Genieten van echte yoghurt met geraspte pure chocolade

SPONSORED – Mijn verslaving voor Lindt chocolade dateert uit 1845. Zo oud ben ik natuurlijk zelf niet. Nee, in dat jaar besloten David Sprüngli-Schwarz en zijn 29 jaar oude zoon Rudolf voor het eerst chocolade te maken in een klein patisserie winkeltje in Marktgasse, Zürich. Tot dat jaar kenden mensen chocolade alleen als drank en al snel werd de chocolade van Lindt mateloos populair.

Fast forward naar het heden waarin Lindt verkrijgbaar is in maar liefst 100 landen in de wereld. Zo kocht ik een paar weken geleden een gigantische collectie in Duitsland waarbij ik mezelf niet zo goed kon beheersen. Zoals deze foto duidelijk illustreert.

lindt-chocolade

Maar gelukkig hoeven we niet naar Duitsland te rijden voor onze voorraad Lindt. Ook in Nederland, bij Albert Heijn, is tot mijn vreugde een grote collectie te vinden!

De lekkerste pure chocolade uit het supermarktschap

Een van mijn favorieten is de Lindt Excellence met 85% cacao. Een pure chocoladereep die multifunctioneel is. Waar ik gewoon zomaar een stukje van neem bij een kopje thee, maar waar ik ook heel veel mee kook.

ahontdek-lindt-chocolade-1

Ik maak er brownies, warme chocolademelk, chocolade ijs en koekjes van. Om maar een paar mogelijkheden te noemen. De smaak van de chocolade is excellent, niet voor niets noemen ze ‘m zo. Niet geheel onbelangrijk, de hoge hoeveelheid cacao is een goed teken. Cacao is namelijk goed voor je en hoe meer cacao er in een reep zit hoe beter. Dat betekent dat er namelijk minder rotzooi aan is toegevoegd. In dit geval bestaat de reep uit 85% cacao dus en de rest is bruine suiker en vanille. Geen geur-, kleur- en smaakstoffen verder en dat proef je. Natuurlijk is de suiker zelf niet goed voor je. Maar laten we daar nou gewoon van genieten als we een stukje nemen.

Makkelijk verwentoetje

Afgelopen week ontdekte ik nog een toepassing waarmee ik in een handomdraai een heerlijk verwentoetje maakte. Bij Albert Heijn is sinds kort namelijk ook de yoghurt van La Fermière verkrijgbaar.

ahontdek-la-fermiere-yoghurt

In zo’n leuk terracotta potje die ook echt een functie heeft. Deze natuurlijke yoghurt wordt namelijk gerijpt in de potjes en de vanillesmaak komt van madagascar vanille. Met als resultaat een heerlijke yoghurt. De potjes zijn her te gebruiken en die kunnen zowel gekoeld als verhit worden.

Voor het dessert raspte ik wat Lindt 85% chocolade en strooide dat over de yoghurt. Vervolgens lepeltje erin en niets meer aan doen, behalve genieten.

ahontdek-lindt-chocolade-5

Ik word er blij van dat dit soort producten steeds beter verkrijgbaar zijn bij Albert Heijn. Het zorgt ervoor dat ik in ieder geval vaker boodschappen doe bij de supermarkt. Zowel de Lindt chocolade als de La Fermière yoghurt zijn verkrijgbaar bij alle AH vestigingen in het land.

Wil je de chocolade of yoghurt zelf ook een keer uitproberen? Bij Albert Heijn vind je nu couponboekjes met 20% korting. Onder andere hiervoor en nog voor veel meer lekkers. Laat me dan ook zeker even weten wat jullie ervan vinden en of jullie er ook zo blij van worden!

Dit is een samenwerking met Albert Heijn. Lees hier mijn disclaimer.

Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+  en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op
Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Genieten van echte yoghurt met geraspte pure chocolade”

  1. Toevallig heb ik vandaag voor het eerst de vanille yoghurt van la fermiere gegeten en ik vond het heerlijk. Lekkere stevige yoghurt, perfect. De volgende keer probeer ik jouw recept met de chocolade schilfers, hoe hoger het percentage cacao hoe lekkerder
    Groetjes
    Priscilla