Francesca’s Weekmenu #292 – Italiaanse week

Mijn vakantie is begonnen, en hoe! Want gisteren heb ik mijn nieuwe kookboek 365 Dagen Koken afgerond en er zijn 416 pagina’s aangeleverd bij de drukker… niet normaal wat een pil en wat ben ik trots! Met maar liefst 365 verschillende recepten, waarmee je meekookt met de seizoenen, is het …

Mijn vakantie is begonnen, en hoe! Want gisteren heb ik mijn nieuwe kookboek 365 Dagen Koken afgerond en er zijn 416 pagina’s aangeleverd bij de drukker… niet normaal wat een pil en wat ben ik trots! Met maar liefst 365 verschillende recepten, waarmee je meekookt met de seizoenen, is het de kroon op mijn werk na bijna 10 jaar foodbloggen en recepten schrijven.

Door de afronding van mijn kookboek hebben jullie me even moeten missen hier op mijn blog, het was gewoon te druk en ik wilde eerst dat mijn boek helemaal perfect was, voordat ik weer nieuwe recepten en weekmenu’s zou gaan delen. Nou, gelukt hoor en ik ben weer terug. Dank voor jullie geduld en lieve berichten tussentijds, dat waardeer ik zeer 🖤.

Aangezien het vakantie is, heb ik besloten dat ik de komende weken weekmenu’s voor jullie ga publiceren binnen landenthema’s. En ik start met een van mijn favoriete vakantielanden (zeker qua eten) en dat is Italië. Het was bijna niet te doen om een selectie te maken uit al mijn Italiaanse recepten, maar het is gelukt. Het is een verrukkelijk menu geworden met een salade met geroosterde groenten en mozzarella, tagliatelle met zeevruchten, zelfgemaakte gnocchi met salie en botersaus, pollo al marsala en mijn spaghetti bolognese. In het weekend maken we een zalige sandwich met gepaneerde kip en pancetta en op zondag staat er een crostata met abrikozen op het menu. Buon appetito en geniet van de vakantie!

Wil je al mijn Italiaanse recepten zien? Neem dan hier een kijkje voor het volledige overzicht.

Maandag

We beginnen de week met een salade met gegrilde groenten, mozzarella en borlotti bonen.

Dinsdag

Vandaag maken we een heerlijke pasta met vis, namelijk deze tagliatelle met zeevruchten die heel makkelijk te maken is.

Woensdag

Zelf gnocchi maken is ontzettend leuk om te doen, zeker in de vakantie, en het resultaat is zalig. Zeker in combinatie met de saus van boter en salie.

Donderdag

Vandaag eten we een van mijn favoriete kipgerechten uit de Italiaanse keuken, namelijk pollo al marsala. Oftewel kip met een marsalasaus. Deze spaghetti aglio, olio e peperoncino smaakt er trouwens geweldig bij.

Vrijdag

De favoriet van jong en oud: mijn spaghetti bolognese! Maak gelijk een dubbele portie van de saus om in te vriezen ;-).

Zaterdag

Ik hou van royaal belegde sandwiches in het weekend en daar hoort deze sandwich met gepaneerde kip, pancetta en mozzarella zeker bij!

Zondag

Aan het einde van de Italiaanse week gaan we bakken, geniet van deze crostata met abrikozen.

Bewaar het weekmenu op Pinterest!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om te taggen met #francescakookt of @francescakookt. Dat vind ik ontzettend leuk om te zien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)