. Eet lekker!

Maandag

Zo ergens vanaf half september krijg ik weer zin in pompoen, dat is nu dus. Laat ik maar eens beginnen met deze heerlijke dahl met pompoen. Makkelijk om te maken en echt comfort food.

Dinsdag

Met duurzame vis uit blik kun je heel makkelijk visburgers maken. Deze keer maakte ik de burgers met makreel, maïs, avocadospread en een lekkere limoenroom ‘on top’. Onze kids vonden deze visburgers te gek!

Woensdag

Door naar Thailand op deze woensdag met mijn pad thai met kip!

Donderdag

Dit is misschien wel mijn favoriete vegetarische risotto. Een ogenschijnlijk simpele tomatenrisotto die een echte smaakbom wordt door de basilicumolie.

Vrijdag

Ja ja, we gaan ook nog even naar Denemarken deze week. Een van de Deense klassiekers is het broodje ‘stjerneskud’ met gebakken schol, garnalen en een heerlijke cocktailsaus. Als dat geen comfort food is voor de vrijdag! Ik zou er lekker frietjes bij serveren.

Zaterdag

Deze geroosterde augerginesalade met puntpaprika vind ik echt een recept voor het weekend. Want je bent er wel even mee bezig door het grillen en pellen. Maar het resultaat is er dan ook echt naar! Een recept geinspireerd op de Turkse keuken, lekker om zo te eten, op een stokbroodje of bij een stukje vlees of vis.

Zondag

Pruimen, ik hou ervan! Laatst maakte ik al een fantastische pruimencrumble waarvoor ik volgende week het recept ga uitwerken. En vandaag staat deze omgekeerde pruimtentaart op het menu.

Bewaar het weekmenu op Pinterest!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om mij te taggen met #francescakookt. Zo kan ik je foto terugvinden en dat vind ik hartstikke leuk om te zien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)