Geroosterde knolselderij met kastanje en champignon

Wat een feest voor de smaakpapillen is deze geroosterde knolselderij met kastanjes en champignons. Door de langzame garing en glaze van boter, olie, balsamicoazijn en honing krijgt de knolselderij een waanzinnige smaak. Je kunt de geroosterde knolselderij serveren als bijgerecht bij een vleesgerecht, maar deze is op zichzelf ook geweldig

Pompoencheesecake met sinaasappelkaramel

In dit seizoen vind ik het fantastisch om te bakken met pompoen. Maar wat ik nog steeds niet had gemaakt, was een pompoencheesecake. Nou, daar heb ik me in vastgebeten met deze prachtige en ontzettende lekkere cheesecake als resultaat. De bodem heb ik gemaakt met kaneelkoekjes en pumpkin spice specerijen

Zelf pompoenpuree maken doe je zo

Als je houdt van bakken zie je pompoenpuree regelmatig voorbijkomen in herfstige en winterse bakrecepten. Denk aan pumpkin pie, cheesecake of zoete pompoenbroodjes. Grote gemeenschappelijke deler in al deze recepten is het ingrediënt pompoenpuree. Heerlijk spul, maar niet te vinden hier. In landen als de Verenigde Staten en Engeland kun

Gepocheerde peertjes met ricotta, tijm en honing

Peren horen voor mij bij de kerstdagen. Natuurlijk de stoofperen die jullie in bijna al mijn kerstmenu’s terug zien komen. Maar ook gepocheerde peren zijn zalig en heerlijk als basis voor een zoet, maar niet te zwaar, dessert met een hartige twist. Zoals deze gepocheerde peertjes met ricotta, tijm en

Paddenstoelenstoof met romige polenta

Ik ben dol op een goedgevulde paddenstoelenstoof, omdat paddenstoelen zich geweldig houden qua structuur in een stoof. En ze laten zich goed combineren met rode wijn. Deze paddenstoelenstoof is een afgeleide van een Boeuf Bourguignon, maar er is toch echt geen ‘boeuf’ in te vinden. Wel heel veel smaak trouwens!

Pastinaaksoep met rozemarijn en macadamia

Pastinaak vind ik een geweldige groente om soep mee te maken. Door de toegankelijke, lichtzoete smaak laat hij zich heel goed combineren met specerijen, kruiden, andere groenten en zelfs fruit. En eenmaal gepureerd krijgt pastinaak een mooie, romige structuur. Ideaal voor een pastinaaksoep zoals deze met rozemarijn en macadamia. Deze

Yoghurtdip met tahin en geroosterde groenten

Samenwerking – Ik ben dol op bordjes met verse groenten met een romige dip erbij. Als tussendoortje of tijdens een borrel. En nu de feestdagen weer voor de deur staan, heb ik daar een heerlijk recept voor gemaakt. Deze loaded yoghurtdip met tahin en geroosterde groenten is heel makkelijk te

Traybake met spruitjes, kipgehakt en oestersaus

Oestersaus is een geweldige smaakmaker voor groenten, zeker in combinatie met spruitjes. Zo heb ik mijn jongste kind ooit aan de spruitjes gekregen en hij is er nog steeds dol op. Vandaag deel ik met jullie mijn recept voor een traybake met spruitjes, kipgehakt en oestersaus. Daar voegde ik ook

Vegetarische curry met aubergine en pastinaak

Als ik een avondmaaltijd met veel groenten wil voorschotelen aan mijn mannen is curry vaak een goed idee. Naast wokgerechten en pastasauzen, want ook daarmee krijg ik altijd een royale hoeveelheid groenten bij de heren naar binnen ;-). Maar vandaag blijven we in de curry’s en deel ik met jullie

Savooiekoolstamppot met koolrolletjes

Eigenlijk krijgen jullie vandaag twee recepten van me. Want ik vertel hoe je een heerlijke savooiekoolstamppot maakt met roergebakken kool, uitgebakken rookworst en mosterd. En ik leg uit hoe je heerlijke koolrolletjes maakt met gehaktvulling en een tomatensaus. Los al heerlijk, maar gecombineerd nog beter! Geniet van deze lekkere savooiekoolrecepten.

25x Herfstrecepten van zoet tot hartig

De herfst is een van mijn favoriete seizoenen op culinair gebied en mijn blog puilt dan ook uit van de herfstrecepten. Ik vind het heerlijk om verwarmende gerechten te koken met aardse ingrediënten zoals knolselderij en pastinaak, te experimenteren met alle soorten pompoen en eindeloos te bakken met appels die

Havermout met sinaasappel, kruidnagel en cranberry

Dol op havermout ben ik in de herfst- en wintermaanden. En wie mij een beetje volgt op Instagram ziet tal van variaties op het havermoutthema voorbijkomen. Ik vind het een uitdaging om steeds weer nieuwe smaakcombinaties te bedenken en vandaag deel ik met jullie mijn havermout met sinaasappel, kruidnagel en

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)