Francesca’s Weekmenu #290 – Het is zomer!

Als je naar het weerbericht kijkt, zou je het bijna niet willen geloven. Maar het is toch echt zomer! Ik heb de eerste kersen alweer op, de bramen zijn weer in het seizoen en ik eet volop salades. En dat inspireerde me om een weekmenu te vullen met alleen maar …

Als je naar het weerbericht kijkt, zou je het bijna niet willen geloven. Maar het is toch echt zomer! Ik heb de eerste kersen alweer op, de bramen zijn weer in het seizoen en ik eet volop salades. En dat inspireerde me om een weekmenu te vullen met alleen maar zomerse gerechten.

Zo vind je een salade met gegrilde groenten, borlotti bonen en mozzarella, een salade met grote garnalen en geroosterde mais, pasta pesto met kip en cherrytomaten, nog een salade met parelcouscous, broccoli, venkel en serranoham en kip hawai met jalapeños van de barbecue in het menu. In het weekend gaan we koken met echt zomerfruit. Zo maken we een gazpacho met kersen en een frisse yoghurtcake met bramensaus.  Eet lekker!

Wil je al mijn zomerrecepten zien? Neem dan hier een kijkje voor mijn zomerse recepten en hier een kijkje voor mijn barbecuerecepten.

Maandag

Gegrilde groenten met mozzarella zijn altijd een geweldige combinatie. Aan deze salade voegde ik ook nog wat borlotti bonen toe om er een volwaardige maaltijd van te maken.

Dinsdag

Vandaag eten we weer een salade, maar dan een met grote garnalen en geroosterde mais. De zelfgemaakte kruidenboter geeft net dat beetje extra aan de salade.

Woensdag

Een van de grootste zomerfavorieten van mijn kinderen is deze pasta pesto met kip en cherrytomaten.

Donderdag

Nog een salade in het weekmenu? Ja hoor, dat doe ik gewoon! Vandaag staat er een salade met parelcouscous, geroosterde broccoli en venkel en serranoham op het menu. Liever vega? Dan laat je de serranoham er gewoon uit.

Vrijdag

Zoals gezegd is het weer wisselvallig, maar dat weerhoudt me er niet van om buiten te koken. Deze kip hawai met jalapeños van de barbecue is echt een topper. Qua bijgerechten kun je zoete puntpaprika en courgette roosteren op de barbecue en serveer er wat rijst bij. Of wat gebakken rijst met sojasaus en/of vissaus, doperwten en lente-ui.

Zaterdag

Vandaag maken we iets met kersen, maar dan geen baksel. Nee, we maken gazpacho van kersen! Gecombineerd met cherrytomaten en gegrilde paprika. Een heerlijke combinatie van zoet en hartig en lekker fris.

Zondag

Zoals gezegd staat het hele weekend in het teken van zomerfruit en daarom staat deze yoghurtcake met zelfgemaakte bramensaus ook op het menu. De cake is heerlijk smeuïg en combineert perfect met de bramen.

Bewaar het weekmenu op Pinterest!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om te taggen met #francescakookt of @francescakookt. Dat vind ik ontzettend leuk om te zien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer