Het ochtendritueel van een bloggende moeder

Sponsored – Het was ongeveer een jaar geleden, maar ik herinner het me nog als de dag van gisteren. Vraag me niet hoe, maar ik belandde plotseling in een YouTube vlog van een niet nader te noemen Amerikaanse blogger. Het onderwerp van de vlog was het ochtendritueel van haar en haar partner.

Om 6 uur ’s ochtends ging de wekker, ik heb nog nooit iemand zo prachtig zien ontwaken. Met eyeliner, mascara, subtiele aangebrachte rouge en lipgloss. Nadat ze 10 minuten in haar ‘life goals’ boekje had geschreven, wiegde ze met beleid haar partner wakker. Natuurlijk maakten ze samen het bed op, inclusief de 12 fluffy kussens. Maar niet voordat ze, wederom samen, 15 minuten aan yoga deden.

Met grote ogen bleef ik kijken, terwijl ik nog maar aan een ding kon denken: “waar is de koffie?”. Maar goed, we zijn nog niet klaar met het ritueel.

Mevrouw ging ook nog 5 kilometer rennen. Niet iedere dag hoor, om de dag. De andere dagen waren gereserveerd voor de 10 kilometer. Waarna ze een maagdig wit, zijden setje uitkoos en zich omkleedde. Lekker fris, de dag kon beginnen.

Het ontbijt bestond uit een saladebuffet waar menig lunchkantine jaloers op zou zijn en uiteraard kon de groene superfoods smoothie niet ontbreken. Inmiddels was het 9 uur en ik had al 3 uur geen koffie voorbij zien komen op beeld. Let wel, die hele vlog duurde ook bijna net zo lang, zo interessant was hun leven. Niet.

In die tijd had ik al 2 keer mijn kopje opnieuw gevuld met koffie en ik moest er hard om lachen. Om het feit dat mensen denken dat dit het echte leven is. Zowel de blogger in kwestie als de ruim 400.000 mensen die dit hebben bekeken.

“Wake up and smell the coffee”

Terug naar mijn leven, naar dat van een bloggende moeder. Ik heb het bijzondere voorrecht dat ik vanuit huis kan werken en dat maakt het leven in de ochtend een stuk ontspannender. Maar dan nog…

Hier thuis begint de dag ook om 6 uur. Niet door de wekker, maar omdat ik vanzelf wakker word. Altijd en overal, dus zelfs op vakantie of na teveel wijn. Het eerste wat ik doe is naar beneden strompelen en het koffiezetapparaat aanzetten. De dag begint met een cappuccino, want ondanks dat ik van krachtige koffie hou is het dan nog iets te vroeg om gelijk met een espresso of lungo te beginnen.

het-ochtendritueel-van-een-bloggende-moeder-3

Ik drink al ruim 15 jaar Nespresso thuis, alhoewel we nu ook sinds 2 jaar een bonenmachine ernaast hebben, en ze vroegen mij of ik hun nieuwe Envivo Lungo eens wilde testen in de ochtend. Een intense koffie die ideaal is voor in de ochtend. Krachtig, met tonen van karamel en die je zowel als lungo, maar ook in combinatie met melk kunt drinken. Precies wat ik nodig heb, want na de eerste cappuccino heb ik ook nog een zwarte koffie nodig voordat ik snel onder de douche spring.

Die kleuter van ons is namelijk niet wakker te krijgen. Ik begin heel lief om 7 uur ’s ochtends. En loop dan nog een keer of 5 naar hem toe. Dat kan resulteren in wederzijds gekibbel nog voordat hij onder de douche staat. En de eeuwige discussie dat hij eigenlijk eerst beneden een broodje wil eten voordat hij gaat douchen. Terwijl dat al 2 jaar niet het geval is en ook nooit gaat gebeuren. Het kind heeft me toch een doorzettingsvermogen.

Staat ‘meneer brugman’ eenmaal onder de douche, dan is het tijd voor mijn tweede kopje van de ochtend. Nu zonder melk, want ik ben wakker. Wederom de Envivo Lungo uitgeprobeerd en daar was ik erg over te spreken. Het heeft een volle body in combinatie met een hoge intensiteit, zonder dat het te zwaar wordt, ideaal voor mijn intense ochtenden! Om dit te bereiken hebben ze een blend gemaakt van een grotere hoeveelheid gourmet Robusta uit Mexico. Deze is apart gebrand, en vervolgens samengevoegd met speciaal verwerkte Arabica. Een koffie voor de liefhebbers van een krachtige en verfijnde smaak.

het-ochtendritueel-van-een-bloggende-moeder-4

Ik vind de Linizio Lungo in de ochtend ook fijn, maar die is wat mij betreft niet krachtig genoeg om er een cappuccino van te maken. Dat geldt ook voor de Volluto en in iets mindere mate de Livanto. De Envivo Lungo is daarom een welkome aanvulling aan ons ochtendassortiment.

Terug naar het ochtendritueel, het kind is gedoucht en aangekleed. In de tussentijd douche ik zelf, regel ik de lunchtrommel en het ontbijt. En nee, dat wordt zeker geen ontbijtbuffet. Gewoon een bordje, bekertje en, al is het maar 10 minuten, de tijd om samen te eten. Daarna moeten we keihard rennen om op tijd op school te komen. Ik vaak nog onopgemaakt, met bril op en met piekhaar. Het zal me worst wezen, dit is mijn echte leven en ik vind het heerlijk.

Trouwens, nog even terug naar die veel te lange vlog van ‘miss perfect’. Ik heb haar dus geen seconde horen reppen over douchen. Maar ja, dat had ze natuurlijk al om 4 uur gedaan voordat ze zich ging opmaken voor de shoot. Ik snap het, that’s life.

Dit is een samenwerking met Nespresso. Lees hier mijn disclaimer.

Advertisement
Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Het ochtendritueel van een bloggende moeder”

  1. Ben ook helemaal verslaafd aan de Envivo! De Linizio’s zijn intussen op en die komen er ook niet meer in. Bij mij wel de Envivo helemaal zwart op de nuchtere maag, heerlijke kick! En idd ook prima voor de cappucino en zelfs de latte. Die 2 komen bij mij pas later aan bod, pas als ik wakker ge’kickt’ ben door een zwarte Envivo. Net andersom als bij jou dus. Veelzijdige koffie.

  2. Een schitterend verhaal over miss perfect en real live! 🙂 Maar qua koffie zeg ik niets. Ik ben namelijk een rasechte theeleut en drink al zeker 20 jaar geen koffie meer 😛 Na de eerste theepot genietend leeg gedronken te hebben ben ik wel wakker en er volgen nog 2 literpotten tot laat in de avond Als ik de koffie van mijn man s morgens ruik lopen de griezels me over de rug, Zwart zonder suiker en heel sterk.