Francesca’s Weekmenu #265 – Met een Spaans tintje

Nog een paar nachtjes slapen en dan is het pakjesavond. Wij vieren het dit jaar héél anders dan normaal. In plaats van met alle neefjes en nichtjes (dan zijn we tegenwoordig wel met 20+ man), vieren we het dit jaar alleen met ons gezin. Gek, maar we gaan er toch …

Nog een paar nachtjes slapen en dan is het pakjesavond. Wij vieren het dit jaar héél anders dan normaal. In plaats van met alle neefjes en nichtjes (dan zijn we tegenwoordig wel met 20+ man), vieren we het dit jaar alleen met ons gezin. Gek, maar we gaan er toch iets heel gezelligs van maken. Zodat het een herinnering wordt die we nooit zullen vergeten.

Bij het maken van het weekmenu besloot ik een aantal gerechten toe te voegen met een Spaans tintje. Ik had zo’n vermoeden dat de Sint daar wel blij van zou worden. Dus naast een aantal echte sinterklaasrecepten vind je er deze week ook een snelle paella met vis, een Spaanse tortilla met spinazie en chorizo en Spaanse tapas, zoals patatas bravas, in. En natuurlijk ook een aantal ‘gewone’ recepten! Zoals een heerlijke ovenschotel met knolselderij en pompoen, een vegetarische korma en een soep met mais, aardappel en paprika om de week mee af te sluiten. Eet lekker en een hele fijne sinterklaasavond voor jullie allemaal.

Maandag

We beginnen de week rustig met een heerlijke ovenschotel boordevol groenten. De groentehelden zijn knolselderij en pompoen en die combineren perfect met de salie.

Dinsdag

Het eerste gerecht met een Spaans tintje is deze snelle paella met vis, die heb je doordeweeks in 30 minuten op tafel staan. Een vegetarische paella heb ik trouwens ook voor je. En de echte, die je zowel binnen op je fornuis als buiten op de barbecue kunt maken.

Woensdag

We maken halverwege de week een uitstapje naar India voor deze vegetarische korma met spruitjes. Heb je kliekjes over? Vries die dan in, dat kan perfect.

Donderdag

En weer terug naar Spanje voor deze Spaanse tortilla met spinazie en chorizo. En lekker dat ‘ie is! Serveer ‘m met een salade of, zoals ze ‘m in Spanje ook vaak eten, tussen een knapperig stuk brood.

Vrijdag

Ik vond het wel slim om nog even een balansdag in te plannen voor pakjesavond. Dus vanavond eten we de roergebakken bloemkoolrijst met ovengroenten en ras el hanout.

Zaterdag

Sinterklaasavond! En we gaan volop genieten vandaag. Wat denk je bijvoorbeeld van deze zalige Sinterklaas cupcakes met chocolade botercrème?

Of deze makkelijke hapjes waarmee je een borrelplank kunt maken?

Of ga helemaal los in deze Spaanse week en maak je eigen Spaanse tapas! Ik heb het recept voor patatas bravas, croquetas jamón en gegrilde sardines voor je.

Meer Sinterklaas recepten vind je hier.

Zondag

Ik eindig de week met een lichte, smaakvolle maaltijdsoep met mais, aardappel en paprika. Om de week goed af te sluiten. En mocht je nou nog hapjes over hebben van sinterklaasavond, serveer die er dan bij op een plankje. Zo verspil je niets.

Bewaar het weekmenu op Pinterest!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om te taggen met #francescakookt. Zo kan ik je foto vinden en dat vind ik hartstikke leuk om te zien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)