Francesca’s Weekmenu #232 – Hallo nieuw jaar!

Het laatste weekmenu van 2019! En wat voor een, met heerlijke comfort food gerechten voor de laatste 2 dagen van het jaar. Natuurlijk hapjes en oliebollen voor Oudejaarsavond en wat meer bewuste recepten voor de dagen erna. Zoals curry met kip en pompoen, een goedgevulde Tex Mex maaltijdsoep en zelfgemaakte granola. Stuk voor stuk gerechten die ik ook wil eten. Sterker nog: voor de boeuf bourguignon en curry met kip heb ik alle boodschappen al besteld ;-).

Voorlopig is dit ook even mijn laatste weekmenu, want in januari verschijnen er geen nieuwe blogs op Francesca Kookt. Waarom dat is (alleen maar positief trouwens!) vertel ik je op Nieuwjaarsdag. In de tussentijd kun je natuurlijk wel genieten van de weekmenu’s uit mijn Eetkalender 2020 :-). Velen van jullie hebben ‘m al gekocht of gekregen, echt te gek! Wil je alsnog een van de laatste exemplaren bemachtigen, bestel ‘m dan hier in mijn shop.

Ik wens jullie allemaal heerlijke laatste dagen van het jaar, een spetterend uiteinde en al het goeds voor 2020! En voor de mensen voor wie 2019 even niet zo spetterend eindigt: een extra hart onder de riem. Ik hoop dat voor jullie het nieuwe jaar pas echt veel moois gaat brengen <3.

Maandag

Ik geloof dat ik mijn gegratineerde ravioli met tomaat en spinazie bijna ieder jaar wel een paar keer op het menu zet. Maar deze is dan ook zo lekker, en makkelijk! Een prima vegetarisch begin van de week.

Dinsdag

Dit jaar maak ik een heerlijke stoof voor Oudejaarsavond en dat is deze keer boeuf bourguignon. Lekker met aardappelpuree en een salade erbij. Ik maak extra veel zodat we de volgende dag nog kunnen smullen van de kliekjes.

Richting middernacht zorg ik voor voldoende oliebollen en appelbeignets en maak een gezellige borrelplank. Kijk hier voor een overzicht van mijn verschillende borrelplanken of maak er dit jaar eens een feestelijke winterborrel van. Met hapjes zoals lauwwarme grote garnalen met bieslook vinaigrette, gefrituurde paellaballetjes met tomaat-rozemarijndip en kippenvleugels in dragon-roomsaus.

Woensdag

Gelukkig nieuwjaar! Vandaag een dag vol comfort food. Misschien heb je nog kliekjes over van Oudejaarsavond. Maak daar dan een nieuwjaars borrelplank van, lekker met een kop soep erbij en wat afgebakken stokbroodjes. Of maak deze pappardelle met paddenstoelen en peterselie. Ook lekker met stokbrood.

Donderdag

Ik heb echt héél veel gegeten in december en daar heb ik intens van genoten. Maar dat betekent ook dat er weer een paar kilo’s af mogen in januari. Nou ga ik echt niet op dieet, maar ik let wel op mijn voeding en zorg dat ik meer voedzame producten binnen krijg en minder calorieën. Een van mijn favoriete balansgerechten zijn curry’s, zoals deze met kip, pompoen en garam massala. Ik pas ‘m iets aan want ik doe er geen slagroom door. Wel serveer ik ‘m met magere yoghurt en een schepje zilvervliesrijst.

Vrijdag

De laatste vrijdag van de kerstvakantie maak ik soep! Deze keer een Tex Mex maaltijdsoep met ballen. Lekker veel ook zodat we er in het weekend ook van kunnen eten.

Handig voor het nieuwe jaar: Eetkalender 2020

Wil je in 2020 iedere week zo’n heerlijk weekmenu in je keuken hebben hangen? Bestel dan een van de laatste exemplaren van de Eetkalender 2020 in mijn shop!

In de Eetkalender vind je 53 gebalanceerde weekmenu’s, meer dan 250 recepten (dit jaar ook met weekendrecepten), duidelijke receptbeschrijvingen, handige QR-codes waarmee je de boodschappenlijstjes kunt downloaden in de notities van je telefoon, vaste Kliekjesdag met recepttips, seizoenkalenders en tips om minder voedsel te verspillen. En natuurlijk iedere week een familieplanner waarop de afspraken van alle gezinsleden genoteerd kunnen worden. Kijk hier voor meer informatie, het inkijkexemplaar en om te bestellen.

Zaterdag

Voor het weekend heb ik deze keer een lekker lunchgerecht en dat is dit broodje Oosterse kip met taugé en wortel. Mocht je de oriëntaalse crème américain niet kunnen vinden dan kun je ook de normale crème américain van SMAECK nemen. Of kies voor een lekkere hummus.

Zondag

Een goed begin van de eerste volledige week in januari is een pot vol zelfgemaakte granola voor het ontbijt! En laat ik daar nou een heel goed recept voor hebben :-).

Bewaar het weekmenu op Pinterest!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om te taggen met #francescakookt. Zo kan ik je foto vinden en dat vind ik hartstikke leuk om te zien.

Categoriën: Weekmenu
Tags:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *