Pompoen-quinoasalade met feta en spinazie

Ik ben dol op lunchsalades met geroosterde groenten. Je kunt een hele berg groenten in één keer roosteren en daar dagen van eten. Wat ervoor zorgt dat je snel, maar ook voedzaam eet. Deze pompoen-quinoasalade met feta en spinazie is een van mijn favorieten die vaak wordt gemaakt. De salade

Runderstoof met sinaasappel, amandel en geroosterde spruitjes

Er zijn van die stoofgerechten die meteen een warm gevoel geven zodra ze op het vuur staan, en deze runderstoof met sinaasappel, amandel en winterse specerijen is er precies zo één. Het vlees suddert langzaam zacht in een geurige saus van rode wijn, sinaasappel en een vleugje kaneel en steranijs.

Bladerdeeghapjes met geitenkaas, speculaaskruiden en peer

Deze bladerdeeghapjes met geitenkaas zijn perfect voor de decembermaand en zeker voor Sinterklaasavond. Je hebt ze heel snel in de oven staan en zijn heerlijk kruidig van smaak door de toevoeging van speculaaskruiden aan de romige geitenkaas. Je kunt ze als voorgerecht serveren door er rechthoeken van te maken. Serveer

Gezonde bami met zalm, paprika, paksoi en boerenkool

Samenwerking – Dol op gezonde bami gerechten zijn wij thuis. Iedere week komt er wel eentje op tafel die altijd anders smaakt, maar wel altijd volgens dezelfde principes wordt gemaakt. Met een volkoren bron als basis (volkoren spaghetti, volkoren noedels of boekweit soba noedels), veel groenten, een eiwitbron en goede

Krokante visburger met paddenstoelen en appel-tijmchutney

Samenwerking – Of ik een heerlijke voedzame & krokante visburger in 30 minuten kan maken? Nou, dacht het wel! En daarvoor gebruik ik de lekkerbekjes van Iglo die je mooi goudbruin en krokant bakt in de Airfryer of oven waardoor je geen extra vet hoeft te gebruiken. Ik serveer de

Move over ‘patatje stoof’… hier is de nacho stoof!

Samenwerking – Ik kan altijd genieten van een goede runderstoof, zeker in combinatie met patat (of friet). Maar op de een of andere manier raak ik altijd teleurgesteld van een patatje stoof, omdat de patatjes er zo zacht van worden. Dus ik vond het tijd worden voor een upgrade en

Vis ovenschotel met schelvis, verse groenten en een dakje van aardappelpuree

Samenwerking – Vrijdag Visdag is terug van weggeweest, en hoe! Ik maak deze vrijdag een heerlijke vis ovenschotel geïnspireerd op de Briste ‘fish pie’. Je kunt er verschillende soorten vis in combineren en ik ga voor een heerlijke vis uit de Noordzee van dit moment: schelvis. Lekker met wat Hollandse

Parmezaanse kip met Mediterraanse groentestoof

(Samenwerking) Een stukje malse, krokante kip is voor mij ultiem comfort food. Gefrituurde kip is misschien wel het summum, maar dat eet ik alleen op bijzondere momenten. Simpeler om te maken én voedzamer om te eten is deze Parmezaanse kip. Ik gebruik er kipfilet voor die ik mals maak door

Kipspiesen met harissa, abrikoos en puntpaprika

Deze kipspiesen met harissa kan ik iedere week wel eten! Natuurlijk heerlijk als zomers gerecht voor op de barbecue, maar de rest van het jaar maak ik ze net zo graag gewoon in mijn grillpan. Het neemt je direct mee naar de Mediterrane zon, en dat kan ik wel gebruiken

Voedzame quesadilla traybake waar de kids dol op zijn

Samenwerking – We zijn thuis nog niet helemaal terug in het ritme na de zomervakantie. Wat wel goed lukt, is weer lekker voedzaam eten! En dat kan ook prima met een Tex Mex comfort food randje. Want wat dacht je van deze heerlijke quesadilla traybake uit de oven die ik

Volkoren spaghetti met geroosterde groenten en walnoten

Deze volkoren spaghetti met geroosterde groenten heeft, al zeg ik het zelf, een onweerstaanbare saus die je wilt blijven eten. De truc zit ‘m in het roosteren van de groenten met heel veel smaakmakers. En daarna ga je ‘m ook nog eens een keer stoven met ui, knoflook en tomatensaus.

Tex Mex bowl met kipgehakt en geroosterde groenten

Samenwerking – Deze gezonde Tex Mex bowl kan ik iedere week wel eten en is perfect voor de Tex Mex Friday! Hij is gevuld met smeuïg gestoofd kipgehakt, geroosterde wintergroenten, kidneybonen, rucola, een chili-yoghurtsaus én tortillachips die ik maakte van de oat tortilla’s van Santa Maria. Daarmee krijg je weer

Zo maak ik mijn erwtensoep zonder varkensvlees

In de klassieke erwtensoep recepten vind je ze natuurlijk allemaal terug. Ik heb het over onder andere varkensribben, schouderkarbonades, speklappen en rookworst. Maar als je nou erwtensoep zonder varkensvlees wilt maken, hoe doe je dat dan? Nou, verrassing!, wij eten ‘m thuis altijd zonder varkensvlees en vandaag deel ik mijn

Pompoen carpaccio met sinaasappel en geitenkaas

Wil je je gasten verrassen met een vegetarisch voorgerecht dat er spectaculair uitziet, maar eigenlijk heel eenvoudig te maken is? Dan is deze pompoen carpaccio precies wat je zoekt! Dunne plakjes flespompoen vormen de basis van dit kleurrijke gerecht. Ze worden geroosterd en daarna gegarneerd met een sinaasappeldressing, romige geitenkaas,

Zoete aardappelcurry met kip van Marleen Kookt

Het recept van deze milde zoete aardappelcurry met kip heb ik gekregen van Marleen en ook zij kookt. Al jaren komen er fantastische kant-en-klare maaltijden uit haar keuken die ze eerst alleen bezorgde met de bakfiets in een paar grote steden. Maar inmiddels is haar bezorggebied vergroot naar de volledige

Bouillon met venkel, sjalot, bonen en sardines

Er zijn van die recepten die je gewoon wilt maken als het buiten guur en donker is. Deze geurige bouillon met venkel, bonen en sardines is er zo eentje. Het is een heerlijk hartverwarmend gerecht dat barst van de smaak, dankzij de frisse venkel, romige bonen en de volle sardines.

Chili van geroosterde groenten met bruine bonen

Deze chili van geroosterde groenten met bruine bonen is een ideaal doordeweeks recept dat zowel voedzaam als makkelijk te maken is. De oven doet het grootste deel van het werk voor je, terwijl jij ondertussen even kunt ontspannen. Daar word ik persoonlijk altijd wel blij van ;-). De geroosterde groenten

Hangop met gebakken paddenstoelen en crispy chili olie

Hangop met gebakken paddenstoelen en crispy chili olie is een heerlijk gerecht dat ik persoonlijk graag als lunch eet. Hangop is een dikke, romige yoghurt die ontstaat door het uitlekken van vocht uit volle yoghurt, wat de smaak nog intenser en rijker maakt. Heb je geen hangop in huis of

Pasta met spruitjes en boerenkoolpesto

Samenwerking – Dit weer vraagt om verwarmende comfort food gerechten. Zoals deze pasta met spruitjes, boerenkoolpesto en hazelnoten bijvoorbeeld. Die je heel makkelijk maakt en waar zelfs onze kinderen thuis dol op zijn door de smaak die de boerenkoolpesto geeft aan het gerecht. De hazelnoten geven een lekkere crunch mee

Boerenkoolpesto met pecorino en hazelnoten

De eerste keer dat ik boerenkoolpesto at, was in Duitsland. Ik leerde daar op traditionele manier de Duitse boerenkool maken en dat was heerlijk stevige kost. De volgende dag kreeg ik een potje boerenkoolpesto mee en ik was verrast door deze winterse variant. Pesto met een stevige, pittige nasmaak. Heerlijk

Romige ovenschotel met spinazie, pompoen en kip

Samenwerking – Deze romige ovenschotel is perfect voor doordeweeks. Zit bomvol groenten (800 gram!), vezels en is heel makkelijk om te maken. En het goede nieuws: de kids zijn er ook dol op. Ik gebruik hiervoor de diepvriesspinazie van Iglo en uit dezelfde vriezer plukte ik ook de pompoenblokjes. Je kunt

Ovenschotel met zoete aardappel en rozemarijn kip

Deze ovenschotel met zoete aardappel en rozemarijn kip heb je snel in de oven staan en het is een gevarieerd recept om doordeweeks op tafel te toveren. Je varieert namelijk makkelijk in groentesoorten per seizoen en de kip kun je steeds op een andere manier kruiden. Ik koos nu voor

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)