Koffiecocktails met een twist voor thuis of bij de picknick

Sponsored – Nu de zomer zich eindelijk weer een beetje laat zien, krijg ik steeds meer zin in een heerlijk verkoelend drankje. Wat zowel Francesca als ik dan heel lekker vinden, zijn koude koffiecocktails.

Als je gaat picknicken of een dagje naar het strand is het natuurlijk heel handig, en lekker, om een kant-en-klare ijskoffie mee te nemen. Maar het wordt nog lekkerder als je daar nog iets aan toevoegt. Daarom hebben we een koffiecocktail voor on-the-go bedacht. Deze kun je super makkelijk ter plekke in 5 minuten klaar maken.

Aan de andere kant is een koffiecocktail in de tuin of op het balkon natuurlijk ook niet verkeerd en als je deze thuis maakt kun je ook wat meer experimenteren. Zo kwam Francesca met het idee om de koffiecocktail te combineren met muntsiroop. Heel eerlijk, dat deed mij denken aan koffie drinken nadat je net je tanden hebt gepoetst… Maar niets bleek minder waar, het was juist heel subtiel en ontzettend lekker!

Koffiecocktails_Emmi_2

In deze blog gaan we de recepten met jullie delen en aangezien Francesca nu geen alcohol drinkt, zijn de koffiecocktails alcoholvrij. Mocht je dat juist wel lekker vinden, doe er dan vooral een scheutje amaretto of andere likeur naar smaak bij.

Deze koffiecocktails zijn gemaakt met de ijskoffie van Emmi CAFFÈ LATTE. Deze zijn gemaakt met echte koffie en verse melk, er worden dus geen koffie-extracten of instant poeders in gebruikt, en dat proef je. Je vindt ze in de smaken cappuccino, macchiato en macchiato light. Emmi CAFFÈ LATTE is door heel Nederland verkrijgbaar bij de AH, maar ook bij de Kiosk, AH to go en benzinestations.

Koffiecocktail met hazelnoot en koekjesroom

Wat er zo handig is aan deze koffiecocktail is dat de ingrediënten klaar zijn voor gebruik. Je kunt alle benodigdheden bij de supermarkt kopen en vervolgens maak je in 5 minuten jouw koffiecocktail klaar terwijl je aan het picknicken bent.

Wat je nodig hebt voor 1 koffiecocktail:

Flinke scheut alcoholvrije hazelnootsiroop (deze kun je in de supermarkt vinden, maar je kunt ook kiezen voor een hazelnootlikeur met alcohol)
IJsblokjes
1 Emmi CAFFÈ LATTE Macchiato
250 ml reeds opgeklopte slagroom (hier kun je 4 koffiecocktails mee maken)
Favoriete koekjes om te verkruimelen
Rietje

Koffiecocktails_Emmi_3

Wat je gaat doen:

Bereidingstijd: 5 minuten

  1. Doe een flinke scheut hazelnootsiroop in je glas. Voeg hier de ijsblokjes en de Emmi CAFFÈ LATTE (eerst schudden) aan toe. Schep er een flinke toef slagroom bovenop en verkruimel wat van je favoriete koekjes eroverheen. Nu nog je rietje erin en klaar!

Koffiecocktail met munt en vanilleroom

Deze koffiecocktail vergt even wat meer tijd, maar is verrassend lekker. De combinatie van koffie met munt en vanilleroom is heel subtiel. Echt een verfrissende cocktail.

Wat je nodig hebt voor 1 koffiecocktail:

200 ml water
100 gr suiker
15 gr munt, alleen de blaadjes
250 ml ongeklopte slagroom
2 tl vanille extract
IJsblokjes
1 Emmi CAFFÈ LATTE Cappuccino
Munt ter garnering
Rietje

Koffiecocktails_Emmi_4

Wat je gaat doen:

Siroop: 60 minuten / Bereiding: 5 minuten

1.Verwarm het water met de suiker en roer totdat de suiker is opgelost. Laat nog 10 minuten pruttelen. Zet het vuur uit en roer de muntblaadjes erdoor. Zet een deksel op de pan en laat volledig afkoelen. Giet door een zeef en vang de siroop  op in een gesteriliseerd flesje of glas.

2. Klop de slagroom net stijf samen met het vanille extract

3. Vul een glas voor een kwart met ijsblokjes, voeg hier een flinke scheut van de muntsiroop aan toe en de hele cup Emmi CAFFÈ LATTE Cappuccino (eerst schudden). Schep er een flinke toef slagroom op en steek het rietje erin. Garneer met wat muntblaadjes.

Laat de temperatuur maar oplopen deze maand, met deze zalige koffiecocktails ben jij er klaar voor. Waar je ook zult genieten van een van deze koffiecocktails, verfrissend zullen ze zeker zijn. Enjoy!

Dit is een samenwerking met Emmi CAFFÈ LATTE, lees hier mijn disclaimer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Koffiecocktails met een twist voor thuis of bij de picknick”